Папрікаш з курки по-угорськи — смачний кулінарний рецепт

Папрікаш з курки — смачне друге блюдо. Для приготування страви частіше використовують курячі стегенця або грудки. Рецепт придуманий угорцями і передається наступному поколінню, як легенда.

Для угорської знаті легендарне блюдо було постійним в меню серед знаті. Бідні люди могли готувати і їсти тільки по святах. Тому завдяки такій важкодоступність і знаковості рецептуру приготування вдалося зберегти в незмінності.

Сьогодні ви дізнаєтеся всі необхідні продукти для приготування класичного рецепту. Зрозумієте як брати потрібні пропорції продуктів для їх теплової обробки. Дотримання всіх правил приготування обов’язково.

Курячий папрікаш по-угорськи — класичний рецепт

1. Найперше правило, яке потрібно виконувати:

  • для приготування береться тільки біле м’ясо — це курка, індичка, ягнятина, телятина, річкова риба
  • червоне м’ясо у вигляді яловичини, баранини, дичини, а також жирне м’ясо у вигляді свинини, гуски, качки — для приготування страви папрікаш непридатне категорично !

2. Правило друге:

  • всі овочі повинні бути сезонними і натуральними, а саме, гриби — тільки лісовими, сметана — тільки домашній

3. Третє правило:

  • вино в паприкаше може бути тільки токайським або схожим білим. Вода не повинна замінювати вино !

Угорці кажуть, що вино повинно поцілувати м’ясо, і ніякі інші помічники в цьому процесі не потрібні !

Для приготування папрікаш потрібні продукти:

  • курка — 500 г
  • цибулина — 1 шт.
  • часник — 2-3 зубчики
  • рослинна олія — 2 ст. л.
  • вершкове масло — 2 ст. л.
  • лісові свіжі гриби (або варені сушені) — 1 жменя
  • помідори — 2 шт.
  • токайське вино (або біле вино) — 1 склянка
  • сіль і перець — за смаком
  • сметана — 1/2 склянки
  • мелена солодка паприка — 1 ст. л.
  • зелень для подачі, петрушка (або кріп) — за смаком (разом їх не класти)
Дивіться також:  Кабачки з фаршем в духовці — смакота з кабачків в духовці

Класичний спосіб приготування:

1. Курку розрізати на порційні шматки.

2. Цибулю наріжте дрібними кубиками, і зубчики часнику дрібно порубаєте.

3. На сковороду покладіть рослинне і вершкове масло, щоб обсмажити нарізані шматочки цибулі та часнику. Ще додайте гриби і смажте 10 хвилин.

4. Помідори наріжте дрібними кубиками (шкірку можна не знімати) і додайте в сковороду до цибулі з грибами. Обсмажуйте всі разом протягом 5 хвилин.

5. Влийте в сковороду вино і тушкуйте ще всі складові соусу протягом 3 хвилин.

6. Нарешті, в отриманий соус, покладіть шматки курки. Додайте сіль, чорний перець і тушкуйте на самому повільному вогні під кришкою приблизно 1 годину. За 5-10 хвилин до готовності додайте сметану і солодку паприку.

При подачі блюдо папрікаш оформіть зеленню.