Папрікаш з курки — смачне друге блюдо. Для приготування страви частіше використовують курячі стегенця або грудки. Рецепт придуманий угорцями і передається наступному поколінню, як легенда.
Для угорської знаті легендарне блюдо було постійним в меню серед знаті. Бідні люди могли готувати і їсти тільки по святах. Тому завдяки такій важкодоступність і знаковості рецептуру приготування вдалося зберегти в незмінності.
Сьогодні ви дізнаєтеся всі необхідні продукти для приготування класичного рецепту. Зрозумієте як брати потрібні пропорції продуктів для їх теплової обробки. Дотримання всіх правил приготування обов’язково.
Курячий папрікаш по-угорськи — класичний рецепт
1. Найперше правило, яке потрібно виконувати:
- для приготування береться тільки біле м’ясо — це курка, індичка, ягнятина, телятина, річкова риба
- червоне м’ясо у вигляді яловичини, баранини, дичини, а також жирне м’ясо у вигляді свинини, гуски, качки — для приготування страви папрікаш непридатне категорично !
2. Правило друге:
- всі овочі повинні бути сезонними і натуральними, а саме, гриби — тільки лісовими, сметана — тільки домашній
3. Третє правило:
- вино в паприкаше може бути тільки токайським або схожим білим. Вода не повинна замінювати вино !
Угорці кажуть, що вино повинно поцілувати м’ясо, і ніякі інші помічники в цьому процесі не потрібні !
Для приготування папрікаш потрібні продукти:
- курка — 500 г
- цибулина — 1 шт.
- часник — 2-3 зубчики
- рослинна олія — 2 ст. л.
- вершкове масло — 2 ст. л.
- лісові свіжі гриби (або варені сушені) — 1 жменя
- помідори — 2 шт.
- токайське вино (або біле вино) — 1 склянка
- сіль і перець — за смаком
- сметана — 1/2 склянки
- мелена солодка паприка — 1 ст. л.
- зелень для подачі, петрушка (або кріп) — за смаком (разом їх не класти)
Класичний спосіб приготування:
1. Курку розрізати на порційні шматки.
2. Цибулю наріжте дрібними кубиками, і зубчики часнику дрібно порубаєте.
3. На сковороду покладіть рослинне і вершкове масло, щоб обсмажити нарізані шматочки цибулі та часнику. Ще додайте гриби і смажте 10 хвилин.
4. Помідори наріжте дрібними кубиками (шкірку можна не знімати) і додайте в сковороду до цибулі з грибами. Обсмажуйте всі разом протягом 5 хвилин.
5. Влийте в сковороду вино і тушкуйте ще всі складові соусу протягом 3 хвилин.
6. Нарешті, в отриманий соус, покладіть шматки курки. Додайте сіль, чорний перець і тушкуйте на самому повільному вогні під кришкою приблизно 1 годину. За 5-10 хвилин до готовності додайте сметану і солодку паприку.
При подачі блюдо папрікаш оформіть зеленню.
Сторінка: 1 2