Маленькі курчата корнішони — рецепт по-французьки з лимоном

Маленькі курчата корнішони — історично знамените друге страву з паризької кухні. У Франції є кілька страв, які вона вважає істинно «іль-де-франсовскими».

Сьогодні приготуємо одне з цих традиційних страв. І це буде лимонний корнішон.

Маленьких курчат вагою від 350 до 650 г називають корнішонами, яких спеціально вирощують на птахофабриках. Тушки за розміром схожі на перепілок. М’яса тушки курчат більше, ніж у звичайних курчат.

Якщо ми всі звикли їсти страви з курки і завжди задоволені смаком. То, спробувавши курчата корнішони, запечені в духовці, ви будете в захваті.

Курчата корнішони — французький рецепт з лимоном

Приготуйте дивовижний лимонний корнішон до вечері для всієї родини як у парижан.

Потрібні продукти:

  • Курча-корнішон — 4 шт.
  • Сіль і перець — за смаком
  • Нарізаний свіжий базилік — 2 ч. л.
  • Оливкова олія — 1/4 склянки
  • Лимон — 4 шт.
  • Цукор — 2-3 ч. л.
  • Крес-салат для подачі

Спосіб приготування

Набір всіх продуктів дуже простий, проте, смак страви буде чарівним.

Розріжте курчат по грудці навпіл. Потім розплющить і злегка відбийте важким товкачем.

Потім посоліть і поперчіть з обох сторін, посипте різаним свіжим базиліком. Ще збризніть оливковою олією і соком лимона, вичавленим з двох лимонів.

Щільно складіть курчат один на іншого в судак і поставте на 4-6 годин у холодильник маринуватися.

На сковороді розігрійте оливкову олію, щоб обсмажити по черзі курчат з двох боків до золотистої скоринки.

Кожного обсмаженого курчати укладіть в сотейник або в інший посуд з товстими стінками. Потім щільно закрийте кришкою і ще накрийте зверху теплим товстим рушником.

Коли всі курчата будуть обсмажені, то очистіть від шкірки два лимона і наріжте їх тоненькими кружальцями.

Дивіться також:  Курка тушкована. Смачні рецепти приготування тушкованої курки

У сковороду, де смажилися курчата, вилийте маринад, в якому вони маринувалися. Сюди ж додайте 2-3 ложки води, ложку оливкової олії і доведіть до кипіння.

Процес запікання

Візьміть деко і викладіть в нього обсмажені курчата корнішони.

Зверху на них покладіть кружальця нарізаних лимонів. На гуртки лимонів насипте по половині або трохи більше чайної ложки цукру.

Потім поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Потім дайте цукру розтанути, а лимонам — подпечься.

І вже в самому кінці, за хвилину до подачі полийте курчат рідиною зі сковорідки.

Курчат подавайте на тарілках, покритих крес-салатом.

Приємного апетиту !