Маленькі курчата корнішони — історично знамените друге страву з паризької кухні. У Франції є кілька страв, які вона вважає істинно «іль-де-франсовскими».
Сьогодні приготуємо одне з цих традиційних страв. І це буде лимонний корнішон.
Маленьких курчат вагою від 350 до 650 г називають корнішонами, яких спеціально вирощують на птахофабриках. Тушки за розміром схожі на перепілок. М’яса тушки курчат більше, ніж у звичайних курчат.
Якщо ми всі звикли їсти страви з курки і завжди задоволені смаком. То, спробувавши курчата корнішони, запечені в духовці, ви будете в захваті.
Курчата корнішони — французький рецепт з лимоном
Приготуйте дивовижний лимонний корнішон до вечері для всієї родини як у парижан.
Потрібні продукти:
- Курча-корнішон — 4 шт.
- Сіль і перець — за смаком
- Нарізаний свіжий базилік — 2 ч. л.
- Оливкова олія — 1/4 склянки
- Лимон — 4 шт.
- Цукор — 2-3 ч. л.
- Крес-салат для подачі
Спосіб приготування
Набір всіх продуктів дуже простий, проте, смак страви буде чарівним.
Розріжте курчат по грудці навпіл. Потім розплющить і злегка відбийте важким товкачем.
Потім посоліть і поперчіть з обох сторін, посипте різаним свіжим базиліком. Ще збризніть оливковою олією і соком лимона, вичавленим з двох лимонів.
Щільно складіть курчат один на іншого в судак і поставте на 4-6 годин у холодильник маринуватися.
На сковороді розігрійте оливкову олію, щоб обсмажити по черзі курчат з двох боків до золотистої скоринки.
Кожного обсмаженого курчати укладіть в сотейник або в інший посуд з товстими стінками. Потім щільно закрийте кришкою і ще накрийте зверху теплим товстим рушником.
Коли всі курчата будуть обсмажені, то очистіть від шкірки два лимона і наріжте їх тоненькими кружальцями.
У сковороду, де смажилися курчата, вилийте маринад, в якому вони маринувалися. Сюди ж додайте 2-3 ложки води, ложку оливкової олії і доведіть до кипіння.
Процес запікання
Візьміть деко і викладіть в нього обсмажені курчата корнішони.
Зверху на них покладіть кружальця нарізаних лимонів. На гуртки лимонів насипте по половині або трохи більше чайної ложки цукру.
Потім поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Потім дайте цукру розтанути, а лимонам — подпечься.
І вже в самому кінці, за хвилину до подачі полийте курчат рідиною зі сковорідки.
Курчат подавайте на тарілках, покритих крес-салатом.
Приємного апетиту !