Куряча печінка використовується для приготування багатьох кулінарних страв. Це пояснюється тим, що вона легко засвоюється організмом і містить повноцінні поживні речовини. Ви помічали, як салат з курячою печінкою зникає першим з святкового столу ? Тому, раджу, готуйте його завжди, щоб приємно здивувати гостей.
Інші страви з печінкою готувати просто. Однак, треба знати як це зробити правильно. Зазвичай багато готують її на сковороді зі сметаною і цибулею або картоплею. Більш знаючі люди сполучають її з тестом і смажать біляші, готують пельмені і випікають піцу.
Сьогодні на вас чекають цікаві та смачні рецепти. І деякі з них запозичені з національних кухонь інших країн. Відомо, що куряча печінка збуджує апетит і стимулює секрецію травних соків. Тому, рецепти будуть смачними.
Приготування
- Печінка промийте і розріжте кожну на 2-3 шматочка.
- Потім обсмажте нарізані шматочки з очищеним і дрібно порізаною цибулею.
- Рис промийте, обсушіть і помістіть в сотейник. Де злегка обсмажте в невеликій кількості олії.
- Потім до рису налийте гарячу воду і додайте попередньо прогрітий томат.
- Всі закрийте кришкою і варіть на слабкому вогні протягом 1-1.5 години.
- Після того як рідина упариться, половину рису викладіть на сковороду.
- Зверху шару рису розкладіть рівним шаром обсмажену печінку.
- Шар печінки накрийте іншим рисом і розрівняйте його.
- Весь вміст полийте розтопленим маслом.
- Поставте сковороду в духовку і запікайте до готовності.
Плов з курячою печінкою і шинкою по-єгипетськи
Страва готується в горщиках, тому зручно розкласти всі інгредієнти і, також, подати його потім до столу.
Інгредієнти:
- Рис — 1 склянка
- Цибуля — 1 шт.
- Куряча печінка — 3 шт.
- Шинка — 100 г
- Свіжі гриби — 8-10 шт.
- Вершкове масло — 100 г
- М’ясний бульйон (або вода) — 2 склянки
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Печінка обполосніть, щоб обсмажити на сковороді з розігрітим вершковим маслом. Потім наріжте її шматочками.
- Рис добре промийте, обсушіть і опустіть в киплячу підсолену воду. Варіть його так, щоб він був розсипчастим.
- Потім викладіть рис на суху сковороду і злегка підрум’яньте.
- Свіжі гриби почистіть, вимийте і наріжте невеликими скибочками.
- У невеликі порційні горщики покладіть спочатку рис і скибочки свіжих грибів.
- Потім покладіть шматочки печінки і нарізану кубиками шинку.
- Добре все перемішайте і залийте гарячим процідженим бульйоном або водою так, щоб вона тільки покрила всі інгредієнти.
- Плов горщиках посоліть і закрийте кришками.
- Духовку розігрійте і поставте в неї горщики, щоб гасити на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
Подавайте блюдо гарячим в тих же горщиках, в яких воно готувалося.
Куряча печінка на сковороді по-індонезійськи
Подивіться зовсім простий рецепт смачно обсмаженої печінки.
Потрібно:
- Печінка курки — 500 г
- Цибуля ріпчаста — 6 шт.
- Солодкий болгарський перець — 5 шт.
- Вершки — 2 ст. л.
- Рослинна олія, мелений чорний перець, сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Печінку вимийте і дрібно наріжте.
- Солодкий перець очистіть від насіння і плодоніжки. Добре помийте і дрібно наріжте.
- Очищену цибулю промийте, наріжте і викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте його до золотистого кольору.
- Потім додайте в сковороду до цибулі нарізаний перець, щоб смажити ще 5-10 хвилин.
- Потім додайте шматочки печінки і підсмажуйте вже на сильному вогні, безперервно помішуючи, протягом 10-15 хвилин.
- Готову страву посоліть, поперчіть і полийте вершками.
Подавайте до столу з гарніром з рису.
Відео про те, як приготувати ніжну печінку з цибулею та сметаною
Подивіться відео як приготувати ніжну та смачну печінку.
Ви подивилися найшвидший і простий рецепт, щоб смачно поїсти.
Печінка з курки з яйцями і помідорами
Необхідні продукти:
- Печінка курки — 500 г
- Курячий бульйон — 11/2 склянки
- Яйця — 4-5 шт.
- М’ясисті помідори -4 шт.
- Розтоплене вершкове масло — 5 ст. л.
- Подрібнена зелень петрушки, сіль — за смаком
Процес приготування
- Курячу печінку промити під холодною проточною водою.
- Потім обсушити її кулінарними серветками і злегка відбийте дерев’яним молотком.
- У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло. Розкладіть в ньому печінку, щоб, помішуючи, обсмажити.
- Тим часом помідори обшпарте окропом, зняти шкірку. Ще приберіть в них насіння, а м’якоть наріжте невеликими кубиками.
- Додайте помідорні кубики до печінці, посоліть і залийте гарячим бульйоном.
- Потім збийте яйця і вилийте їх в сковороду з печінкою.
- Сковороду з печінкою і яйцями поставте в розігріту духовку.
- Запікайте при помірній температурі до появи золотистої скоринки.
Готову страву прикрасьте зеленню петрушки. До столу подавайте з гарніром у вигляді гарячого розсипчастого рису або смаженою картоплею.
Дуже смачна маринована печінка з бананами
Продукти:
- Куряча печінка — 500 г
- Біле столове вино – 2 ст. л.
- Сік двох лимонів
- Ріпчаста цибуля — 2 шт.
- Рослинна олія -6 ст. л.
- Банан — 2 шт.
- Майоран — 1 ч. л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Сіль — 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Спочатку приготуйте маринад. Для цього почистіть цибулю, промийте і натріть його на дрібній тертці. Змішайте разом: вино, сік 1 лимона, натерту цибулю, майоран, подрібнений лавровий лист, мелений перець і сіль.
- Печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
- Потім залийте скибочки маринадом і залиште так в холодильнику на добу.
- Потім скибочки дістаньте і обсмажте в гарячому рослинному маслі протягом 10 хвилин.
- І вже потім, додайте ще маринад і продовжуйте смажити на невеликому вогні 3-4 хвилини.
- Очистіть банан, розімніть його виделкою до кашкоподібного стану.
- Змішайте роздавлений банан з печінкою, збризніть соком другого лимона і перемішайте.
Відразу ж подайте готову страву на стіл з білим хлібом або з розсипчастим рисом.
Запіканка з локшини з курячою печінкою і цибулею
Вам знадобиться:
- Вермішель (або локшина) — 500 г
- Вода — 1 літр
- Печінка куряча — 300 г
- Цибуля ріпчаста — 50 г
- Масло вершкове — 100 г
- Сметана нежирна — 200 г
- Зелень кропу і петрушки, перець білий мелений, сіль — за смаком
Приготування
- Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді.
- Відкиньте відварену вермішель на друшляк, щоб потім з’єднати з половиною норми масла.
- Ріпчасту цибулю очистіть, вимийте водою, дрібно поріжте і покладіть на розігріту сковороду. Спасеруйте його в олії до золотистого кольору.
- Печінка курки наріжте і додайте до цибулі на сковороду.
- Посипте все сіллю, меленим перцем і смажте протягом 20 хвилин.
- Можна додати, при необхідності, трохи води.
- З’єднайте печінка з відвареної вермішеллю і перекладіть в змащену маслом форму для запікання.
- Запікайте в розігрітій духовці до температури 180-200 градусів С протягом 15-20 хвилин.
Готову запіканку посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки. При подачі наріжте на шматки і подавайте гарячою зі сметаною.
Куряча печінка з мандаринами по-японськи
Інгредієнти:
- Печінка курки — 300 г
- Рис — 1 склянка
- Вода — 2 склянки
- консервований зелений горошок — 1 / 2 склянки
- Борошно — 1/2 склянки
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Соєвий соус — 1 ст. л.
- Мандарини — 2 шт.
- Мелений червоний перець, сіль — за смаком
Приготування
- Промийте рис, опустіть в киплячу підсолену воду і зваріть розсипчасту кашу.
- Зелений горошок тушкуйте в невеликій кількості рослинної олії 5 хвилин.
- Потім з’єднайте горошок з розсипчастою рисовою кашею. Сюди ж додайте соєвий соус і перемішайте, щоб потім поставити в тепле місце.
- Печінку промийте, дайте стекти воді, посипте сіллю, перцем, обваляйте в борошні.
- Потім обсмажте її з обох сторін в сильно розігрітому рослинному маслі.
- Мандарини почистіть, розберіть на часточки і теж злегка обсмажте.
- Сформуйте блюдо для подачі. Для цього викладіть рівним шаром рис з горошком. На шар рису покладіть печінку, а зверху неї — часточки мандаринів.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати печінку з картоплею в казані
Переглянувши всі рецепти, тепер і ви можете приготувати страви так, щоб куряча печінка була смачною і ароматною.
Вибирайте вподобаний рецепт і готуйте без особливих клопотів.