Куряча печінка. 9 смачних рецептів приготування печінки з курки

Куряча печінка використовується для приготування багатьох кулінарних страв. Це пояснюється тим, що вона легко засвоюється організмом і містить повноцінні поживні речовини. Ви помічали, як салат з курячою печінкою зникає першим з святкового столу ? Тому, раджу, готуйте його завжди, щоб приємно здивувати гостей.

Інші страви з печінкою готувати просто. Однак, треба знати як це зробити правильно. Зазвичай багато готують її на сковороді зі сметаною і цибулею або картоплею. Більш знаючі люди сполучають її з тестом і смажать біляші, готують пельмені і випікають піцу.

Сьогодні на вас чекають цікаві та смачні рецепти. І деякі з них запозичені з національних кухонь інших країн. Відомо, що куряча печінка збуджує апетит і стимулює секрецію травних соків. Тому, рецепти будуть смачними.

Приготування

  1. Печінка промийте і розріжте кожну на 2-3 шматочка.
  2. Потім обсмажте нарізані шматочки з очищеним і дрібно порізаною цибулею.
  3. Рис промийте, обсушіть і помістіть в сотейник. Де злегка обсмажте в невеликій кількості олії.
  4. Потім до рису налийте гарячу воду і додайте попередньо прогрітий томат.
  5. Всі закрийте кришкою і варіть на слабкому вогні протягом 1-1.5 години.
  6. Після того як рідина упариться, половину рису викладіть на сковороду.
  7. Зверху шару рису розкладіть рівним шаром обсмажену печінку.
  8. Шар печінки накрийте іншим рисом і розрівняйте його.
  9. Весь вміст полийте розтопленим маслом.
  10. Поставте сковороду в духовку і запікайте до готовності.

Плов з курячою печінкою і шинкою по-єгипетськи

Страва готується в горщиках, тому зручно розкласти всі інгредієнти і, також, подати його потім до столу.

Інгредієнти:

  • Рис — 1 склянка
  • Цибуля — 1 шт.
  • Куряча печінка — 3 шт.
  • Шинка — 100 г
  • Свіжі гриби — 8-10 шт.
  • Вершкове масло — 100 г
  • М’ясний бульйон (або вода) — 2 склянки
  • Сіль — за смаком
Дивіться також:  Соковита курка на сковороді — рецепт з помідорами

Спосіб приготування

  1. Печінка обполосніть, щоб обсмажити на сковороді з розігрітим вершковим маслом. Потім наріжте її шматочками.
  2. Рис добре промийте, обсушіть і опустіть в киплячу підсолену воду. Варіть його так, щоб він був розсипчастим.
  3. Потім викладіть рис на суху сковороду і злегка підрум’яньте.
  4. Свіжі гриби почистіть, вимийте і наріжте невеликими скибочками.
  5. У невеликі порційні горщики покладіть спочатку рис і скибочки свіжих грибів.
  6. Потім покладіть шматочки печінки і нарізану кубиками шинку.
  7. Добре все перемішайте і залийте гарячим процідженим бульйоном або водою так, щоб вона тільки покрила всі інгредієнти.
  8. Плов горщиках посоліть і закрийте кришками.
  9. Духовку розігрійте і поставте в неї горщики, щоб гасити на слабкому вогні протягом 15 хвилин.