Куряча печінка. 9 смачних рецептів приготування печінки з курки

Куряча печінка використовується для приготування багатьох кулінарних страв. Це пояснюється тим, що вона легко засвоюється організмом і містить повноцінні поживні речовини. Ви помічали, як салат з курячою печінкою зникає першим з святкового столу ? Тому, раджу, готуйте його завжди, щоб приємно здивувати гостей.

Інші страви з печінкою готувати просто. Однак, треба знати як це зробити правильно. Зазвичай багато готують її на сковороді зі сметаною і цибулею або картоплею. Більш знаючі люди сполучають її з тестом і смажать біляші, готують пельмені і випікають піцу.

Сьогодні на вас чекають цікаві та смачні рецепти. І деякі з них запозичені з національних кухонь інших країн. Відомо, що куряча печінка збуджує апетит і стимулює секрецію травних соків. Тому, рецепти будуть смачними.

Приготування

  1. Печінка промийте і розріжте кожну на 2-3 шматочка.
  2. Потім обсмажте нарізані шматочки з очищеним і дрібно порізаною цибулею.
  3. Рис промийте, обсушіть і помістіть в сотейник. Де злегка обсмажте в невеликій кількості олії.
  4. Потім до рису налийте гарячу воду і додайте попередньо прогрітий томат.
  5. Всі закрийте кришкою і варіть на слабкому вогні протягом 1-1.5 години.
  6. Після того як рідина упариться, половину рису викладіть на сковороду.
  7. Зверху шару рису розкладіть рівним шаром обсмажену печінку.
  8. Шар печінки накрийте іншим рисом і розрівняйте його.
  9. Весь вміст полийте розтопленим маслом.
  10. Поставте сковороду в духовку і запікайте до готовності.

Плов з курячою печінкою і шинкою по-єгипетськи

Страва готується в горщиках, тому зручно розкласти всі інгредієнти і, також, подати його потім до столу.

Інгредієнти:

  • Рис — 1 склянка
  • Цибуля — 1 шт.
  • Куряча печінка — 3 шт.
  • Шинка — 100 г
  • Свіжі гриби — 8-10 шт.
  • Вершкове масло — 100 г
  • М’ясний бульйон (або вода) — 2 склянки
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Печінка обполосніть, щоб обсмажити на сковороді з розігрітим вершковим маслом. Потім наріжте її шматочками.
  2. Рис добре промийте, обсушіть і опустіть в киплячу підсолену воду. Варіть його так, щоб він був розсипчастим.
  3. Потім викладіть рис на суху сковороду і злегка підрум’яньте.
  4. Свіжі гриби почистіть, вимийте і наріжте невеликими скибочками.
  5. У невеликі порційні горщики покладіть спочатку рис і скибочки свіжих грибів.
  6. Потім покладіть шматочки печінки і нарізану кубиками шинку.
  7. Добре все перемішайте і залийте гарячим процідженим бульйоном або водою так, щоб вона тільки покрила всі інгредієнти.
  8. Плов горщиках посоліть і закрийте кришками.
  9. Духовку розігрійте і поставте в неї горщики, щоб гасити на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
Дивіться також:  Гречка з куркою — як смачно приготувати куряче мясо з гречкою

Подавайте блюдо гарячим в тих же горщиках, в яких воно готувалося.

Куряча печінка на сковороді по-індонезійськи

Подивіться зовсім простий рецепт смачно обсмаженої печінки.

Потрібно:

  • Печінка курки — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 6 шт.
  • Солодкий болгарський перець — 5 шт.
  • Вершки — 2 ст. л.
  • Рослинна олія, мелений чорний перець, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Печінку вимийте і дрібно наріжте.
  2. Солодкий перець очистіть від насіння і плодоніжки. Добре помийте і дрібно наріжте.
  3. Очищену цибулю промийте, наріжте і викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте його до золотистого кольору.
  4. Потім додайте в сковороду до цибулі нарізаний перець, щоб смажити ще 5-10 хвилин.
  5. Потім додайте шматочки печінки і підсмажуйте вже на сильному вогні, безперервно помішуючи, протягом 10-15 хвилин.
  6. Готову страву посоліть, поперчіть і полийте вершками.

Подавайте до столу з гарніром з рису.

Відео про те, як приготувати ніжну печінку з цибулею та сметаною

Подивіться відео як приготувати ніжну та смачну печінку.

Ви подивилися найшвидший і простий рецепт, щоб смачно поїсти.

Печінка з курки з яйцями і помідорами

Необхідні продукти:

  • Печінка курки — 500 г
  • Курячий бульйон — 11/2 склянки
  • Яйця — 4-5 шт.
  • М’ясисті помідори -4 шт.
  • Розтоплене вершкове масло — 5 ст. л.
  • Подрібнена зелень петрушки, сіль — за смаком

Процес приготування

  1. Курячу печінку промити під холодною проточною водою.
  2. Потім обсушити її кулінарними серветками і злегка відбийте дерев’яним молотком.
  3. У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло. Розкладіть в ньому печінку, щоб, помішуючи, обсмажити.
  4. Тим часом помідори обшпарте окропом, зняти шкірку. Ще приберіть в них насіння, а м’якоть наріжте невеликими кубиками.
  5. Додайте помідорні кубики до печінці, посоліть і залийте гарячим бульйоном.
  6. Потім збийте яйця і вилийте їх в сковороду з печінкою.
  7. Сковороду з печінкою і яйцями поставте в розігріту духовку.
  8. Запікайте при помірній температурі до появи золотистої скоринки.
Дивіться також:  Маленькі курчата корнішони — рецепт по-французьки з лимоном

Готову страву прикрасьте зеленню петрушки. До столу подавайте з гарніром у вигляді гарячого розсипчастого рису або смаженою картоплею.

Дуже смачна маринована печінка з бананами

Продукти:

  • Куряча печінка — 500 г
  • Біле столове вино – 2 ст. л.
  • Сік двох лимонів
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Рослинна олія -6 ст. л.
  • Банан — 2 шт.
  • Майоран — 1 ч. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Спочатку приготуйте маринад. Для цього почистіть цибулю, промийте і натріть його на дрібній тертці. Змішайте разом: вино, сік 1 лимона, натерту цибулю, майоран, подрібнений лавровий лист, мелений перець і сіль.
  2. Печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
  3. Потім залийте скибочки маринадом і залиште так в холодильнику на добу.
  4. Потім скибочки дістаньте і обсмажте в гарячому рослинному маслі протягом 10 хвилин.
  5. І вже потім, додайте ще маринад і продовжуйте смажити на невеликому вогні 3-4 хвилини.
  6. Очистіть банан, розімніть його виделкою до кашкоподібного стану.
  7. Змішайте роздавлений банан з печінкою, збризніть соком другого лимона і перемішайте.

Відразу ж подайте готову страву на стіл з білим хлібом або з розсипчастим рисом.

Запіканка з локшини з курячою печінкою і цибулею

Вам знадобиться:

  • Вермішель (або локшина) — 500 г
  • Вода — 1 літр
  • Печінка куряча — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 50 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Сметана нежирна — 200 г
  • Зелень кропу і петрушки, перець білий мелений, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді.
  2. Відкиньте відварену вермішель на друшляк, щоб потім з’єднати з половиною норми масла.
  3. Ріпчасту цибулю очистіть, вимийте водою, дрібно поріжте і покладіть на розігріту сковороду. Спасеруйте його в олії до золотистого кольору.
  4. Печінка курки наріжте і додайте до цибулі на сковороду.
  5. Посипте все сіллю, меленим перцем і смажте протягом 20 хвилин.
  6. Можна додати, при необхідності, трохи води.
  7. З’єднайте печінка з відвареної вермішеллю і перекладіть в змащену маслом форму для запікання.
  8. Запікайте в розігрітій духовці до температури 180-200 градусів С протягом 15-20 хвилин.
Дивіться також:  Курка в духовці: 10 смачних рецептів з хрусткою скоринкою

Готову запіканку посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки. При подачі наріжте на шматки і подавайте гарячою зі сметаною.

Куряча печінка з мандаринами по-японськи

Інгредієнти:

  • Печінка курки — 300 г
  • Рис — 1 склянка
  • Вода — 2 склянки
  • консервований зелений горошок — 1 / 2 склянки
  • Борошно — 1/2 склянки
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Мандарини — 2 шт.
  • Мелений червоний перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Промийте рис, опустіть в киплячу підсолену воду і зваріть розсипчасту кашу.
  2. Зелений горошок тушкуйте в невеликій кількості рослинної олії 5 хвилин.
  3. Потім з’єднайте горошок з розсипчастою рисовою кашею. Сюди ж додайте соєвий соус і перемішайте, щоб потім поставити в тепле місце.
  4. Печінку промийте, дайте стекти воді, посипте сіллю, перцем, обваляйте в борошні.
  5. Потім обсмажте її з обох сторін в сильно розігрітому рослинному маслі.
  6. Мандарини почистіть, розберіть на часточки і теж злегка обсмажте.
  7. Сформуйте блюдо для подачі. Для цього викладіть рівним шаром рис з горошком. На шар рису покладіть печінку, а зверху неї — часточки мандаринів.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати печінку з картоплею в казані

Переглянувши всі рецепти, тепер і ви можете приготувати страви так, щоб куряча печінка була смачною і ароматною.

Вибирайте вподобаний рецепт і готуйте без особливих клопотів.