Куряча печінка використовується для приготування багатьох кулінарних страв. Це пояснюється тим, що вона легко засвоюється організмом і містить повноцінні поживні речовини. Ви помічали, як салат з курячою печінкою зникає першим з святкового столу ? Тому, раджу, готуйте його завжди, щоб приємно здивувати гостей.
Інші страви з печінкою готувати просто. Однак, треба знати як це зробити правильно. Зазвичай багато готують її на сковороді зі сметаною і цибулею або картоплею. Більш знаючі люди сполучають її з тестом і смажать біляші, готують пельмені і випікають піцу.
Сьогодні на вас чекають цікаві та смачні рецепти. І деякі з них запозичені з національних кухонь інших країн. Відомо, що куряча печінка збуджує апетит і стимулює секрецію травних соків. Тому, рецепти будуть смачними.
Приготування
- Печінка промийте і розріжте кожну на 2-3 шматочка.
- Потім обсмажте нарізані шматочки з очищеним і дрібно порізаною цибулею.
- Рис промийте, обсушіть і помістіть в сотейник. Де злегка обсмажте в невеликій кількості олії.
- Потім до рису налийте гарячу воду і додайте попередньо прогрітий томат.
- Всі закрийте кришкою і варіть на слабкому вогні протягом 1-1.5 години.
- Після того як рідина упариться, половину рису викладіть на сковороду.
- Зверху шару рису розкладіть рівним шаром обсмажену печінку.
- Шар печінки накрийте іншим рисом і розрівняйте його.
- Весь вміст полийте розтопленим маслом.
- Поставте сковороду в духовку і запікайте до готовності.
Плов з курячою печінкою і шинкою по-єгипетськи
Страва готується в горщиках, тому зручно розкласти всі інгредієнти і, також, подати його потім до столу.
Інгредієнти:
- Рис — 1 склянка
- Цибуля — 1 шт.
- Куряча печінка — 3 шт.
- Шинка — 100 г
- Свіжі гриби — 8-10 шт.
- Вершкове масло — 100 г
- М’ясний бульйон (або вода) — 2 склянки
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Печінка обполосніть, щоб обсмажити на сковороді з розігрітим вершковим маслом. Потім наріжте її шматочками.
- Рис добре промийте, обсушіть і опустіть в киплячу підсолену воду. Варіть його так, щоб він був розсипчастим.
- Потім викладіть рис на суху сковороду і злегка підрум’яньте.
- Свіжі гриби почистіть, вимийте і наріжте невеликими скибочками.
- У невеликі порційні горщики покладіть спочатку рис і скибочки свіжих грибів.
- Потім покладіть шматочки печінки і нарізану кубиками шинку.
- Добре все перемішайте і залийте гарячим процідженим бульйоном або водою так, щоб вона тільки покрила всі інгредієнти.
- Плов горщиках посоліть і закрийте кришками.
- Духовку розігрійте і поставте в неї горщики, щоб гасити на слабкому вогні протягом 15 хвилин.