Необхідні продукти:
- мед — 1000 г
- малиновий сік — 1 стакан
- вода — 5 л
Приготування рецепту:
Зварити мед з водою. Профільтрувати через щільну тканину, злити в емальований посуд, додати 100 грам білого хліба, 50 г рідких дріжджів, поставити в тепле місце для бродіння, періодично знімаючи піну.
Після закінчення бродіння видалити хліб, в сусло ввести малиновий сік. Суміш процідити, перелити в барило, щільно закупорити і обмазати пробку глиною. Потім перенести його в холодне місце.
Через 12 днів зцідити і розлити в пляшки. Зберігати на холоді. Таким же чином можна приготувати інші кваси медові з різними іншими соками.
Як зробити квас із сирого буряка — (бездріжджовий)
Необхідні продукти на 1 кг буряків:
- 2 літри води
- 4 столових ложки цукру
Рецепт приготування квасу:
Очищений буряк натерти на тертці, покласти в скляну банку, залити кип’яченою водою, додати цукор і скоринку житнього хліба.
Банку закрити марлею і залишити для бродіння на 3 дні.
Потім квас процідити, розлити в пляшки, закупорити і охолодити.
Рецепт квасу з вареної моркви, який п’ють при трахеїтах і бронхітах
Квас використовують після важких захворювань, в період одужання, при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, трахеїтах і бронхітах.
Продукти на 3 літри квасу:
- 200 г хліба
- 200 г моркви
- 25 г пресованих дріжджів
- 0.5 склянки меду або цукру
Як зробити квас з вареної моркви:
Настій житніх сухарів з’єднати з настоєм або відваром моркви. охолодити до кімнатної температури, додати дріжджі, цукор чи мед і залишити для бродіння на 10 — 12 годин.
Квас готовий. Проціджують і пийте на здоров’я.
Рецепт квасу з пшеничних висівок — дієтичний
Ще в далекому минулому люди помітили, що квас, виготовлений з вівса, найбільш смачний і освіжаючий. Квас із пшеничних висівок цінується за велику кількість вітамінів.
На 500 грамів пшеничних висівок потрібно:
- 3 літри води
- 250 г цукру
- 30 — 50 р дріжджів
- 1 — 2 лимона
Як зробити квас із пшеничних висівок:
Пшеничні висівки заварити окропом, довести до кипіння на малому вогні, охолодити до кімнатної температури, додати цукор, дріжджі, цедру лимона і поставити для бродіння на добу.
Після цього процідити через марлю, розлити в пляшки, закрити пробками.
Квас домашній на заквасці — без дріжджів (відео)
Піднімайте свій життєвий тонус за допомогою квасу. Його подарувала нам природа.