Рецепт квасу: квас в домашніх умовах з безліччю вітамінів від втоми

Необхідні продукти:

  • мед — 1000 г
  • малиновий сік — 1 стакан
  • вода — 5 л

Приготування рецепту:

Зварити мед з водою. Профільтрувати через щільну тканину, злити в емальований посуд, додати 100 грам білого хліба, 50 г рідких дріжджів, поставити в тепле місце для бродіння, періодично знімаючи піну.

Після закінчення бродіння видалити хліб, в сусло ввести малиновий сік. Суміш процідити, перелити в барило, щільно закупорити і обмазати пробку глиною. Потім перенести його в холодне місце.

Через 12 днів зцідити і розлити в пляшки. Зберігати на холоді. Таким же чином можна приготувати інші кваси медові з різними іншими соками.

Як зробити квас із сирого буряка — (бездріжджовий)

Необхідні продукти на 1 кг буряків:

  • 2 літри води
  • 4 столових ложки цукру

Рецепт приготування квасу:

Очищений буряк натерти на тертці, покласти в скляну банку, залити кип’яченою водою, додати цукор і скоринку житнього хліба.

Банку закрити марлею і залишити для бродіння на 3 дні.

Потім квас процідити, розлити в пляшки, закупорити і охолодити.

Рецепт квасу з вареної моркви, який п’ють при трахеїтах і бронхітах

Квас використовують після важких захворювань, в період одужання, при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, трахеїтах і бронхітах.

Продукти на 3 літри квасу:

  • 200 г хліба
  • 200 г моркви
  • 25 г пресованих дріжджів
  • 0.5 склянки меду або цукру

Як зробити квас з вареної моркви:

Настій житніх сухарів з’єднати з настоєм або відваром моркви. охолодити до кімнатної температури, додати дріжджі, цукор чи мед і залишити для бродіння на 10 — 12 годин.

Квас готовий. Проціджують і пийте на здоров’я.

Рецепт квасу з пшеничних висівок — дієтичний

Ще в далекому минулому люди помітили, що квас, виготовлений з вівса, найбільш смачний і освіжаючий. Квас із пшеничних висівок цінується за велику кількість вітамінів.

Дивіться також:  Як зважити сіно без ваг ?

На 500 грамів пшеничних висівок потрібно:

  • 3 літри води
  • 250 г цукру
  • 30 — 50 р дріжджів
  • 1 — 2 лимона

Як зробити квас із пшеничних висівок:

Пшеничні висівки заварити окропом, довести до кипіння на малому вогні, охолодити до кімнатної температури, додати цукор, дріжджі, цедру лимона і поставити для бродіння на добу.

Після цього процідити через марлю, розлити в пляшки, закрити пробками.

Квас домашній на заквасці — без дріжджів (відео)

Піднімайте свій життєвий тонус за допомогою квасу. Його подарувала нам природа.