Смажена курка на сковороді — дуже смачне друге блюдо. Цей грузинський рецепт чимось нагадує знайоме всім чахохбілі. Однак, у рецепті є «прабабуся», тобто варіант приготування курки з Базилікати.
Базіліката — територіальна місцевість у Південній Італії. Тут і зародився рецепт, якому вже три з гаком сторіччя.
Зараз приготуємо це пікантна і дуже італійське по духу блюдо. В якому смажена курка виходить соковитою, ароматною і в міру гострою.
Смажена курка на сковороді — рецепт соковитий і смачний
Зверніть увагу на правильність підготовлених продуктів і зробіть так само. Всі інші дії повторюйте з опису способу приготування.
Необхідні продукти:
- Стиглі помідори — 8 шт.
- Курка — близько 1.5 кг
- Вершкове олію — 2 ст .л.
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Велика цибулина, нарізана кільцями — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Гострий перчик без насіння — 1 шт.
- Жовтий солодкий перець, нарізану кільцями — 1 шт.
- Стакан сухого білого вина
- Нарізаний зелений базилік — 2 ст. л.
- Нарізана петрушка — 1 ст. л.
- Натертий на дрібній тертці пармезан (або інший сир з яскравим смаком і ароматом) — 1/2 склянки
Спосіб приготування
Насамперед, бланшируйте помідори в окропі дві хвилини.
Потім зніміть шкірку і розріжте кожен помідор на 8 частин. Поки відкладіть їх в сторону.
Курку обробити на порційні шматки.
У сковороді розігрійте суміш вершкового і оливкового масла. Обсмажуйте в олії спочатку кільця цибулі, а потім зверху на них покладіть шматки курки. Посоліть.
Не турбуйте курку, поки нижня сторона шматків гарненько не підрум’яниться.
Потім переверніть шматки, щоб смажена курка підрум’янилася з обох сторін. Підсоліть і викладіть на засмажену бік нарізаний гострий перчик і кільця солодкого перцю.
Закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і смажте ще 5 хвилин.
Потім влийте склянку сухого білого вина і тушкуйте до тих пір, поки вина не стане менше приблизно на 1/3.
Далі покладіть в сковороду підготовлені помідори, нарізаний базилік, нарізану петрушку і натертий сир пармезан. Знову закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 1 годину.
Час від часу перевіряйте, щоб смажена курка не підгоріла. Якщо вона почне пригорати або прилипати, додайте по столовій ложці воду.
Ось і все, пікантна і соковита курка готова.