Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

Так залишаємо на кілька годин. Рецепт готовий.

Лечо з баклажанів по-грузинськи

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів
  • 10 солодких перців
  • 5 стручків гіркого перцю
  • 3 головки часнику
  • 3 літри томатного соку (3 кг помідорів пропустити через м’ясорубку)
  • 200 г масла растительноо
  • 200 г цукру
  • 2 ст. ложки солі

Приготування:

  1. Баклажани очистити від шкірки і нарізати на часточки.
  2. Болгарський перець нарізати на часточки.
  3. Гіркий перець дрібно порубати.
  4. Часник пропустити через часникодавку.
  5. Всі підготовлені овочі скласти в каструлю і залити томатним соком.
  6. Додати рослинне масло, цукор, сіль.
  7. Довести до кипіння і кип’ятити 20 хвилин.
  8. У гарячому вигляді розкласти в стерилізовані банки, укутати.

Після охолодження перевернути і поставити в прохолодне місце на зберігання.

Закуска з баклажанів на зиму «Тещин язик» — відео

Нам буде потрібно:

  • 2 кг баклажанів
  • 0.5 кг перцю
  • 100 г часнику
  • гіркий перець — 1 шт.
  • 1 стакан соняшникової олії
  • 1 літр томатного соку
  • 100 мл 9 % оцту
  • 100 г цукру
  • 1 ст. ложка солі

Приготування:

Закуска готова. Зберігайте правильно і їжте з насолодою смаку.

Баклажани на зиму — смачні, як гриби

Нам буде потрібно:

  • 1.5 кг баклажанів
  • 1 головка часнику
  • кріп — 1 пучок
  • 1 + 1/4 ст. ложки солі
  • 70 г оцту
  • 80 мл рослинного масла
  • перець гострий — за своїм смаком
  • Вихід: 3 півлітрові банки

Приготування:

Баклажани нарізаємо кубиками.

У велику каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. У киплячу воду опускаємо нарізані баклажани.

Поки вода знову закипає і кипить протягом 5 хвилин -періодично занурюємо їх у воду і помішуємо.

Шматочки плодів повинні все добре проваритися. Після закінчення 5 хвилин, вогонь вимикаємо і відкидаємо на друшляк.

Потім нарізаємо часник.

До часнику додаємо різаний кріп.

Додаємо гострий перець,

Дивіться також:  Помідори з капустою на зиму — прості і смачні рецепти в банках

сіль,

оцет і рослинне масло.

Все перемішати. Маринад для баклажанів готовий.

У полуостывшие додаємо баклажани маринад.

Добре і обережно перемішуємо і починаємо накладати в чисті простерилізовані банки.

Масу щільно укладаємо в банки і прикривають кришками.

Ставимо банки в каструлю з гарячою водою для стерилізації. На дно каструлі кладуть серветку з тканини. Вода повинна покривати банки по плічка.

Коли вода закипить, вогонь зменшуємо. Кип’ятіння триває протягом 15 хвилин. Після банки дістаємо і закатуємо.

Потім банки перевертаємо і ставимо їх на кришки.

Закутуємо теплою тканиною і залишаємо до охолодження.

Баклажани, нагадують смак грибів, готові. Секрет приготування розкритий.

Баклажани на зиму — в соусі з особливим смаком

Нам буде потрібно:

  • 5 кг середніх баклажанів
  • часник — 6 головок
  • 5 — 6 червоних томатів
  • 10 солодких перців
  • 1 гіркий перець
  • рослинна олія — 1 стакан
  • 1 склянку 6 % оцту

Приготування:

  • Наріжте баклажани кружечками і посоліть, щоб пішла гіркота. Залиште їх на 1 — 1.5 години.
  • Потім відіжміть і обсмажте на рослинному маслі.
  • Часник, помідори. перець прокрутіть через м’ясорубку. Викладіть в глибоку сковороду, додайте рослинне масло і прокип’ятіть.
  • Кружечки баклажанів опускайте в остиглу помідорну масу і укладіть в банки.
  • Банки стерилізують 15 хвилин і закатайте.