Так залишаємо на кілька годин. Рецепт готовий.
Лечо з баклажанів по-грузинськи
Інгредієнти:
- 3 кг баклажанів
- 10 солодких перців
- 5 стручків гіркого перцю
- 3 головки часнику
- 3 літри томатного соку (3 кг помідорів пропустити через м’ясорубку)
- 200 г масла растительноо
- 200 г цукру
- 2 ст. ложки солі
Приготування:
- Баклажани очистити від шкірки і нарізати на часточки.
- Болгарський перець нарізати на часточки.
- Гіркий перець дрібно порубати.
- Часник пропустити через часникодавку.
- Всі підготовлені овочі скласти в каструлю і залити томатним соком.
- Додати рослинне масло, цукор, сіль.
- Довести до кипіння і кип’ятити 20 хвилин.
- У гарячому вигляді розкласти в стерилізовані банки, укутати.
Після охолодження перевернути і поставити в прохолодне місце на зберігання.
Закуска з баклажанів на зиму «Тещин язик» — відео
Нам буде потрібно:
- 2 кг баклажанів
- 0.5 кг перцю
- 100 г часнику
- гіркий перець — 1 шт.
- 1 стакан соняшникової олії
- 1 літр томатного соку
- 100 мл 9 % оцту
- 100 г цукру
- 1 ст. ложка солі
Приготування:
Закуска готова. Зберігайте правильно і їжте з насолодою смаку.
Баклажани на зиму — смачні, як гриби
Нам буде потрібно:
- 1.5 кг баклажанів
- 1 головка часнику
- кріп — 1 пучок
- 1 + 1/4 ст. ложки солі
- 70 г оцту
- 80 мл рослинного масла
- перець гострий — за своїм смаком
- Вихід: 3 півлітрові банки
Приготування:
Баклажани нарізаємо кубиками.
У велику каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. У киплячу воду опускаємо нарізані баклажани.
Поки вода знову закипає і кипить протягом 5 хвилин -періодично занурюємо їх у воду і помішуємо.
Шматочки плодів повинні все добре проваритися. Після закінчення 5 хвилин, вогонь вимикаємо і відкидаємо на друшляк.
Потім нарізаємо часник.
До часнику додаємо різаний кріп.
Додаємо гострий перець,
сіль,
оцет і рослинне масло.
Все перемішати. Маринад для баклажанів готовий.
У полуостывшие додаємо баклажани маринад.
Добре і обережно перемішуємо і починаємо накладати в чисті простерилізовані банки.
Масу щільно укладаємо в банки і прикривають кришками.
Ставимо банки в каструлю з гарячою водою для стерилізації. На дно каструлі кладуть серветку з тканини. Вода повинна покривати банки по плічка.
Коли вода закипить, вогонь зменшуємо. Кип’ятіння триває протягом 15 хвилин. Після банки дістаємо і закатуємо.
Потім банки перевертаємо і ставимо їх на кришки.
Закутуємо теплою тканиною і залишаємо до охолодження.
Баклажани, нагадують смак грибів, готові. Секрет приготування розкритий.
Баклажани на зиму — в соусі з особливим смаком
Нам буде потрібно:
- 5 кг середніх баклажанів
- часник — 6 головок
- 5 — 6 червоних томатів
- 10 солодких перців
- 1 гіркий перець
- рослинна олія — 1 стакан
- 1 склянку 6 % оцту
Приготування:
- Наріжте баклажани кружечками і посоліть, щоб пішла гіркота. Залиште їх на 1 — 1.5 години.
- Потім відіжміть і обсмажте на рослинному маслі.
- Часник, помідори. перець прокрутіть через м’ясорубку. Викладіть в глибоку сковороду, додайте рослинне масло і прокип’ятіть.
- Кружечки баклажанів опускайте в остиглу помідорну масу і укладіть в банки.
- Банки стерилізують 15 хвилин і закатайте.