Буряки на зиму — смачні рецепти заготовок в банках

Приготування:

  1. Буряк натріть на тертці.
  2. Помідори пропустити через м’ясорубку.
  3. Подрібніть цибулю, часник, перець і зелень. Кращий варіант подрібнення в кухонному комбайні з використанням відповідних насадок.
  4. Всі підготовлені овочі змішайте разом і поставте тушкуватися на 1 годину.
  5. Гарячу ікру розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть кришками. Готове.

Приємного апетиту !

Маринована буряк на зиму в банках

Банки за таким рецептом можна зберігати при кімнатній температурі.

Продукти:

  • буряк — 1.6-2 кг

Для маринаду:

  • вода — 1 літр
  • оцет яблучний — 100 мл
  • перець духмяний горошком — 5 шт.
  • перець гіркий чорний — 10 шт.
  • гвоздика — 3 шт.
  • сіль — 30 г

Спосіб приготування:

  1. Буряк вимийте і очистіть від шкірки.
  2. Наріжте її соломкою, укласти в банки по 0,5 літра.
  3. У воду додайте сіль, перець, гвоздику. доведіть до кипіння і влийте оцет.
  4. Отриманим гарячим маринадом залийте буряк. Маринад повинен покривати коренеплоди на 1-2 див.
  5. Потім пастеризують банки з буряком 10 хвилин з моменту закипання води.
  6. Потім загорніть банки кришками.

Приємно їсти !

Відео про те, як просто приготувати заготовку з буряка

Подивіться, як легко приготувати буряк, яку надалі можна використовувати для салату оселедець під шубою.

Як варіант, таку заготовку можна додавати в борщ, як гарнір з будь-яким м’ясним блюдом або просто поїсти з хлібом. Це дуже смачно і зручно — класна і універсальна буряки на зиму.

Салат з буряка на зиму без стерилізації з морквою, перцем і цибулею

Заготівля користується великою популярністю.

Потрібно:

  • 3 кг — вареної буряків
  • 1 кг болгарського перцю
  • 0.5 кг ріпчастої цибулі
  • 200 г рослинна олія
  • 1 склянку холодної кип’яченої води
  • 200 г цукру
  • 1 ст. ложка солі
  • 0.5 склянки оцту
Дивіться також:  Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках

Спосіб приготування:

1. Лук очищаємо і нарізаємо на півкільця. У каструлю з товстим дном наливаємо 200 г рослинної олії, доводимо його до кипіння і опускаємо в нього лук. Обсмажуємо цибулю до прозорості.

2. До цибулі в каструлю викладаємо нарізаний соломкою перець і перемішуємо. Обсмажуємо разом протягом 15 хвилин.

3. Натерту буряк на крупній тертці з’єднуємо з перцем і цибулею, перемішуємо. Додаємо 200 г цукру, 1 ст. ложку солі, 0,5 склянки оцту, 1 склянку холодної кип’яченої води.

4. Всі компоненти перемішуємо і варимо протягом 20-25 хвилин.

5. Розкладаємо готовий салат по стерилізованим баночках.

6. Міцно закручуємо прокип’яченими кришками. Готове.

Вдалого приготування салату на зиму.

Відео про те, як приготувати заправку для борщу з буряками

Заготівля робиться без оцту і зберігається чудово.

Озброюйтесь перевіреними рецептами і буряк на зиму в баночках завжди буде дивувати домашніх своїм оригінальним смаком.