Приготування:
- Буряк натріть на тертці.
- Помідори пропустити через м’ясорубку.
- Подрібніть цибулю, часник, перець і зелень. Кращий варіант подрібнення в кухонному комбайні з використанням відповідних насадок.
- Всі підготовлені овочі змішайте разом і поставте тушкуватися на 1 годину.
- Гарячу ікру розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть кришками. Готове.
Приємного апетиту !
Маринована буряк на зиму в банках
Банки за таким рецептом можна зберігати при кімнатній температурі.
Продукти:
- буряк — 1.6-2 кг
Для маринаду:
- вода — 1 літр
- оцет яблучний — 100 мл
- перець духмяний горошком — 5 шт.
- перець гіркий чорний — 10 шт.
- гвоздика — 3 шт.
- сіль — 30 г
Спосіб приготування:
- Буряк вимийте і очистіть від шкірки.
- Наріжте її соломкою, укласти в банки по 0,5 літра.
- У воду додайте сіль, перець, гвоздику. доведіть до кипіння і влийте оцет.
- Отриманим гарячим маринадом залийте буряк. Маринад повинен покривати коренеплоди на 1-2 див.
- Потім пастеризують банки з буряком 10 хвилин з моменту закипання води.
- Потім загорніть банки кришками.
Приємно їсти !
Відео про те, як просто приготувати заготовку з буряка
Подивіться, як легко приготувати буряк, яку надалі можна використовувати для салату оселедець під шубою.
Як варіант, таку заготовку можна додавати в борщ, як гарнір з будь-яким м’ясним блюдом або просто поїсти з хлібом. Це дуже смачно і зручно — класна і універсальна буряки на зиму.
Салат з буряка на зиму без стерилізації з морквою, перцем і цибулею
Заготівля користується великою популярністю.
Потрібно:
- 3 кг — вареної буряків
- 1 кг болгарського перцю
- 0.5 кг ріпчастої цибулі
- 200 г рослинна олія
- 1 склянку холодної кип’яченої води
- 200 г цукру
- 1 ст. ложка солі
- 0.5 склянки оцту
Спосіб приготування:
1. Лук очищаємо і нарізаємо на півкільця. У каструлю з товстим дном наливаємо 200 г рослинної олії, доводимо його до кипіння і опускаємо в нього лук. Обсмажуємо цибулю до прозорості.
2. До цибулі в каструлю викладаємо нарізаний соломкою перець і перемішуємо. Обсмажуємо разом протягом 15 хвилин.
3. Натерту буряк на крупній тертці з’єднуємо з перцем і цибулею, перемішуємо. Додаємо 200 г цукру, 1 ст. ложку солі, 0,5 склянки оцту, 1 склянку холодної кип’яченої води.
4. Всі компоненти перемішуємо і варимо протягом 20-25 хвилин.
5. Розкладаємо готовий салат по стерилізованим баночках.
6. Міцно закручуємо прокип’яченими кришками. Готове.
Вдалого приготування салату на зиму.
Відео про те, як приготувати заправку для борщу з буряками
Заготівля робиться без оцту і зберігається чудово.
Озброюйтесь перевіреними рецептами і буряк на зиму в баночках завжди буде дивувати домашніх своїм оригінальним смаком.