Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках

Настає гаряча пора домашніх заготовок. Як смачно приготувати перець на зиму — задаються питанням багато садівники. Його можна зробити поодиноким інгредієнтом в банку, а можна і поєднувати з багатьма іншими овочами.

У попередній статті болгарський перець був присутній в заготовках чудових салати з різних овочів. Тому що він дає аромат і містить вітаміни, без нього ніяк не обійтися. Сьогодні продовжимо цю тему — участі перців в кращих закусках і різних салатах на зиму. Тому що рецептів багато і неможливо охопити їх усі в одній статті.

Рецепти з перцем на зиму радо сприймаються в будь-якій сім’ї:

  • Фарширований перець на зиму
  • Маринований і нарізану шматочками
  • Смачна заготівля в банках з цілого перцю

Вибирайте рецепти і робіть заготовки, тому що після літа приходить зима.

Заготівля перцю в банках «Мисливська закуска»

Рецепт готується з процесом стерилізації і зберігається відмінно.

Потрібно:

  • Болгарський перець — 1 кг
  • Помідори — 1.5 кг
  • Капуста — 600 г
  • Морква — 300 г
  • Цибуля ріпчаста білий — 2 шт.
  • Яблука — 600 г (не борошнисті)
  • Рослинне масло — 300 мл
  • Сіль і перець — за смаком

Приготування

  1. болгарський перець звільнити від плодоніжок і насіння. Наріжте його соломкою.
  2. Помідори дрібно поріжте кубиками.
  3. Нашаткуйте дрібно капусту.
  4. На крупній тертці моркву нашаткуйте.
  5. Цибуля і яблука — теж натріть на крупній тертці.
  6. Всі інгредієнти складіть в миску і перемішайте. Додайте рослинне масло, сіль і перець.
  7. Потім розкладіть масу по банкам і стерилізують 30 хвилин.
  8. Потім загорніть кришками.

Салат на зиму з перцем, цибулею, помідорами і морквою «Дунайський салат»

Перець на зиму чудово обмінюється своїм смаком з іншими овочами.

Дивіться також:  Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Необхідні продукти:

  • Морква — 1 кг
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 1 кг
  • Помідори — 3 кг
  • Оцет — 250 мл
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Цукор — 300 г
  • Рослинне масло — 300 мл

Хід дій

  1. Звичайним способом наріжте всі підготовлені овочі.
  2. Покладіть нарізані овочі в загальну ємність, додайте оцет, сіль, цукор і перемішайте все руками.
  3. Потім додайте 300 мл соняшникової олії і знову перемішайте. У такому вигляді дайте масі постояти 6 годин.
  4. Потім поставте на вогонь і варіть з моменту закипання 20 хвилин.
  5. Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки, загорніть і переверніть догори дном.
  6. Укрийте і дайте банкам охолонути.

Болгарський перець на зиму з огірками — найсмачніший рецепт

Інгредієнти на 3 банки ємністю 1 літр:

  • Червоний солодкий перець — 2 шт.
  • Огірки — 1.5 кг
  • Червоний цибуля — 2 головки
  • Цукор — 800 г
  • Часник — 100 г
  • Сіль — 4 ст. л.
  • Винний оцет — 1 л
  • Перець горошком — 1 ст. л.
  • Лавровий і смородиновий лист, коріння петрушки і селери