Настає гаряча пора домашніх заготовок. Як смачно приготувати перець на зиму — задаються питанням багато садівники. Його можна зробити поодиноким інгредієнтом в банку, а можна і поєднувати з багатьма іншими овочами.
У попередній статті болгарський перець був присутній в заготовках чудових салати з різних овочів. Тому що він дає аромат і містить вітаміни, без нього ніяк не обійтися. Сьогодні продовжимо цю тему — участі перців в кращих закусках і різних салатах на зиму. Тому що рецептів багато і неможливо охопити їх усі в одній статті.
Рецепти з перцем на зиму радо сприймаються в будь-якій сім’ї:
- Фарширований перець на зиму
- Маринований і нарізану шматочками
- Смачна заготівля в банках з цілого перцю
Вибирайте рецепти і робіть заготовки, тому що після літа приходить зима.
Заготівля перцю в банках «Мисливська закуска»
Рецепт готується з процесом стерилізації і зберігається відмінно.
Потрібно:
- Болгарський перець — 1 кг
- Помідори — 1.5 кг
- Капуста — 600 г
- Морква — 300 г
- Цибуля ріпчаста білий — 2 шт.
- Яблука — 600 г (не борошнисті)
- Рослинне масло — 300 мл
- Сіль і перець — за смаком
Приготування
- болгарський перець звільнити від плодоніжок і насіння. Наріжте його соломкою.
- Помідори дрібно поріжте кубиками.
- Нашаткуйте дрібно капусту.
- На крупній тертці моркву нашаткуйте.
- Цибуля і яблука — теж натріть на крупній тертці.
- Всі інгредієнти складіть в миску і перемішайте. Додайте рослинне масло, сіль і перець.
- Потім розкладіть масу по банкам і стерилізують 30 хвилин.
- Потім загорніть кришками.
Салат на зиму з перцем, цибулею, помідорами і морквою «Дунайський салат»
Перець на зиму чудово обмінюється своїм смаком з іншими овочами.
Необхідні продукти:
- Морква — 1 кг
- Солодкий перець — 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 кг
- Помідори — 3 кг
- Оцет — 250 мл
- Сіль — 2 ст. л.
- Цукор — 300 г
- Рослинне масло — 300 мл
Хід дій
- Звичайним способом наріжте всі підготовлені овочі.
- Покладіть нарізані овочі в загальну ємність, додайте оцет, сіль, цукор і перемішайте все руками.
- Потім додайте 300 мл соняшникової олії і знову перемішайте. У такому вигляді дайте масі постояти 6 годин.
- Потім поставте на вогонь і варіть з моменту закипання 20 хвилин.
- Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки, загорніть і переверніть догори дном.
- Укрийте і дайте банкам охолонути.
Болгарський перець на зиму з огірками — найсмачніший рецепт
Інгредієнти на 3 банки ємністю 1 літр:
- Червоний солодкий перець — 2 шт.
- Огірки — 1.5 кг
- Червоний цибуля — 2 головки
- Цукор — 800 г
- Часник — 100 г
- Сіль — 4 ст. л.
- Винний оцет — 1 л
- Перець горошком — 1 ст. л.
- Лавровий і смородиновий лист, коріння петрушки і селери