Ікра з буряка — потрібна і корисна заготовка. Буряк з давніх часів вважається невід’ємною частиною раціону харчування. Страви з буряка часто прикрашають сімейні столи багатьох людей.
Чудово те, що цей овоч можна їсти в будь-який час року. Приміром, навесні і на початку літа з свіжих листя роблять салати і варять борщ. Восени і взимку використовують коренеплоди, які зберігають свої корисні властивості до наступного літа.
Часто буряк асоціюється з традиційним російським салатом — вінегретом і першою стравою — це борщем.
Бурякову заготівлю на зиму у вигляді ікри готують не багато. А це, в принципі, готова закуска. Погодьтеся, що домашня консервована закуска завжди має особливий статус.
Ікра з буряка на зиму — простий рецепт через м’ясорубку
М’ясорубка багато в чому прискорює процес приготування заготовки.
Необхідно:
- Помідори — 1 кг
- Буряк — 1 кг
- Морква — 1 кг
- Соняшникова олія — 1 стакан
- Цукор — 1 склянка
- Сіль — 2 ст. л.
- Часник -10 зубчиків
- Оцтова есенція 70 % — 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Очистіть і вимийте помідори, морква, буряк, часник.
- Пропустіть всі очищені овочі, крім часнику, через м’ясорубку.
- Складіть пропущені овочі у велику ємність, поставте на вогонь і варіть 30 хвилин з моменту закипання.
- Наприкінці варіння додайте часник і оцтову есенцію.
- Потім розкладіть по чистим банкам і закатайте.
Хренодер з буряком — рецепт приготування
Улюблені всіма хренодер, найчастіше звикли робити з помідорами. А ось з буряком, роблять не всі, тому порада — зробіть і оцініть.
Потрібно:
- Буряк — 2 кг
- Тертий хрін — 200 г
- Цукор — за смаком
- Оцет — за смаком
Приготування рецепта
- Візьміть середні за розміром коренеплоди буряка.
- Вимийте їх і проваріть на слабкому вогні до готовності.
- Потім очистіть і натріть на дрібній тертці.
- Очистіть хрін і пропустіть його через м’ясорубку.
- З’єднайте разом натерті буряк та хрін, перемішайте.
- Додайте цукор і оцет за смаком. Ще раз перемішайте і заповніть чисті банки.
- Загорніть кришками. Ікра з буряка на зиму повинна зберігатися в прохолодному погребі.
Овочева ікра ассотри з буряком
Присутність буряків в ікрі створює привабливий вигляд самої заготівлі.
Інгредієнти:
- Буряк — 500 г
- Морква — 500 г
- Солодкий перець — 1 кг
- Яблука — 1 кг
- Стиглі помідори — 5-6 кг
- Гіркий перець — 200 г
- Цукор — 1 склянка
- Соняшникова олія — 1 літр
Процес готування
- Промийте і очистіть всі овочі і фрукти.
- Наріжте їх шматочками і пропустіть через м’ясорубку.
- Потім складіть у каструлю, залийте олією. Ще всипте цукровий пісок і варіть на слабкому вогні 2,5 години.
- При цьому, кладіть сіль — за смаком.
- Загорніть банки гарячими.
Відео про те, як приготувати бурякову ікру на зиму за рецептом смачного
У даному рецепті овочі спочатку обсмажують, а потім тушкують.
Як порада: Щоб вилучити з банок більше повітря, вкладайте в них овочі в гарячому стані. І тоді пара, що виходить з овочів, витіснить частину повітря з банки і займе його місце.