Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

Кабачки на зиму — особливо актуальна заготівля в домашніх умовах. Коли на присадибній ділянці встигають ці плоди, то починається гаряча пора приготування різних рецептів. Зазвичай вони робляться в банках, що дуже зручно для подальшого вживання.

Заготовки з кабачків роблять різними способами: маринують, солять, готують салати і закуски, закочують дуже смачну кабачкову ікру.

Плоди кабачків не є кислими овочами, тому потрібна стерилізація і нагрівання до температури вище 100 градусів С. Тривалість стерилізації кабачків на зиму різна. Все залежить від ємності банок.

Сьогодні зробимо багато рецептів на зиму з смачним і улюбленим багатьма овочем. Який ніколи не набридає. І гостей їм приємно пригостити.

Смажені кабачки на зиму з часником по-харківськи

Подивіться рецепт, який буде прекрасним доповненням до багатьох других страв.

На пів-літрову банку потрібно:

  • Кабачки -800 р
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Часник — 1 велика головка
  • Нарізана зелень петрушки і кропу — 3 ч. л.
  • Сіль — 0.5 ч. л.
  • Оцет 5% — 2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Вимийте кабачки наріжте кружальцями завтовшки не більше 2.5 див.
  2. Обсмажте гуртки в рослинній олії з обох сторін і охолодіть.
  3. Часник очистіть, дрібно порубаєте, а потім ще і розітріть.
  4. Зелень петрушки і кропу вимийте, обсушіть і подрібніть.
  5. Заготівлю сформуйте наступним чином. На дно стерилізованих банок налийте олію і оцет, насипте сіль, покладіть зелень і часник.
  6. Потім щільно починайте укладати обсмажені кабачки.
  7. Банки накрийте кришками і поставте стерилізувати.
  8. Тривалість стерилізації для банок 0.5 літра — 20-25 хвилин, а 1 літрові — 40 хвилин.
  9. Потім відразу ж загорніть.

Заготівля з кабачками «Курортний роман» — рецепт без стерилізації

Приготування рецепта в цьому випадку відбувається значно простіше, подивіться.

Потрібно:

  • Кабачки — 3 кг
  • Солодкий перець — 4 шт.
  • Часник — 100 г
  • Томатний сік (можна розвести томатну пасту) — 3 склянки
  • Цукор — 1 склянка
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Оцет 6% — 70 мл
Дивіться також:  Лечо з кабачка на зиму. Дізнайтеся 7 рецептів лечо, простих і смачних

Процес приготування

  • Пропустіть через м’ясорубку перець і часник.
  • Кабачки, помийте і наріжте кубиками.
  • Змішайте нарізані кубики з пропущеними перцем і часником.
  • До отриманої суміші додайте всі інші інгредієнти. Перемішайте, поставте на вогонь і варіть близько 30 хвилин.
  • Гарячим розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.

Кабачки з часником на зиму — рецепт пальчики оближеш

Такий рецепт з «солодкими кружечками» сподобається любителям злегка гострої їжі. Така заготівля робиться без стерилізації банок.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 5 кг
  • Часник — 1 головка
  • Зелень петрушки і кропу — за смаком

Для розсолу:

  • Вода — 1 стакан
  • Оцет — 1 стакан
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Цукор — 1 склянка
  • Сіль — 1 стакан

Приготування

  1. З’єднайте разом всі інгредієнти для розсолу і дайте закипіти.
  2. Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
  3. Нарізані кружечки опустіть в киплячий розсіл і варіть 10-15 хвилин.
  4. За 2 хвилини до закінчення варіння всипте нарізану зелень петрушки, кропу і подрібнений часник.
  5. Потім розкладіть смачно пахнуть кабачки на зиму по банкам і закатайте.

Як консервувати кабачки з яблуками, морквою і медом

Приготування рецепту не займає багато часу, тому що він без стерилізації банок.

Інгредієнти:

  • Кабачки
  • Морква
  • Яблука

Для заливки:

  • Яблучний сік — 0.5 л
  • Вода — 0.5 л
  • Мед (або цукор) — 50 г
  • Сіль — 30 г
  • Лимонник — 10 листочків

Процес приготування

Наріжте красивими часточками кабачки,

моркву і

яблука.

Ще красива форма нарізаних яблук з візерунком.

Укладіть їх у 3 літрову банку. Залийте киплячим яблучно-медовим розчином і закатайте.

Подбайте про те, щоб банки тримали в прохолодному погребі.

Відео про те, як заготовити хрусткі кабачки на зиму

Подивіться рецепт, який можна застосувати і для заготівлі огірків.

Дивіться також:  Компот з винограду на зиму — кращі рецепти компоту в банках

Ви дізналися ідеальні рецепти закусок для сімейного столу.

Кабачки з томатним соусом і часником без стерилізації

Заготівля з томатним соусом подобається багатьом, тому що пікантний смак приємно дивує.

Для рецепта знадобиться:

  • Кабачки — 4 кг
  • Тертий часник — 1/2 склянки

Для заливки:

  • Томатний соус — 500 г (або 300 г томатної пасти)
  • Соняшникова олія — 0.5 літра
  • Цукор — 0.5 кг (можна менше)
  • Оцет 9% — 300 мл
  • Чорний перець — 10 горошин
  • Лавровий лист — 10 шт.

Приготування

  1. Змішайте в каструлі томатний соус (або томатну пасту).
  2. Ще додайте соняшникову олію, цукор, оцет, горошини чорного перцю. лавровий лист, щоб пікантний смак був ароматним.
  3. Доведіть всю масу в каструлі до кипіння.
  4. Потім покладіть кабачки, натерті на крупній тертці і варіть 20 хвилин, помішуючи.
  5. Потім додайте часник, щоб посилити пікантність заготовки, і варіть ще 5 хвилин.
  6. Після розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.

Заготівля кабачків з томатним соком «Палітра смаку»

Використовуйте свої помідори для заготівок. Тоді вони стануть більш бюджетними.

Інгредієнти:

  • Кабачки

Для заливки:

  • Свіжоприготований томатний сік — 1.5 літра
  • Болгарський перець — 6 плодів
  • Часник — 2 головки
  • Гіркий перець — 0.5 плода
  • Цукор — 200 г
  • Сіль — 50 г
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Лавровий лист — 6 шт.
  • Оцтова есенція 70% — 1 дес. л.

Приготування рецепта

  1. Кабачки вимийте, очистіть і наріжте кубиками 1 х 1 див.
  2. Бланшируйте кубики 3-5 хвилин.
  3. Потім укладіть в банки на 3/4 об’єму і залийте заливкою.
  4. Банки стерилізують, щоб кабачки на зиму добре збереглися.
  5. Щоб приготувати заливку, очистіть солодкий перець, часник і гіркий перець. Потім пропустіть очищені овочі через м’ясорубку.
  6. З’єднайте томатний сік з пропущеними овочами. Поставте отриману суміш на вогонь і, коли заливка почне закипати, додати в неї цукор, сіль, рослинне масло.
  7. Кип’ятіть заливку 20 хвилин.
  8. А за 3-4 хвилини до закінчення варіння додайте лавровий лист і оцтову есенцію.
Дивіться також:  Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

Салат на зиму з кабачками «Ставропольський» дуже смачний

Щоб з ваших рук вийшли справжні кулінарні заготовки, доведеться потрудитися. І це правда.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 4 кг
  • Ріпчаста цибуля — 1 кг
  • Часник — 150 г
  • Рослинна олія — 150 мл
  • Вода — 200 мл
  • Сіль — 100 г
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Оцет 6% — 100 мл
  • Зелень петрушки (краще, якщо її багато)

Спосіб приготування

  1. Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
  2. Потім бланшируйте їх в гарячій воді 5 хвилин і дайте охолонути.
  3. Зелень і цибулю наріжте. Потім з’єднайте їх з кружечками кабачків, перемішайте.
  4. Потім залийте салатну суміш заливкою і поставте на 10-12 годин у холодне місце.
  5. Приготування заливки: Розітріть часник з сіллю і цукром. Потім додайте олію, кип’ячену холодну воду і оцет. Все перемішайте.
  6. Залийте підготовлену овочеву суміш заливкою. А зверху трохи притисніть гуртком або тарілкою, щоб вони дали сік.
  7. Після закінчення 10-12 годин розкладіть кабачки на зиму по підготовленим банкам.
  8. Стерилізуйте банки 15-20 хвилин і відразу закатайте.
  9. Вихід салату приблизно 6 літрів.

Як рада:

Не користуйтеся готовими соками з магазину для заливок. Тому що вони приготовані за зовсім іншою технологією.

Заливки завжди потрібно готувати більше, ніж потрібно. Зважаючи на те, що вона вбирається в продукт, частину уварюється, іноді проливається.

Всім читачам блогу вдалих заготовок !