Вишневий сік — рецепти на зиму в домашніх умовах

Вишневий сік — це дуже смачна і корисна заготівля на зиму. Для приготування соку придатні плоди багатьох сортів. Вишня з темнокрашенными плодами дає більш красивий сік з приємним ароматом. Сорти з светлоокрашенными плодами дають менше забарвлений колір, а також аромат буде слабкіше.

З цієї причини рекомендується готувати сік із суміші плодів різних сортів. Для цього плоди подрібнюють, потім пресують і консервують.

Після того, як заготовлено варення з вишні і спущено в льох багато банок вишневого компоту, можна подумати і про інших рецептах.

Вишневий сік, приготовлений в соковарці

В допомогу багатьом господиням промисловість випускає соковарки. Їх використання багато в чому скорочує процес приготування соку.

Необхідні продукти:

  • Вишня 1 кг
  • Цукор — 100-150 г

Спосіб приготування

  1. Цілі плоди вишні помістіть в соковарку.
  2. Зверху ягід засипте цукор.
  3. Варіть 40-60 хвилин.
  4. Гарячий сік розлийте в підігріті банки і відразу ж загорніть.

Такий вишневий сік стерилізувати не потрібно.

Як приготувати сік з вишні на зиму

Якщо ви хочете отримати сік прозорим, то його після віджимання поміщають на 2-3 години в холодильник. Потім зливають частина (без осаду) і консервують. А осад консервують окремо.

Потрібно:

  • Плоди вишні — 1 кг
  • Цукор — 100-150 г

Процес приготування

  1. Видаліть кісточки з вишні.
  2. Перекладіть ягоди в емальований посуд.
  3. Засипте ягоди цукром і підігрійте на слабкому вогні до виділення соку.
  4. Відіжміть сік і розлийте його по пляшках або банках.
  5. Банки з соком потрібно стерилізувати.

Вишневий натуральний сік у домашніх умовах

У більшості сортів вишні сік в натуральному вигляді дуже кислий. Тому для пом’якшення смаку до нього додають цукровий сироп. Для його приготування розчиняють в 1 літрі води 200 г цукру. Потім розчин доводять до кипіння, так отримують цукровий сироп.

Дивіться також:  Соус на зиму. 11 кращих рецептів смачного домашнього соусу

Продукти:

  • Натуральний сік вишні — 600 г
  • Цукровий сироп — 400 г

Приготування

  1. Плоди вишні ретельно помийте і видаліть кісточки.
  2. Розімніть плоди і відіжміть сік на ручних пресах або пропустіть через соковижималку.
  3. Отриманий вишневий сік налийте в трилітрову скляну банку. Потім поставте на кілька годин у холодне місце.
  4. Потім злийте з осаду за допомогою гумової трубки.
  5. Банки потрібно пастеризувати.

Сік вишневий — рецепт на зиму

Зрозуміло, що сік, віджатий холодним способом, повністю зберігає смак і аромат свіжих плодів.

Але для отримання більш насиченого соку плоди після дроблення підігрівають до 60 градусів С і потім пресують. А нагрівання мезги сприяє кращому переходу в сік фарбувальних і інших речовин.