Вишня у власному соку — кращі рецепти заготовок з вишні

Хід готування

  1. Візьміть 1 стакан вишні з віддаленими кісточками.
  2. Покладіть плоди в каструлю і насипте цукор у розмірі 2-3 столових ложок.
  3. Сюди ж додайте 0,5 склянки води і підігрійте все на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
  4. У вас вийдуть розпарені ягоди протріть через сито.
  5. В отриманий сік покладіть цукор, що залишився, все розмішайте і доведіть до кипіння.
  6. Решту вишню укладіть в банки і залийте гарячою заливкою.
  7. Стерилізуйте банки, описаним вище способом.

Заготівля з вишні на зиму без варіння і без цукру

В рецепті використовується стерилізація, так як при відсутності цукру в кислому середовищі мікроорганізми гинуть. А вишня у власному соку виходить дуже смачною.

Спосіб дій

  1. З плодів видаліть кісточки
  2. Укладіть плоди без кісточок в емальовану каструлю і підігрівати на слабкому вогні до тих пір, поки ягоди не покриються соком.
  3. Щоб вишня не підгоріла, каструлю періодично струшуйте круговими рухами.
  4. Гарячої вишнею заповніть підігріті банки і стерилізують вище описаним способом.

Відео про те, як приготувати вишні у власному соку з желатином на зиму

Приготування вишні в желе — є чудовим десертом на будь-який випадок.

Залишається побажати читачам смачних заготовок, які починаються з практичних дій. А закінчуються за домашнім столом серед сім’ї або запрошених гостей.

Дивіться також:  Варення зі сливи: 9 простих рецептів варення із слив на зиму