Закуска з перцю. Кращі заготовки з перцю на зиму (рецепти)

Закуска з перцю завжди радує око, якщо вона стоїть на столі. В даний час перець користується популярністю у всьому світі і, безсумнівно, у наших російських сім’ях. Варіантів його використання практично невичерпні.

Сьогодні цей чудовий овоч садять у всіх присадибних ділянках. А також його можна купити цілий рік у магазинах. І все тому що Всі знають, що в ньому дуже багато поживних речовин для організму.

Заготовки на зиму з перцю відомі і улюблені, а саме:

  • Перець маринований різаний в банках
  • Цілий перець на зиму
  • Заготівля салату з перцю
  • Солоний перець на зиму
  • Папрікаш з перцю і помідорів
  • Лютеница в домашніх умовах

Сьогодні варто дізнатися ще кілька рецептів, таких як закуска з перцю. В склад яких входять ці корисні і смачні різнокольорові боби.

Болгарський перець під горілочку на зиму

Вже з самої назви зрозуміло, що закуска в тему.

Необхідні продукти:

  • Солодкий перець — 6 кг
  • Часник — 1 головка
  • Кріп, петрушка

Для заливки:

  • Рослинне масло — 0.5 літра
  • Цукор — 1 склянка
  • Сіль — 0.5 склянки
  • Оцет 6% — 0.5 літра

Спосіб приготування

Плоди перцю світло-зеленого, темно-зеленого і жовтувате забарвлення краще використовувати для фарширування, а більш яскравого забарвлення — для маринування.

  1. Перець розріжте на частини.
  2. Нарізані частини перцю складіть у каструлю і залийте олією з цукром, оцтом, сіллю.
  3. Всі варіть 20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Перед кінцем варіння покладіть очищені зубчики часнику, кріп, петрушку за смаком і прокип’ятіть ще 5 хвилин.
  5. Потім розкладіть готову заготовку в чисті банки і закрийте кришками.
  6. Заливати розсолом не потрібно.
  7. Зберігайте в прохолодному місці.

Закуска з перцю на зиму «Гострий мед»

Приготуйте і цей рецепт, щоб дізнатися незвичайний пікантний смак заготовки.

Дивіться також:  Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

Продукти:

  • Болгарський перець (червоний, зелений і жовтий) — 1 кг

Маринад:

  • Вода — 500 мл
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Мед — 2 ст. л.
  • Оцет — 1 стакан
  • Перець горошком — за смаком
  • Гвоздика — 2 бутона

Приготування

  1. Перець вимийте і очистіть від зерен.
  2. Потім наріжте уздовж смужками шириною приблизно 2 див.
  3. Для приготування маринаду, з’єднайте всі складові разом і доведіть до кипіння.
  4. У киплячий маринад, який повинен вийти густим за рахунок меду, покладіть смужки перцю.
  5. Закрийте каструлю кришкою і проварити 3-5 хвилин.
  6. Всі перекладіть в підготовлені банки і залийте маринадом до самого краю.
  7. Відразу ж закрийте гвинтовими кришками.
  8. Потім остудіть і поставте в холодильник.
  9. Зберігаються добре.

Смачний салат на зиму «Адам і Єва»

Страви на зиму у вигляді салатів і закусок однотипні за своїм призначенням. І ті і інші, чудово доповнюють другі страви з м’ясом або рибою.