Зелені помідори на зиму — смачні рецепти пальчики оближеш

Рецепт такого салату дозволяє приготувати потім зимові смачні щі.

Продукти:

  • Помідори зелені — 1 кг
  • Білокачанна капуста — 1 кг
  • Великі цибулини — 2 шт.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Сіль — 30 г
  • Столовий оцет — 0.3 л
  • Чорний перець — 7 горошин
  • Запашний перець — 7 горошин

Процес готування

  1. Помідори наріжте скибочками.
  2. Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте.
  3. Цибулю очистіть і подрібніть.
  4. З солодкого перцю видаліть насіння і наріжте його смужками шириною 2-3 див.
  5. Підготовлені овочі змішайте разом і посоліть.
  6. Отриману суміш перекладіть в емальовану каструлю, а зверху покладіть гурток. Ще покладіть гніт і залишити на 8-12 годин.
  7. Після цього злийте сік, що виділився. Заправте овочі прянощами, цукром і оцтом. Потім доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
  8. Далі укладіть гарячу суміш у чисті банки і стерилізують в киплячій воді.
  9. Час стерилізування півлітрових банок — 12 хвилин, а літрові — 15-20 хвилин.

Відео про те, як зробити заготовку із зелених помідорів без варіння

Обов’язково спробуйте зробити такий рецепт салату на зиму. Розчарувань не буде.

У відео автор дуже докладно розповів рецепт по кроках. Готуйте також, щоб взимку відкрити баночку з смачною і корисною закускою.

Салат із зелених помідорів з болгарським перцем

У цьому рецепті присутній спосіб стерилізації банок.

Потрібні продукти:

  • Зелені помідори — 1 кг
  • Солодкий перець — 900 г
  • Цибуля — 600 г
  • Зелень селери — 75 г
  • Сіль — 40 г
  • Мелений чорний перець — 7 г
  • Цукор — 40 г
  • Оцет — 1 ст. л.

Хід роботи

  1. Зелені помідори середньої величини вимийте. Потім наріжте їх скибочками або пластинками.
  2. Червоний м’ясистий перець бланшируйте 1-2 хвилини в киплячій воді. Потім остудіть в холодній воді і приберіть насіння. Плоди перцю наріжте смужками шириною 5-8 мм.
  3. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
  4. Зелень селери дрібно поріжте.
  5. Всі підготовлені овочі змішайте. Ще покладіть сіль, цукор, перець, оцет і викладіть суміш у банки.
  6. Стерилізуйте пів-літрові банки — 15 хвилин, літрові банки — 25 хвилин.
Дивіться також:  Солона оселедець шматочками в домашніх умовах — способи посолу

Зелені помідори на зиму з овочами без оцту

Рецепт для людей, яким протипоказаний оцет. Вміст баночки оформляється у вигляді салату.

Інгредієнти:

  • Зелені помідори — 500 г
  • Морква — 200 г
  • Цибуля — 200 г
  • Солодкий перець — 200 г
  • Соняшникова олія — 0,5 склянки
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Всі овочі порізати і перемішайте.
  2. Потім покладіть все в каструлю і додати 2 лаврових листа, 7 горошин чорного перцю.
  3. Варіть на слабкому вогні до кипіння.
  4. Потім все перемішайте і розкладіть по чистим банкам.
  5. Стерилізують в киплячій воді: пів-літрові банки — 20 хвилин, літрові — 20-25 хвилин.

Відео про те, як приготувати на зиму салат Дунайський