Рецепт такого салату дозволяє приготувати потім зимові смачні щі.
Продукти:
- Помідори зелені — 1 кг
- Білокачанна капуста — 1 кг
- Великі цибулини — 2 шт.
- Болгарський перець — 2 шт.
- Цукор — 100 г
- Сіль — 30 г
- Столовий оцет — 0.3 л
- Чорний перець — 7 горошин
- Запашний перець — 7 горошин
Процес готування
- Помідори наріжте скибочками.
- Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте.
- Цибулю очистіть і подрібніть.
- З солодкого перцю видаліть насіння і наріжте його смужками шириною 2-3 див.
- Підготовлені овочі змішайте разом і посоліть.
- Отриману суміш перекладіть в емальовану каструлю, а зверху покладіть гурток. Ще покладіть гніт і залишити на 8-12 годин.
- Після цього злийте сік, що виділився. Заправте овочі прянощами, цукром і оцтом. Потім доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
- Далі укладіть гарячу суміш у чисті банки і стерилізують в киплячій воді.
- Час стерилізування півлітрових банок — 12 хвилин, а літрові — 15-20 хвилин.
Відео про те, як зробити заготовку із зелених помідорів без варіння
Обов’язково спробуйте зробити такий рецепт салату на зиму. Розчарувань не буде.
У відео автор дуже докладно розповів рецепт по кроках. Готуйте також, щоб взимку відкрити баночку з смачною і корисною закускою.
Салат із зелених помідорів з болгарським перцем
У цьому рецепті присутній спосіб стерилізації банок.
Потрібні продукти:
- Зелені помідори — 1 кг
- Солодкий перець — 900 г
- Цибуля — 600 г
- Зелень селери — 75 г
- Сіль — 40 г
- Мелений чорний перець — 7 г
- Цукор — 40 г
- Оцет — 1 ст. л.
Хід роботи
- Зелені помідори середньої величини вимийте. Потім наріжте їх скибочками або пластинками.
- Червоний м’ясистий перець бланшируйте 1-2 хвилини в киплячій воді. Потім остудіть в холодній воді і приберіть насіння. Плоди перцю наріжте смужками шириною 5-8 мм.
- Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
- Зелень селери дрібно поріжте.
- Всі підготовлені овочі змішайте. Ще покладіть сіль, цукор, перець, оцет і викладіть суміш у банки.
- Стерилізуйте пів-літрові банки — 15 хвилин, літрові банки — 25 хвилин.
Зелені помідори на зиму з овочами без оцту
Рецепт для людей, яким протипоказаний оцет. Вміст баночки оформляється у вигляді салату.
Інгредієнти:
- Зелені помідори — 500 г
- Морква — 200 г
- Цибуля — 200 г
- Солодкий перець — 200 г
- Соняшникова олія — 0,5 склянки
- Сіль — за смаком
Приготування
- Всі овочі порізати і перемішайте.
- Потім покладіть все в каструлю і додати 2 лаврових листа, 7 горошин чорного перцю.
- Варіть на слабкому вогні до кипіння.
- Потім все перемішайте і розкладіть по чистим банкам.
- Стерилізують в киплячій воді: пів-літрові банки — 20 хвилин, літрові — 20-25 хвилин.