Котлети рибні — рецепти приготування соковитих рибних котлет

Котлети рибні — це смачне і бажане друге блюдо. Я котлети м’ясні дуже люблю, а з риби — просто обожнюю. Тому що вони мають відмінний смак і можуть бути використані в дієтичному і дитячому харчуванні.

В котлетах може бути використана будь-яка риба: щука, сом, хек, минтай, горбуша, тріска, річкова риба і навіть рибні консерви.

Під час приготування обов’язково потрібно задуматися про те, щоб вироби вийшли соковитими. І це зрозуміло, тому що в рибі мало жирних складових. Секрет приготування ніжних котлет існує і він буде розкритий в самій статті.

Котлети рибні з філе хека — дуже смачний рецепт

Подивіться рецепт приготування дуже смачних і ніжних котлет з хека.

 

Інгредієнти:

  • Філе хека — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Булка черства — 100 г
  • Молоко — 200 мл
  • Сирок плавлений — 1 шт.
  • Сухарі панірувальні — 3-4 ст. л.
  • Перець чорний мелений
  • Сіль — за смаком
  • Масло вершкове
  • Олія — для смаження

Рецепт приготування котлет з філе хека

1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

2. Моркву натріть на середній терці, щоб з’єднати разом з кубиками цибулі і обсмажити на сковороді в олії протягом 5 хвилин.

3. Філе хека наріжте на невеликі шматочки і порціями подрібніть в блендері або прокрутити на м’ясорубці.

4. Булку наріжте шматочками і залийте молоком, щоб вона добре просочилася.

5. В готовий рибний фарш додайте тертий плавлений сирок, посоліть, поперчіть, влийте 1 яйце.

6. Сюди ж відіжміть булку від молока і викладіть обсмажені цибулю з морквою.

7. Всі компоненти перемішайте спочатку лопаткою, а потім і руками. Доведіть суміш до однорідного стану, щоб сформувати котлети рибні довгастої форми.

Дивіться також:  Святкові рецепти на святковий стіл (меню столу)

Перед формуванням котлет, вмочайте руки в чашку з водою, щоб м’ясо не прилипало до рукам.

8. Обваляйте котлетки в сухарях і обсмажте з кожного боку по 3 хвилини.

Збільшивши час обжарювання, можна довести котлети до готовності прямо на сковороді.

9. На піддон для запікання покладіть шматочки вершкового масла і викладіть обсмажені котлети злегка.

10. Доведіть їх до готовності в духовці протягом 20 хвилин при 190 градусах С.

Подивіться, які повітряні вони вийшли при розломі навпіл.

Рецепт котлет з тріски з салом

Додавання сала в рецепт робить страву більш соковитим і ніжним.

Інгредієнти:

  • Тріска — 1 кг
  • Цибуля — 2 шт.
  • Булка — 150 г
  • Свиняче сало (шпик) 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Чорний мелений перець
  • Сіль
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.

Приготування рибних котлет з тріски

1. Почистіть рибу, вимийте, щоб відокремити м’ясо від кісток і шкіри.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і пропустіть разом з м’ясом тріски через м’ясорубку. При пропущенні м’яса і цибулі, додайте шматочки сала (шпику) і розмочену булку.

3. Отриманий фарш посоліть, покладіть цукор, поперчіть і додайте яйце. Все ретельно перемішайте.

4. Руками сформуйте котлети рибні круглої або довгастої форми.

5. Обваляйте заготовки в борошні й обсмажте в олії до утворення скоринки.

6. Потім перекладіть обсмажені котлетки в каструлю, залити рибним бульйоном і поставте в духовку на 20-30 хвилин.

Щоб приготувати рибний бульйон, залийте шкіру і кістки риби невеликою кількістю води. Вода повинна закривати їх. Таким чином зваріть бульйон процідіть.

Готову рибну страву подавайте зі сметаною або свіжими овочами.

Котлети з рибних консервів з вівсяними пластівцями

Цей рецепт для любителів вівсяних пластівців, щоб зробити сімейний вечерю по швидкому.

Дивіться також:  Різнокольорові млинці. Рецепти кольорових млинців з начинкою

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці (геркулес) — 8-10 ст. л.
  • Яйця — 3 шт.
  • Рибні консерви (сайра, сардини, скумбрія) у власному соку або олії — 1 банка
  • Сода — щіпка

Рецепт вівсяних котлет з рибою

1. Змішайте в мисці 2-10 ложок геркулеса з трьома яйцями, щоб залишити так на 3 години для набухання.

2. Потім додайте 1 банку консервів у власному соку або в маслі.

3. Ще всипте щіпку соди, щоб потім знову все перемішати.

4. Зробіть невеликі котлети з отриманої маси, щоб обсмажити їх з двох сторін на сковороді з маслом.

5. Далі складіть обсмажені котлети в казан і залийте на 2/3 гарячим бульйоном. Поставте на вогонь і распаривайте 2 хвилини з моменту закипання.

Приємного апетиту !

Соковиті котлети з щуки без сала

Щука дуже корисна риба. Вона підтримує в порядок нервову систему людини, а також стимулює роботу судин і серця.

Секрет приготування соковитих котлет криється в використанні сиру і вершкового масла в якості начинки.

 

Інгредієнти:

  • Щука — 1 кг
  • Булка — 250-300 г
  • Цибулина — 2 шт.
  • Яйця — 2-3 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Панірувальні сухарі
  • Масло — для смаження
  • Твердий сир
  • Вершкове масло

Рецепт приготування соковитих котлет з щуки

1. М’ясо щуки відокремте від кісток, пропустити разом з очищеним цибулею 2 рази через м’ясорубку.

2. Скибочки булки хліба без скоринок замочіть у воді або молоці. Хліб беріть з розрахунку на 1 кг щуки 250-300 г .

3. В отриманий фарш покладіть яйця, сіль, перець і віджату від рідини булку хліба.

4. Далі вимісіть все інгредієнти в рибному фарші рукою до однорідності.

5. Починайте формувати котлетки, в яких зробіть поглиблення і покладіть скибочку сиру і шматочок вершкового масла. Краї зімкніть і обваляйте її в сухарях.

Дивіться також:  Мармуровий бісквіт — рецепт в духовці, як приготувати

6. Також зробіть начинку і в інших заготовках. Ще для різноманітності можете покласти до сиру і масла трохи нарізаної або замороженої зелені.

7. Обсмажте котлети рибні з щуки на оливковій олії (або звичайному рослинному) з обох сторін. Обсмажуйте з кожного боку по 2 хвилини, потім закрийте кришкою і варіть ще 2 хвилини.

8. Котлетки в розрізі виходять соковитими і ніжними.

9. А з зеленню ще й привабливими.

Їжте котлети рибні з улюбленим гарніром.

Відео про те, як приготувати соковиті котлети з минтая

Подивіться рецепт у відео і він вам сподобається.

До приготовленого рибної страви зробіть свій улюблений гарнір.

Таким чином, котлети рибні — це корисна і смачна їжа. Готувати її не важко, а можливість нагодувати всю сім’ю тішить і приносить задоволення.