Домашній сир. Як зробити сир з молока в домашніх умовах

За бажанням можете додати свіжу зелень.

Приміром, Бельгії кондитери використовують сироватку для того, щоб робити нові порції паніру. Однак, для цього потрібно набагато більше, ніж лимонного соку. Тобто, одна частина сироватки на чотири частини молока.

З’єднайте кути марлі і зв’яжіть їх. Потім на 5-10 секунд покладіть мішечок з марлі під струмінь холодної води. Злегка відіжміть, щоб усунути надлишок сироватки.

Підвісьте мішечок над мискою, дозволивши сиру спрессоваться під власною вагою. Якщо хочете прискорити процес, то можете покласти мішечок під прес, і приблизно через 20 хвилин панір буде готовий.

Розгорніть домашній сир і використовуйте за призначенням.

При необхідності можете загорнути його в плівку. Потім покласти в пластиковий контейнер або іншу герметичну упаковку.

Зберігайте приготований сир в холодильнику до 4 днів.

Відео про те, як зробити сир в домашніх умовах з пепсином

Автор відео показує і розповідає приготування домашнього сиру під назвою «Чкинти квелі». Такий вид сиру роблять у багатьох сім’ях в Грузії. В перекладі з грузинського назва означає — Тільки що приготовлений, свіжий сир.

Це домашній сир, витриманий в розсолі, має м’який смак. У Грузії з нього печуть хачапурі і роблять різні закуски, змішуючи зі свіжими травами і спеціями.

Під час його поїдання створюється своєрідний скрегіт зубів.

Твердий сир з сиру в домашніх умовах

Домашній сир добре ріжеться, тому його можна формувати на шпажках.

Знадобиться:

  • Молоко (або вода) — 1 літр
  • Сир жирний (краще домашній) — 1 кг
  • Яйце — 2 шт.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Сода — 0.5 ч. л.
  • Вершкове масло 59 г

Приготування

Налийте в каструлю молоко і доведіть його до кипіння.

Потім опустіть приготований сир в кипляче молоко. Перемішайте.

Дивіться також:  Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму в банках

Після закипання, варити сирну масу 15 хвилин.

В результаті варіння сирної маси виходить два продукти: сир і сироватка, молока вже немає. Почекайте, щоб вміст каструлі охололо.

В друшляк постеліть марлю в кілька шарів і перелийте вміст каструлі. З’єднайте кінці марлі в руці вгорі і відцідіть сироватку. В марлі залишиться один сир.

Перекладіть отриманий сир назад в каструлю і додайте сіль і соду.

Дерев’яною ложкою починайте роздавлювати і розмішувати сир в каструлі.

Ще додайте яйця і знову перемішайте.

Потім увімкніть мінімальний вогонь і знову заважайте ложкою. Ви помітите як домашній сир починає готуватися і спочатку плавитися.

Потім покладіть в пюреобразную масу вершкове масло. І знову все заважайте до зникнення олії.

Густа сирна маса чудово з’єдналася з сиром. і стала однорідною.