Гороховий суп — відноситься до розряду найсмачніших супів світу. Такий суп готують в різних варіаціях і досі він залишається традиційним першою стравою багатьох країн.
Головним інгредієнтом супу залишається горох: свіжий, заморожений, консервований, сушений. Колір супу може бути блідо-зеленим або жовтим і залежить від сорту гороху.
До складу супу часто входить м’ясо або м’ясні продукти: бекон,шинка, ковбаса або копчена свинина. Багато люблять суп з чорним хлібом, інші їдять його з грінками.
Гороховий суп з беконом і грінками
У цьому оригінальному супі чудово поєднуються корисна спаржа, підсмажені скибочки бекону і хрусткі грінки. Завершальним штрихом є завиток сметани.
Інгредієнти:
- 600 мл курячого або овочевого бульйону
- Великий пучок зеленої цибулі
- 450 г замороженого горошку
- 150 г свіжої спаржі
- Сіль і чорний перець
- 3 скибочки жирного бекону без шкірки
- 1 — 2 ст. ложки рослинного масла
- 2 шматочки черствого хліба
- 3 ст. ложки сметани
Приготування рецепта займає 30 хвилин, на виході виходить — 4 порції.
Спосіб приготування
- Поставте бульйон на вогонь. Зелену цибулю крупно наріжте і додайте його в бульйон разом з горошком. Доведіть все до кипіння.
2. Помийте спаржу, відокремте головки.
3. Крупно наріжте стебла спаржі і додайте їх в каструлю разом з дрібкою солі. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 10 — 15 хвилин, поки спаржа не стане м’якою.
4. Тим часом скибочки бекону обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Викладіть бекон на тарілку і залиште. Гороховий суп з беконом — це смачно.
5. Якщо на сковороді не залишилося достатньої кількості жиру, додайте 1 — 2 столові ложки рослинної олії і розігрійте.
6. Наріжте хліб кубиками і смажте 2 — 3 хвилини на великому вогні, постійно перевертаючи, до появи золотистої скоринки. Потім перекладіть на кухонну папір, щоб вбралися надлишки жиру.
7. Коли горошок і спаржа будуть готові, розімніть їх до утворення пюре.
8. Потім додайте туди залишилися головки спаржі і варіть до м’якості.
9. Спробуйте і переконайтеся в тому, що гороховий суп готовий.
10. Розлийте суп в теплі і глибокі тарілки. У кожну тарілку додати трохи сметани, посипте шматочками бекону, грінками, невеликою кількістю меленого перцю і подавайте.