Суп в мультиварці: смачні й корисні рецепти супу щодня

Суп в мультиварці — завжди смачне перше блюдо. Маючи в своєму будинку в приміщенні кухні мультиварку і електроенергію, можна приготувати різні перші страви. Для цього скористайтесь пропонованими рецептами.

Рецепти різні і перевірені практикою. А самі супи виходять смачними і корисними. Я люблю свою диво-каструлю, тому що вона для мене, незамінна помічниця.

Суп в мультиварці готувати дуже зручно, тому що заощаджується особистий час. Поки вариться їжа, можна зайнятися іншими справами.

Суп з квасолею і копченостями в мультиварці

Скористайтеся рецептом, який приємно здивує вас смаком копченого м’яса і червоної квасолі. Перше блюдо виходить смачним, поживним, а також сильно збуджує апетит.

Час приготування займає 3 години. Використовувані продукти дозволяють подати до столу 6 порцій перших страв.

Склад продуктів:

  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Картопля — 2 шт.
  • Копченості (ковбаски, шинка, грудинка) — 250 г
  • Квасоля червона консервована — 1 банку
  • Рослинне масло — 20 мл
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Базилік сушений — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Зелень

Для бульйону потрібно:

  • Яловичина — 400 г
  • Вода — 1,5 літра
  • Корінь петрушки
  • Морква — 1 шт.
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Чорний перець — 6 горошин
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Щоб зварити бульйон, в чашу мультиварки викладіть: яловичину, корінь петрушки, моркву, лавровий лист, горошини чорного перцю і посоліть.
  2. У чашу з вмістом налийте воду і варіть м’ясний бульйон в режимі «Гасіння».
  3. Потім все процідіть. Чашу мультиварки очистіть і промийте. Проціджений бульйон поверніть в чисту миску.
  4. Далі очистіть цибулю і моркву, наріжте тонкою соломкою. Можете натерти моркву на крупній тертці.
  5. Картоплю наріжте кубиками.
  6. Копченості наріжте невеликими скибочками або соломкою.
  7. З відкритої банки з червоною квасолею злийте рідину.
  8. Нарізані цибулю і моркву спасеруйте на рослинному маслі до м’якості.
  9. У чашу з м’ясним бульйоном покладіть зажарку, картоплю, нарізані копченості, квасолю з банки. Ще додайте томатну пасту і сушений базилік.
  10. Готуйте в режимі «Гасіння» протягом 1 години.
  11. Наприкінці варіння досоліть за смаком.
Дивіться також:  Суп грибний з свіжих грибів — 10 смачних рецептів грибного супу

При подачі до сімейного обіду посипте рубаною зеленню.

Розсольник в мультиварці з перловкою

Перловка дуже корисна для організму крупа. Готувати її в диво-каструлі одне задоволення. У результаті виходить наваристий суп в мультиварці з насиченим смаком і кислинкою від солоних огірочків.

Час приготування відбувається протягом 2 годин. Виходить 6 порцій.

Необхідні продукти:

  • Вода — 1,5 літра
  • Яловичина — 400 г
  • Перлова крупа — 1 склянка
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Картопля — 4 шт.
  • Солоні огірки — 3 шт.
  • Сметана для подачі
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Влийте в чашу мультиварки доведену до кипіння воду.
  2. Туди ж покладіть м’ясо, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Поставте режим «Гасіння» і готуйте 1 годину.
  4. Тим часом, перлову крупу промийте і замочіть її у воді.
  5. Моркву і цибулю почистіть.
  6. Моркву натріть на крупній тертці.
  7. Ріпчасту цибулю дрібно порубаєте.
  8. Підготовлені цибулю і моркву підсмажте на сковороді з рослинним маслом.
  9. Коли м’ясо звариться, то покладіть в диво-каструлю перлову крупу, засмажку з цибулі і моркви. Ще додайте нарізаний кубиками картоплю і нарізані соломкою огірки.
  10. Знову готуйте в режимі «Гасіння» ще 1 годину.
  11. Готовий розсольник при необхідності досоліть і поперчіть.

Подавайте приготоване перше блюдо зі сметаною.

Суп харчо з яловичини з рисом — класичний рецепт в мультиварці

Готувати харчо в диво-каструлі одне задоволення. У результаті, виходить домашній суп з насиченим смаком, який сильно відрізняється від приготування їжі на газовій плиті.

Час приготування супу харчо становить 3 години. Таким чином виходить 8 порцій першого страви.

Склад продуктів:

  • Яловичина — 500 г
  • Вода — 2 літри
  • Корінь петрушки
  • Цибуля — 3 шт.
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Рис — 0.5 склянки
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Насіння коріандру — 0.5 ч. л.
  • Чорний перець — 10 горошин
  • Мелені волоські горіхи — 0,5 склянки
  • Соус ткемалі — 2 ст. л.
  • Рубана зелень петрушки — 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі — 2 ч. л.
  • Червоний мелений перець — 0.5 ч. л.
  • Кориця — 1 щіпка
  • Імеретинський шафран — 0.5 ч. л.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Рубана зелень кінзи — 1 ст. л.
  • Рубана зелень петрушки — 0.5 ст. л.
  • Сіль — за смаком
Дивіться також:  Суп з кабачків з мясом — 4 рецепту приготування смачного супу

Приготування

  1. Наріжте яловичину на не дуже великі шматки.
  2. Потім залийте м’ясо холодною водою, додайте корінь петрушки і варіть 2 години в режимі «Гасіння».
  3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте з борошном на невеликій кількості рослинного масла.
  4. Дістаньте м’ясо з готового бульйону, а сам бульйон процідіть.
  5. Чашу мультиварки очистіть і влийте бульйон назад.
  6. Рис добре промийте і засипте в чашу з бульйоном.
  7. Туди ж покладіть м’ясо, обсмажену цибулю і посоліть за смаком.
  8. Ще додайте лавровий лист, розтерті в ступці насіння коріандру і чорний перець.
  9. Варіть в режимі «Гасіння» протягом 40 хвилин.
  10. За 10 хвилин до готовності додайте мелені волоські горіхи.
  11. Через 5 хвилин суп в мультиварці додайте соус ткемалі, січену зелень петрушки, хмелі-сунелі, червоний перець, корицю і шафран.
  12. Потім всі варіть до сигналу. Після чого залиште в режимі підігріву на 5-10 хвилин.
  13. У готовий суп харчо додайте пропущений через прес часник, рубану зелень кінзи і базиліку.

Приємного апетиту !

Борщ в мультиварці з яловичиною

В результаті приготування за цим рецептом ви отримаєте наваристий борщ з м’ясом і овочами.

Час приготування становить 3.5 години. У підсумку вийде 6 порцій.

Потрібно:

  • Яловичина з кісткою — 350 г
  • Вода — 1,5 літра
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Буряк середня — 1 шт.
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Столовий оцет — 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна — 80 г
  • Лавровий Лист — 3 шт.
  • сметана для подачі
  • Кріп — 3 гілочки
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Покладіть в чашу мультиварки шматок м’яса з кісточкою.
  2. Потім залийте водою, додайте крупно нарізані моркву і цибулину.
  3. Потім зваріть бульйон в режимі «Гасіння» протягом 1.5 години.
  4. Далі м’ясо вийміть, а бульйон процідіть і поверніть в очищену чашу мультиварки.
  5. Буряк наріжте соломкою і злегка обсмажте на половині олії з томатною пастою.
  6. Ще влийте в сковороду трохи бульйону, додайте цукор, оцет і тушкуйте близько 30 хвилин. Потім покладіть буряк в бульйон.
  7. Моркву натріть або тонко наріжте і разом з дрібно нарізаною цибулиною спасеруйте на рослинному маслі. Потім покладіть зажарку в бульйон.
  8. Капусту нашаткуйте і теж покладіть у бульйон.
  9. Бульйон зі складеними інгредієнтами посоліть за смаком і додайте лавровий лист.
  10. Готуйте 2 години в режимі «Гасіння».
  11. Зварену яловичину з кісткою дістаньте. М’ясо відокремте від кісток і наріжте.
Дивіться також:  Окрошка На кефірі: як приготувати окрошку — швидкі рецепти з кефіром

При подачі покладіть в тарілку з борщем шматочки м’яса. поперчіть. заправте сметаною і посипте рубаною зеленню кропу.

Відео про те, як приготувати в мультиварці смачний курячий суп

Подивіться рецепт курячого супу в мультиварці редмонд.

Залишається побажати всім придбати каструлю і готувати смачні супи.