Суп в мультиварці — завжди смачне перше блюдо. Маючи в своєму будинку в приміщенні кухні мультиварку і електроенергію, можна приготувати різні перші страви. Для цього скористайтесь пропонованими рецептами.
Рецепти різні і перевірені практикою. А самі супи виходять смачними і корисними. Я люблю свою диво-каструлю, тому що вона для мене, незамінна помічниця.
Суп в мультиварці готувати дуже зручно, тому що заощаджується особистий час. Поки вариться їжа, можна зайнятися іншими справами.
Суп з квасолею і копченостями в мультиварці
Скористайтеся рецептом, який приємно здивує вас смаком копченого м’яса і червоної квасолі. Перше блюдо виходить смачним, поживним, а також сильно збуджує апетит.
Час приготування займає 3 години. Використовувані продукти дозволяють подати до столу 6 порцій перших страв.
Склад продуктів:
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 2 шт.
- Картопля — 2 шт.
- Копченості (ковбаски, шинка, грудинка) — 250 г
- Квасоля червона консервована — 1 банку
- Рослинне масло — 20 мл
- Томатна паста — 1 ст. л.
- Базилік сушений — 1 ч. л.
- Сіль — за смаком
- Зелень
Для бульйону потрібно:
- Яловичина — 400 г
- Вода — 1,5 літра
- Корінь петрушки
- Морква — 1 шт.
- Лавровий лист — 3 шт.
- Чорний перець — 6 горошин
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Щоб зварити бульйон, в чашу мультиварки викладіть: яловичину, корінь петрушки, моркву, лавровий лист, горошини чорного перцю і посоліть.
- У чашу з вмістом налийте воду і варіть м’ясний бульйон в режимі «Гасіння».
- Потім все процідіть. Чашу мультиварки очистіть і промийте. Проціджений бульйон поверніть в чисту миску.
- Далі очистіть цибулю і моркву, наріжте тонкою соломкою. Можете натерти моркву на крупній тертці.
- Картоплю наріжте кубиками.
- Копченості наріжте невеликими скибочками або соломкою.
- З відкритої банки з червоною квасолею злийте рідину.
- Нарізані цибулю і моркву спасеруйте на рослинному маслі до м’якості.
- У чашу з м’ясним бульйоном покладіть зажарку, картоплю, нарізані копченості, квасолю з банки. Ще додайте томатну пасту і сушений базилік.
- Готуйте в режимі «Гасіння» протягом 1 години.
- Наприкінці варіння досоліть за смаком.
При подачі до сімейного обіду посипте рубаною зеленню.
Розсольник в мультиварці з перловкою
Перловка дуже корисна для організму крупа. Готувати її в диво-каструлі одне задоволення. У результаті виходить наваристий суп в мультиварці з насиченим смаком і кислинкою від солоних огірочків.
Час приготування відбувається протягом 2 годин. Виходить 6 порцій.
Необхідні продукти:
- Вода — 1,5 літра
- Яловичина — 400 г
- Перлова крупа — 1 склянка
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Картопля — 4 шт.
- Солоні огірки — 3 шт.
- Сметана для подачі
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Влийте в чашу мультиварки доведену до кипіння воду.
- Туди ж покладіть м’ясо, посоліть і поперчіть за смаком.
- Поставте режим «Гасіння» і готуйте 1 годину.
- Тим часом, перлову крупу промийте і замочіть її у воді.
- Моркву і цибулю почистіть.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Ріпчасту цибулю дрібно порубаєте.
- Підготовлені цибулю і моркву підсмажте на сковороді з рослинним маслом.
- Коли м’ясо звариться, то покладіть в диво-каструлю перлову крупу, засмажку з цибулі і моркви. Ще додайте нарізаний кубиками картоплю і нарізані соломкою огірки.
- Знову готуйте в режимі «Гасіння» ще 1 годину.
- Готовий розсольник при необхідності досоліть і поперчіть.
Подавайте приготоване перше блюдо зі сметаною.
Суп харчо з яловичини з рисом — класичний рецепт в мультиварці
Готувати харчо в диво-каструлі одне задоволення. У результаті, виходить домашній суп з насиченим смаком, який сильно відрізняється від приготування їжі на газовій плиті.
Час приготування супу харчо становить 3 години. Таким чином виходить 8 порцій першого страви.
Склад продуктів:
- Яловичина — 500 г
- Вода — 2 літри
- Корінь петрушки
- Цибуля — 3 шт.
- Борошно — 1 ст. л.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Рис — 0.5 склянки
- Лавровий лист — 3 шт.
- Насіння коріандру — 0.5 ч. л.
- Чорний перець — 10 горошин
- Мелені волоські горіхи — 0,5 склянки
- Соус ткемалі — 2 ст. л.
- Рубана зелень петрушки — 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі — 2 ч. л.
- Червоний мелений перець — 0.5 ч. л.
- Кориця — 1 щіпка
- Імеретинський шафран — 0.5 ч. л.
- Часник — 5 зубчиків
- Рубана зелень кінзи — 1 ст. л.
- Рубана зелень петрушки — 0.5 ст. л.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Наріжте яловичину на не дуже великі шматки.
- Потім залийте м’ясо холодною водою, додайте корінь петрушки і варіть 2 години в режимі «Гасіння».
- Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте з борошном на невеликій кількості рослинного масла.
- Дістаньте м’ясо з готового бульйону, а сам бульйон процідіть.
- Чашу мультиварки очистіть і влийте бульйон назад.
- Рис добре промийте і засипте в чашу з бульйоном.
- Туди ж покладіть м’ясо, обсмажену цибулю і посоліть за смаком.
- Ще додайте лавровий лист, розтерті в ступці насіння коріандру і чорний перець.
- Варіть в режимі «Гасіння» протягом 40 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності додайте мелені волоські горіхи.
- Через 5 хвилин суп в мультиварці додайте соус ткемалі, січену зелень петрушки, хмелі-сунелі, червоний перець, корицю і шафран.
- Потім всі варіть до сигналу. Після чого залиште в режимі підігріву на 5-10 хвилин.
- У готовий суп харчо додайте пропущений через прес часник, рубану зелень кінзи і базиліку.
Приємного апетиту !
Борщ в мультиварці з яловичиною
В результаті приготування за цим рецептом ви отримаєте наваристий борщ з м’ясом і овочами.
Час приготування становить 3.5 години. У підсумку вийде 6 порцій.
Потрібно:
- Яловичина з кісткою — 350 г
- Вода — 1,5 літра
- Морква — 2 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Буряк середня — 1 шт.
- Рослинна олія — 50 мл
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Столовий оцет — 1 ч. л.
- Капуста білокачанна — 80 г
- Лавровий Лист — 3 шт.
- сметана для подачі
- Кріп — 3 гілочки
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Покладіть в чашу мультиварки шматок м’яса з кісточкою.
- Потім залийте водою, додайте крупно нарізані моркву і цибулину.
- Потім зваріть бульйон в режимі «Гасіння» протягом 1.5 години.
- Далі м’ясо вийміть, а бульйон процідіть і поверніть в очищену чашу мультиварки.
- Буряк наріжте соломкою і злегка обсмажте на половині олії з томатною пастою.
- Ще влийте в сковороду трохи бульйону, додайте цукор, оцет і тушкуйте близько 30 хвилин. Потім покладіть буряк в бульйон.
- Моркву натріть або тонко наріжте і разом з дрібно нарізаною цибулиною спасеруйте на рослинному маслі. Потім покладіть зажарку в бульйон.
- Капусту нашаткуйте і теж покладіть у бульйон.
- Бульйон зі складеними інгредієнтами посоліть за смаком і додайте лавровий лист.
- Готуйте 2 години в режимі «Гасіння».
- Зварену яловичину з кісткою дістаньте. М’ясо відокремте від кісток і наріжте.
При подачі покладіть в тарілку з борщем шматочки м’яса. поперчіть. заправте сметаною і посипте рубаною зеленню кропу.
Відео про те, як приготувати в мультиварці смачний курячий суп
Подивіться рецепт курячого супу в мультиварці редмонд.
Залишається побажати всім придбати каструлю і готувати смачні супи.