Суп з рисом. Як зварити зелений рисовий суп на курячому бульйоні

Суп з рисом — смачне перше блюдо східної кухні. Східні кухарі часто імпровізують, що дуже цікаво позначається на кінцевому результаті. Тому приготування їжі йде легко і швидко, а сама страва виходить простим і смачним.

Серед багатьох арабських супів цей стоїть осібно. Його дуже люблять готувати в сім’ях, тому що він дуже подобається всім дітям без винятку. Тому приготуйте це чудове перше блюдо і ваші маленькі прівереди від нього не відмовляться.

Багато спробувавши цей суп з рисом один раз, без коливань, продовжують готувати його і в наступний раз. Чергуйте цей рецепт з іншими супами:

  • з кабачками і м’ясом
  • з гарбузом
  • з свіжих грибів
  • з риби
  • з помідорами
  • з горохом

Зелений рисовий суп на курячому бульйоні

Для приготування цього рецепту, є певна умова: всі овочі повинні бути максимально свіжими. Тобто. вони повинні бути молодшими і недозрілі, тому що це блюдо весняно-літнього пробудження.

Необхідні продукти:

  • Стебла селери з листочками — 1 невеликий пучок
  • Цибуля-порей — 2 стебла молодих
  • Курячий бульйон (можна м’ясний бульйон або просто воду) — до 1 літра
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Ароматний рис (басматі або жасмин) — 100 г
  • Молодий кабачок або цукіні — 1 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сік одного лимона
  • Сіль — за смаком
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Свіжий зелений горошок (або заморожений) — 100 г
  • Сушена м’ята — 1 ст. л.

Хід дій

У селери обірвіть листочки і поки відкладіть в сторону.

У цибулі-порею обріжте грубу зелену частину, залишивши лише білий стебло і 3-4 сантиметри зелені.

Потім селеру і цибулю порубаєте на великі шматочки. Потім залийте їх холодною курячим бульйоном (або м’ясним бульйоном, або просто водою).

Дивіться також:  Солянка збірна мясна — класичний рецепт з фото

Все це в сотейнику поставте на бульйон. При цьому, бульйону візьміть не більше літра.

Коли все закипить, додайте вершкове масло і залиште варитися приблизно на 20 хвилин.

Одночасно з цими діями, але в іншій каструлі відварити до повної готовності рис. Щоб рис не злипнувся, налийте завідомо велику кількість води. А через 15 хвилин просто відкиньте рис на сито.

Поки все вариться, розріжте кабачок або цукіні навпіл. А потім наріжте скибочками приблизно по 1 см або трохи тонше.

Подрібніть часник і відстрочені листя селери.

Останні етапи приготування рисового супу

Через 20 хвилин після варіння бульйону з селерою і пореєм додайте в нього рис, часник, зелений горошок і листочки селери.

У чашку вичавіть сік лимона, влийте його в рисовий суп, посоліть, додайте цукор за смаком. Так готуйте ще 5 хвилин.

Останньою дією всипте м’яту, проваріть ще 5 хвилин і кличте всіх до столу.

Таке перше блюдо особливо смачно свіжим і гарячим. А от коли він охолоне і настоїться, то набуває різкуватий смак. Тому в холодному вигляді його частіше їдять чоловіки.

Приємного апетиту !