Солянка збірна мясна — класичний рецепт з фото

Багато росіян з особливим розумінням ставляться до вимови — солянка збірна м’ясна. Іноді таке блюдо вимовляють як «селянка», тому що ці супи сільські, наваристі і мають гострий солоний смак. У російських людей, це блюдо користується великою любов’ю. Його знають і за межами Росії. Можна сказати, що це символ російської кухні.

Сьогодні поетапно, крок за кроком готуємо це смачне блюдо під назвою «солянка збірна м’ясна» у варіанті класичного виконання на м’ясному бульйоні. Є інші способи приготування солянки на рибному або грибному бульйонах. Такі варіанти відносяться до супів солянкам, ця тема описана в іншій статті з безліччю рецептів солянок.

Солянка має гострий смак і високу поживність. У старовину її готували без томату, зараз, як правило, додають томатну пасту.

Готується солянка на м’ясному бульйоні. М’ясо закладають тільки в холодну воду. Каструлю з м’ясом ставлять спочатку на сильний вогонь, щоб вода швидко закипіла і видаляють відразу всю пінку. Потім вогонь зменшують і доварюють м’ясо до готовності.

Для приготування бульйону м’ясо краще нарізати невеликими шматками поперек волокон. Для збірної м’ясної солянки підходить м’ясо: телятина, яловичина, окіст, нирки, серце, птиця, свинина і баранина.

Сіль додають в бульйон через 1 годину після початку варіння.

Готовність м’яса визначають за допомогою вилки: якщо вилка легко проколює м’ясо, воно готове.

М’ясний бульйон можна і з м’ясних кісточок. Справа в тому, що в цьому випадку у відвар переходить цілий комплекс речовин з кісток.

Коли м’ясо буде готове, його потрібно вийняти з бульйону. І як готувати солянку далі — дивіться сам класичний рецепт нижче.

Рецепт збірної м’ясної солянки класичний

Для приготування збірної м’ясної солянки використовують один або кілька видів м’яса. З різного виду м’яса готують і м’ясний бульйон.

Дивіться також:  Суп з кабачків з мясом — 4 рецепту приготування смачного супу

Інгредієнти:

  • 300 грам м’ясного набору
  • 500 грам кісток
  • 100 грам варено-копченого окосту або шинки
  • 100 г сосисок або сардельок
  • 120 грам варених яловичих нирок
  • 250 грам (3 штуки) ріпчастої цибулі
  • 150 грам (2 штуки) солоних огірків
  • 100 грам томат-пюре
  • 60 грам вершкового масла
  • 50 грам каперсів
  • 100 грам маслин або оливок
  • 100 грам сметани
  • 2000 грам (2 л м’ясного бульйону
  • 5 кружечків лимона
  • спеції, сіль, зелень петрушки або кропу

Приготування:

  1. Варимо з м’яса і кісток бульйон так, як описано вище. Знімаємо періодично пінку.

2. Солоні огірки очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо скибочками або ромбиками.

3. Нарізані солоні огірки залити невеликою кількістю бульйону і припустити.

4. Ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою і пасеруємо на вершковому маслі. під кінець додаємо томатну пасту.