Суп грибний з свіжих грибів — 10 смачних рецептів грибного супу

Суп грибний з свіжих грибів — одна з найсмачніших перших різновидів страв. Грибні страви для більшості людей вважаються визнаним делікатесом. У Росії гриби завжди були на чолі пісного столу.

Гриби часто називають «лісовим м’ясом». Білків у них трохи менше, ніж у м’ясі, але більше, ніж у капусті та картоплі. А ось жирів — більше, ніж у буряку, цукру і вуглеводів майже стільки ж, скільки в печінці тварини. Вітаміну Д більше, ніж у вершковому маслі.

Щоб суп був більш смачним, слід правильно варити гриби. Їх не можна варити на дуже слабкому вогні або на дуже сильному. Потрібно варити так, щоб відвар лише слабо кипів при температурі близько 90-95 градусів С.

Гриби важко перетравлюються організмом, тому їх не повинні вживати в їжу діти.

Прислухайтеся до слів про те, що гриби мають своїми ароматичними та смаковими якостями, тому заправляти суп слід дуже помірно. Занадто гостра приправа може заглушити їх специфічний смак.

Спосіб приготування:

Не залишайте надовго свіжі гриби, у них з’являються небезпечні для здоров’я і навіть для життя речовини. Відразу ж перебирайте і починайте готувати.

1. Зібрані свіжі гриби очистити, помити і порізати на шматочки.

2. У каструлю ємністю 3 літра наливаємо воду, опускаємо шматочки грибів і ставимо на вогонь. Додаємо очищену цибулину, лавровий лист, перець горошком, посолити за смаком і будемо варити 15 хвилин.

3. Поки варяться гриби, почистимо і моркву натремо, нарубим зелень і наріжемо кубиками картоплю.

4. Натерту моркву зовсім небагато посмажимо на сковороді з рослинним маслом.

5. Посмажену морква опускаємо в каструлю разом з кубиками сирої картоплі. Варимо все інгредієнти до готовності картоплі.

Дивіться також:  Суп з рисом. Як зварити зелений рисовий суп на курячому бульйоні

6. За фактом готовності висипаємо зверху зелень кропу, перемішуємо, вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою. Даємо першій страві настоятися протягом 30 хвилин.

Приємно їсти !

Як приготувати грибний суп з цибулею

Потрібно:

  • ріпчаста цибуля — 300 г
  • свіжі гриби — 300 г
  • вершкове масло — 2 ст. ложки
  • 1 літр бульйону
  • сіль, перець. (1 ч. ложка борошна)

Порядок дій:

  1. Промиті і очищені гриби нарізуйте соломкою і тушкуйте в маслі. Посоліть і поперчіть за смаком.
  2. Очищений цибулю наріжте шматочками і смажте на невеликому вогні до м’якості.
  3. Налийте бульйон в каструлю і доведіть до кипіння.
  4. Коли цибуля буде прозорим і трохи підрум’яниться, додайте його в бульйон.
  5. Додайте тушковані і готові гриби також в бульйон, перемішайте і ще трохи поваріть. Суп грибний готовий.

Якщо хочете, щоб суп був більш густим, перед тим як додати їх у бульйон, посипте борошном. Потім варіть разом з бульйоном 10 хвилин.