Пісний суп. 7 простих і смачних рецептів в домашніх умовах

Пісний суп — це корисне і смачне перше блюдо, яке їсть віруюча людина, дотримуючись Великий Піст. Перед святом Пасхи Христової рекомендується дотримуватися певних обмежень у харчуванні.

У ці дні не рекомендується їсти їжу тваринного походження: яйця, м’ясо, молочні продукти, шоколад, вершкове масло. Люди дотримуються пісного меню в закусках, салатах, супах, других стравах, випічці і десертах.

Сьогодні розглянемо різні рецепти перших страв, які будуть досить різноманітні і дозволять збагатити організм вітамінами. Голодувати не доведеться.

Гороховий суп з гречкою — смачний пісний суп

Дізнайтеся рецепт смачного, ситного, густого і корисного горохово-гречаного супу.

Приготування:

1. Візьміть 2 літрову каструлю і замочіть в ній 200 г сухого гороху протягом 1.5 години. Перед цим горох добре промийте кілька разів.

2. У каструлю з горохом налийте води і поставте її на вогонь. Горох варіть до готовності і періодично знімайте піну. При выкипании, доливайте воду. Варіть горох в межах 1 години.

3. Поки вариться горох зробіть обжарку з моркви і цибулі на олії.

4. Коли горох звариться, то покладіть в каструлю нарізані шматочки сирої картоплі.

5. Гречку в кількості 3-4 ложок промийте і висипайте в каструлю після того, як закипить вода.

6. Ще відразу покладіть обжарку і посоліть за смаком. Далі варіть до готовності картоплі і гречки приблизно 20 хвилин.

7. Наприкінці варіння покладіть свіжу або заморожену зелень. Потім вимкніть вогонь і дайте супу постояти. Потім розлийте по тарілках і ставте їх на сімейний стіл.

Приємного апетиту !

Грецький суп з квасолею «Фасолада»

Християни в інших країнах теж дотримуються пісного столу. Вони часто готують пісний суп з квасолі.

Продукти:

  • біла квасоля — 400 г
  • морква — 2 шт.
  • помідори — 2 шт.
  • стебло селери — 1 шт.
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • цибуля-порей — 1 шт.
  • маслини без кісточок — 100 г
  • сіль, перець — за смаком
Дивіться також:  Солянка збірна мясна — класичний рецепт з фото

Хід дій:

  1. Квасоля замочіть на ніч у холодній воді. А вранці її промийте і залийте водою, поставте на вогонь і варіть протягом 15 хвилин. Потім воду злийте.
  2. Знову водою залийте водою і варіть до м’якості квасолі.
  3. Стебло селери дрібно наріжте. Також дрібно поріжте моркву і цибулю-порей. Потім обсмажте овочі на оливковій олії до м’якості. Сюди ж покладіть нарізану м’якоть помідорів, перемішайте.
  4. Після цього перекладіть заправку в каструлю з квасолею, посоліть, поперчіть і варіть до готовності.
  5. Потім зніміть з вогню і залиште пісний суп ще на 20 хвилин під закритою кришкою.
  6. Готову першу страву розлийте по тарілках і покладіть в кожну по кілька маслин.