Пісний суп — це корисне і смачне перше блюдо, яке їсть віруюча людина, дотримуючись Великий Піст. Перед святом Пасхи Христової рекомендується дотримуватися певних обмежень у харчуванні.
У ці дні не рекомендується їсти їжу тваринного походження: яйця, м’ясо, молочні продукти, шоколад, вершкове масло. Люди дотримуються пісного меню в закусках, салатах, супах, других стравах, випічці і десертах.
Сьогодні розглянемо різні рецепти перших страв, які будуть досить різноманітні і дозволять збагатити організм вітамінами. Голодувати не доведеться.
Гороховий суп з гречкою — смачний пісний суп
Дізнайтеся рецепт смачного, ситного, густого і корисного горохово-гречаного супу.
Приготування:
1. Візьміть 2 літрову каструлю і замочіть в ній 200 г сухого гороху протягом 1.5 години. Перед цим горох добре промийте кілька разів.
2. У каструлю з горохом налийте води і поставте її на вогонь. Горох варіть до готовності і періодично знімайте піну. При выкипании, доливайте воду. Варіть горох в межах 1 години.
3. Поки вариться горох зробіть обжарку з моркви і цибулі на олії.
4. Коли горох звариться, то покладіть в каструлю нарізані шматочки сирої картоплі.
5. Гречку в кількості 3-4 ложок промийте і висипайте в каструлю після того, як закипить вода.
6. Ще відразу покладіть обжарку і посоліть за смаком. Далі варіть до готовності картоплі і гречки приблизно 20 хвилин.
7. Наприкінці варіння покладіть свіжу або заморожену зелень. Потім вимкніть вогонь і дайте супу постояти. Потім розлийте по тарілках і ставте їх на сімейний стіл.
Приємного апетиту !
Грецький суп з квасолею «Фасолада»
Християни в інших країнах теж дотримуються пісного столу. Вони часто готують пісний суп з квасолі.
Продукти:
- біла квасоля — 400 г
- морква — 2 шт.
- помідори — 2 шт.
- стебло селери — 1 шт.
- оливкова олія — 2 ст. л.
- цибуля-порей — 1 шт.
- маслини без кісточок — 100 г
- сіль, перець — за смаком
Хід дій:
- Квасоля замочіть на ніч у холодній воді. А вранці її промийте і залийте водою, поставте на вогонь і варіть протягом 15 хвилин. Потім воду злийте.
- Знову водою залийте водою і варіть до м’якості квасолі.
- Стебло селери дрібно наріжте. Також дрібно поріжте моркву і цибулю-порей. Потім обсмажте овочі на оливковій олії до м’якості. Сюди ж покладіть нарізану м’якоть помідорів, перемішайте.
- Після цього перекладіть заправку в каструлю з квасолею, посоліть, поперчіть і варіть до готовності.
- Потім зніміть з вогню і залиште пісний суп ще на 20 хвилин під закритою кришкою.
- Готову першу страву розлийте по тарілках і покладіть в кожну по кілька маслин.