Пісний суп. 7 простих і смачних рецептів в домашніх умовах

Пісний суп — це корисне і смачне перше блюдо, яке їсть віруюча людина, дотримуючись Великий Піст. Перед святом Пасхи Христової рекомендується дотримуватися певних обмежень у харчуванні.

У ці дні не рекомендується їсти їжу тваринного походження: яйця, м’ясо, молочні продукти, шоколад, вершкове масло. Люди дотримуються пісного меню в закусках, салатах, супах, других стравах, випічці і десертах.

Сьогодні розглянемо різні рецепти перших страв, які будуть досить різноманітні і дозволять збагатити організм вітамінами. Голодувати не доведеться.

Гороховий суп з гречкою — смачний пісний суп

Дізнайтеся рецепт смачного, ситного, густого і корисного горохово-гречаного супу.

Приготування:

1. Візьміть 2 літрову каструлю і замочіть в ній 200 г сухого гороху протягом 1.5 години. Перед цим горох добре промийте кілька разів.

2. У каструлю з горохом налийте води і поставте її на вогонь. Горох варіть до готовності і періодично знімайте піну. При выкипании, доливайте воду. Варіть горох в межах 1 години.

3. Поки вариться горох зробіть обжарку з моркви і цибулі на олії.

4. Коли горох звариться, то покладіть в каструлю нарізані шматочки сирої картоплі.

5. Гречку в кількості 3-4 ложок промийте і висипайте в каструлю після того, як закипить вода.

6. Ще відразу покладіть обжарку і посоліть за смаком. Далі варіть до готовності картоплі і гречки приблизно 20 хвилин.

7. Наприкінці варіння покладіть свіжу або заморожену зелень. Потім вимкніть вогонь і дайте супу постояти. Потім розлийте по тарілках і ставте їх на сімейний стіл.

Приємного апетиту !

Грецький суп з квасолею «Фасолада»

Християни в інших країнах теж дотримуються пісного столу. Вони часто готують пісний суп з квасолі.

Продукти:

  • біла квасоля — 400 г
  • морква — 2 шт.
  • помідори — 2 шт.
  • стебло селери — 1 шт.
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • цибуля-порей — 1 шт.
  • маслини без кісточок — 100 г
  • сіль, перець — за смаком
Дивіться також:  Суп з фрикадельками — смачні рецепти в домашніх умовах

Хід дій:

  1. Квасоля замочіть на ніч у холодній воді. А вранці її промийте і залийте водою, поставте на вогонь і варіть протягом 15 хвилин. Потім воду злийте.
  2. Знову водою залийте водою і варіть до м’якості квасолі.
  3. Стебло селери дрібно наріжте. Також дрібно поріжте моркву і цибулю-порей. Потім обсмажте овочі на оливковій олії до м’якості. Сюди ж покладіть нарізану м’якоть помідорів, перемішайте.
  4. Після цього перекладіть заправку в каструлю з квасолею, посоліть, поперчіть і варіть до готовності.
  5. Потім зніміть з вогню і залиште пісний суп ще на 20 хвилин під закритою кришкою.
  6. Готову першу страву розлийте по тарілках і покладіть в кожну по кілька маслин.

Приємно їсти !

Пісний розсольник з перловкою і солоними огірками

Рецепти супів з солоними огірочками в пріоритеті у багатьох людей.

Будуть потрібні:

  • перлова крупа — 1 склянка
  • картопля — 4 шт.
  • солоні огірки — 5 шт.
  • цибулина — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • рослинна олія — 2 ст. л.
  • томатна паста — 2 ст. л.
  • лавровий лист, сіль, перець, зелень

Метод готування:

  1. Промити ретельно перлову крупу, потім залишити розмокати у холодній воді.
  2. Налити в каструлю 2.5 літра води, покласти розмочену перловку і поставити каструлю на вогонь.
  3. Картоплю нарізати кубиками і додати до перловке.
  4. Дрібно нарізати моркву з цибулею і обсмажити на сковороді з рослинним маслом протягом 5 хвилин.
  5. Ще в сковороду до овочів покласти томатну пасту, перемішати і готувати 2 хвилини. Потім перекласти зажарку в каструлю.
  6. Солоні огірки нарізати кубиками і згасити в рослинному маслі протягом 5 хвилин. Потім покласти тушковані огірочки в пісний суп, який вариться в каструлі.
  7. Посоліть суп, поперчіть і додайте лавровий лист.
  8. Варіть далі протягом 10 хвилин до готовності.
Дивіться також:  Суп грибний з свіжих грибів — 10 смачних рецептів грибного супу

Подавати пісний суп краще з дрібно нарізаною зеленню.

Відео про те, як приготувати пісний суп з галушками (галушками) і грибами

У цьому відео рецепт для приготування пряних галушок буде потрібно: борошно — 3-5 ст. л., сіль — 0.5 ч. л., кріп за смаком і вода.

Кількість галушок регулюйте по своєму смаку.

Борщ пісний гарячий рецепт

Багатьом людям знайомі рецепти і борщів зелених холодного, який найчастіше готують влітку на хлібному квасі. У пісні дні скористайтеся рецептом приготування гарячого і борщів зелених, який містить корисні вітаміни.

Готуйте пісний суп у вигляді і борщів зелених

Покрокові етапи приготування:

1. Цибулину спочатку наріжте півкільцями, а потім ще навпіл.

2. Моркву наріжте кільцями, потім кожне колечко наріжте соломкою.

3. На сковороді обсмажте разом цибулю і моркву на рослинній олії до золотистого кольору і м’якості.

4. Буряк в кількості 500-600 г наріжте соломкою.

5. До підготовленої обжарке з цибулі і моркви додайте соломку з буряка, перемішайте. Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте 10 хвилин.

6. Потім покладіть в сковороду 2 ст. л. томатної пасти та ще обсмажуйте 3 хвилини. Не допускайте підгоряння томатної пасти, для цього часто перемішувати овочі. Потім додайте ще 125 г розсолу від помідор або домашніх помідорів без шкірки.

7. Поки готується обсмажування, наріжте картоплю в кількості 1 кг шматочками і опустіть в каструлю з водою. Варіть картоплю 10 хвилин, потім посоліть його за смаком.

8. Потім покладіть обжарку в каструлю до картоплі, перемішайте і варіть ще 15-20 хвилин.

9. Наріжте зелень з кропу, цибулі, петрушки і опустіть в каструлю. Ще можете поперчити і покласти лавровий лист. Вимкніть вогонь і дайте свекольнику настоятися.

Дивіться також:  Суп «Чилі з квасолею» — класичний рецепт по-мексиканськи

Розливайте готовий гарячий борщ по тарілках і подавайте до столу.

Рецепт пісного супу з квасолею і горіхами

Суп з квасолею — це паличка-виручалочка в пост. Завдяки високому вмісту білка, квасоля замінює в раціоні харчування м’ясні продукти.

Інгредієнти:

  • квасоля — 0.5 склянки
  • картопля — 4 шт.
  • цибуля — 2 шт.
  • морква — 2 шт.
  • печериці — 150 г
  • волоський горіх — 4 шт.
  • сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком

Приготування:

  1. Промийте квасолю і залийте гарячою водою на 30 хвилин. Потім воду злийте і залийте квасолю холодною водою в кількості 2 літрів. Варіть на середньому вогні 1.5-2 години.
  2. Картоплю почистіть, помийте, наріжте скибочками і покладіть в каструлю до квасолі.
  3. Очистіть цибулю і моркву. Цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
  4. Обсмажте моркву і цибулю на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
  5. Гриби печериці витріть вологою серветкою і наріжте невеликими скибочками. Обсмажте гриби в олії до золотистого кольору.
  6. Після того як суп з картоплею покипить протягом 10 хвилин, викладіть в нього обсмажені гриби і цибулю з морквою. Ще додайте сіль, перець за смаком і лавровий лист.
  7. Волоські горіхи подрібніть і додайте в каструлю. Доведіть вміст каструлі до кипіння і вимкніть вогонь.

При подачі на стіл прикрасьте страву зеленню.

Як приготувати суп харчо пісний з волоськими горіхами в домашніх умовах — відео

Подивіться ситний і смачний рецепт супу харчо.

Залишається побажати всім читача дотримуватися посту і готувати перші страви згідно запропонованих рецептів. Пройдіть шлях до свята Великодня ситими і здоровими.