Окрошка На кефірі входить в групу холодних супів. Інгредієнти такий окрошки подібні інгредієнтів окрошки на квасі, лише з тією різницею, що замість квасу використовується кефір. І ще, в даних рецептах не постає питання про присутність слабкого алкоголю.
Дотримуйтеся певного правила приготування холодних супів — їх температура не повинна бути вище 14 градусів С. В іншому ніяких труднощів — кришимо продукти, змішуємо згідно рецепту і насолоджуємося смаком.
Рецепт окрошки на кефірі: ситна окрошка з м’ясом і незабутнім смаком
Продукти на 5 порцій:
- 800 мл кефіру
- 800 мл кип’яченої води
- 400 г вареної яловичини
- 150 г зеленого лука
- 300 г свіжих огірків
- 2 варених яйця
- 200 р вареного картоплі
- 1 столова ложка цукру
- 200 г сметани
- сіль і зелень за смаком
Як приготувати окрошку:
- Всі варені продукти: м’ясо яловичини, картопля, яйця — нарізаємо дрібними кубиками.
- Свіжі огірки нарізаємо дрібним і короткої соломкою.
- Цибуля зелена і кріп тонко шаткуємо.
- Кефір змішати з холодною кип’яченою водою.
- З’єднуємо розбавлений водою кефір з підготовленими інгредієнтами, додаємо сіль за смаком. Готове.
Яблучна окрошка на кефірі
Інгредієнти:
- 2 зелених яблука
- 3 свіжих огірка
- 5 штук редиски
- 50 р зеленого цибулі
- 50 г зелені кропу
- 1.5 літра кефіру
- гірчиця й сіль — за смаком
Приготування рецепта окрошки:
- Яблука помити і нарізати часточками, видалити серцевини і натерти на крупній тертці.
- Огірки і редис помити і натерти на крупній тертці або порізати тонкою соломкою.
- Зелену цибулю і кріп промити і дрібно нарізати, додати гірчицю і перемішати.
- Всі інгредієнти змішати разом , залити кефіром і посолити за смаком. Готове.
Окрошка класична — рецепт з ковбасою
Інгредієнти на 3 порції:
- 1 літр кефіру
- 0.5 літра кип’яченої води
- 200 г вареної ковбаси
- 2 огірка
- 4 яйця
- 50 г петрушки
- зелена цибуля — 50 р
- 50 г кропу
- 2 картоплини
- 1 чайна ложка гірчиці + сіль, перець
Як приготувати окрошку з ковбасою:
- Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Яйця зварити круто, остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Огірки помити, обсушити і нарізати кубиками.
- Варену ковбасу нарізати кубиками або тонкою і короткої соломкою.
- Всю зелень помити, обсушити і порізати тонко. Потім злегка розтерти товкачиком.
- Кефір розбавте водою і складіть всі підготовлені інгредієнти. Добре розмішайте.
При подачі прикрасити половинками яєць. Готове.
Окрошка — рецепт з кольрабі
Інгредієнти:
- кефір — 4 склянки
- кип’ячена вода — 2 склянки
- кольрабі — 200 г
- морква — 200 г
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- масло рослинне — 2 столові ложки
- сіль, зелень петрушки
Приготування окрошки на кефірі з кольрабі:
- Моркву, цибулю і кольрабі очистити, подрібнити і обсмажити в олії.
- Кефір розвести 2 склянками кип’яченої води і додати підготовлені овочі.
- Перед подачею на стіл окрошку посолити і прикрасити подрібненою зеленню. Готове.
Подібним чином і з тими ж інгредієнтами робиться окрошка на кефірі з кольоровою капустою. У такому рецепті потрібно: цвітну капусту розібрати на суцвіття, відварити в підсоленій воді, остудити і нарізати.
Як приготувати окрошку на кефірі і газованій воді (відео)
Насолоджуйтеся смаком холодного супу, під назвою — окрошка. Рецепти окрошки на кефірі — швидкі і смачні.