Окрошка На кефірі: як приготувати окрошку — швидкі рецепти з кефіром

Окрошка На кефірі входить в групу холодних супів. Інгредієнти такий окрошки подібні інгредієнтів окрошки на квасі, лише з тією різницею, що замість квасу використовується кефір. І ще, в даних рецептах не постає питання про присутність слабкого алкоголю.

Дотримуйтеся певного правила приготування холодних супів — їх температура не повинна бути вище 14 градусів С. В іншому ніяких труднощів — кришимо продукти, змішуємо згідно рецепту і насолоджуємося смаком.

Рецепт окрошки на кефірі: ситна окрошка з м’ясом і незабутнім смаком

Продукти на 5 порцій:

  • 800 мл кефіру
  • 800 мл кип’яченої води
  • 400 г вареної яловичини
  • 150 г зеленого лука
  • 300 г свіжих огірків
  • 2 варених яйця
  • 200 р вареного картоплі
  • 1 столова ложка цукру
  • 200 г сметани
  • сіль і зелень за смаком

Як приготувати окрошку:

  1. Всі варені продукти: м’ясо яловичини, картопля, яйця — нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Свіжі огірки нарізаємо дрібним і короткої соломкою.
  3. Цибуля зелена і кріп тонко шаткуємо.
  4. Кефір змішати з холодною кип’яченою водою.
  5. З’єднуємо розбавлений водою кефір з підготовленими інгредієнтами, додаємо сіль за смаком. Готове.

Яблучна окрошка на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 зелених яблука
  • 3 свіжих огірка
  • 5 штук редиски
  • 50 р зеленого цибулі
  • 50 г зелені кропу
  • 1.5 літра кефіру
  • гірчиця й сіль — за смаком

Приготування рецепта окрошки:

  1. Яблука помити і нарізати часточками, видалити серцевини і натерти на крупній тертці.
  2. Огірки і редис помити і натерти на крупній тертці або порізати тонкою соломкою.
  3. Зелену цибулю і кріп промити і дрібно нарізати, додати гірчицю і перемішати.
  4. Всі інгредієнти змішати разом , залити кефіром і посолити за смаком. Готове.

Окрошка класична — рецепт з ковбасою

Інгредієнти на 3 порції:

  • 1 літр кефіру
  • 0.5 літра кип’яченої води
  • 200 г вареної ковбаси
  • 2 огірка
  • 4 яйця
  • 50 г петрушки
  • зелена цибуля — 50 р
  • 50 г кропу
  • 2 картоплини
  • 1 чайна ложка гірчиці + сіль, перець
Дивіться також:  Суп з кабачків з мясом — 4 рецепту приготування смачного супу

Як приготувати окрошку з ковбасою:

  1. Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити і нарізати кубиками.
  2. Яйця зварити круто, остудити, очистити і нарізати кубиками.
  3. Огірки помити, обсушити і нарізати кубиками.
  4. Варену ковбасу нарізати кубиками або тонкою і короткої соломкою.
  5. Всю зелень помити, обсушити і порізати тонко. Потім злегка розтерти товкачиком.
  6. Кефір розбавте водою і складіть всі підготовлені інгредієнти. Добре розмішайте.

При подачі прикрасити половинками яєць. Готове.

Окрошка — рецепт з кольрабі

Інгредієнти:

  • кефір — 4 склянки
  • кип’ячена вода — 2 склянки
  • кольрабі — 200 г
  • морква — 200 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • масло рослинне — 2 столові ложки
  • сіль, зелень петрушки

Приготування окрошки на кефірі з кольрабі:

  1. Моркву, цибулю і кольрабі очистити, подрібнити і обсмажити в олії.
  2. Кефір розвести 2 склянками кип’яченої води і додати підготовлені овочі.
  3. Перед подачею на стіл окрошку посолити і прикрасити подрібненою зеленню. Готове.