Грибна ікра на зиму — найсмачніша заготівля для тривалого зберігання. Сьогодні я розповідаю про різних способах консервування в домашніх умовах, для сімейного використання.
Давайте розглянемо найпоширеніші рецепти заготівлі грибів на зиму, перевірені часом і з хорошими відгуками. Для приготування ікри підійдуть гриби, наприклад: підосичники, підберезники, маслюки, опеньки, лисички, печериці.
Гриби багаті смаковими та ароматичними якостями. Багатьом подобаються мариновані опеньки, які володіють особливим смаком. І тим не менш, овочева ікра з грибами з додаванням перцю, моркви, помідорів, кабачків, цибулі — теж дуже оригінальна і смачна заготівля на зиму.
Грибна ікра на зиму з морквою, помідорами та цибулею
У запропонованому рецепті містяться овочі, які лише злегка підкреслюють природний смак грибів.
Приготування:
1. Всі необхідні складові для приготування рецепту перед вами. Звичайним способом їх почистимо.
2. Почищені і помиті гриби ріжемо на шматочки і опускаємо в каструлю з водою. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 5 хвилин.
3. Вимикаємо вогонь і обмиваємо гриби холодною водою.
4. Потім прокручуємо через м’ясорубку гриби разом з овочами.
5. Всю перекручену масу кладемо в каструлю, в якій будемо тушкувати гриби.
Щоб збереглися ароматичні і смакові якості грибів, не можна зловживати перцем, спеціями і сіллю. Їх додають, але так, щоб самі вони гостро не відчувалися.
6. До вмісту в каструлі, додаємо: 250 г рослинного масла, 1 ст. ложку солі і трохи меленого чорного перцю. Все перемішуємо і ставимо на вогонь. Стоїмо поруч перемішуємо і як тільки з’являться ознаки закипання, відразу вогонь зменшуємо. При слабкому кипінні на невеликому вогні варимо 40-50 хвилин.
7. Варимо масу часто помішуючи, пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль. Не забуваємо про те, що грибна ікра готується на зиму.
8. У гарячому стані розкладаємо масу в стерилізовані банки. Зверху на ікру наливаємо трохи гарячого соняшникової олії.
9. Закочує банки кришками.
10. Банки потрібно зберігати в холодильнику.
Відео про те, як приготувати ікру з білих грибів
Подивіться простий рецепт заготівлі з білих грибів на зиму.
Грибна ікра прекрасна їжа як закуска, як начинка для тарталеток, для намазування на шматочки хліба.
Овочева ікра з грибами без стерилізації
Грибне ласощі виходить дуже смачним. З ним можна робити бутерброди або використовувати як добавку до гарніру.
Інгредієнти:
- 1 кг болгарського перцю
- Морква — 1 кг
- 1 кг томатів
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 3 літри відварених грибів
- 250-300 мл рослинного масла
- сіль, мелений перець — за смаком
Сторінка: 1 2