Грибна ікра на зиму — 5 рецептів приготування через мясорубку

Грибна ікра на зиму — найсмачніша заготівля для тривалого зберігання. Сьогодні я розповідаю про різних способах консервування в домашніх умовах, для сімейного використання.

Давайте розглянемо найпоширеніші рецепти заготівлі грибів на зиму, перевірені часом і з хорошими відгуками. Для приготування ікри підійдуть гриби, наприклад: підосичники, підберезники, маслюки, опеньки, лисички, печериці.

Гриби багаті смаковими та ароматичними якостями. Багатьом подобаються мариновані опеньки, які володіють особливим смаком. І тим не менш, овочева ікра з грибами з додаванням перцю, моркви, помідорів, кабачків, цибулі — теж дуже оригінальна і смачна заготівля на зиму.

Грибна ікра на зиму з морквою, помідорами та цибулею

У запропонованому рецепті містяться овочі, які лише злегка підкреслюють природний смак грибів.

Приготування:

1. Всі необхідні складові для приготування рецепту перед вами. Звичайним способом їх почистимо.

2. Почищені і помиті гриби ріжемо на шматочки і опускаємо в каструлю з водою. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 5 хвилин.

3. Вимикаємо вогонь і обмиваємо гриби холодною водою.

4. Потім прокручуємо через м’ясорубку гриби разом з овочами.

5. Всю перекручену масу кладемо в каструлю, в якій будемо тушкувати гриби.

Щоб збереглися ароматичні і смакові якості грибів, не можна зловживати перцем, спеціями і сіллю. Їх додають, але так, щоб самі вони гостро не відчувалися.

6. До вмісту в каструлі, додаємо: 250 г рослинного масла, 1 ст. ложку солі і трохи меленого чорного перцю. Все перемішуємо і ставимо на вогонь. Стоїмо поруч перемішуємо і як тільки з’являться ознаки закипання, відразу вогонь зменшуємо. При слабкому кипінні на невеликому вогні варимо 40-50 хвилин.

7. Варимо масу часто помішуючи, пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль. Не забуваємо про те, що грибна ікра готується на зиму.

Дивіться також:  Яблука мочені у відрі на зиму — прості домашні рецепти

8. У гарячому стані розкладаємо масу в стерилізовані банки. Зверху на ікру наливаємо трохи гарячого соняшникової олії.

9. Закочує банки кришками.

10. Банки потрібно зберігати в холодильнику.

Відео про те, як приготувати ікру з білих грибів

Подивіться простий рецепт заготівлі з білих грибів на зиму.

Грибна ікра прекрасна їжа як закуска, як начинка для тарталеток, для намазування на шматочки хліба.

Овочева ікра з грибами без стерилізації

Грибне ласощі виходить дуже смачним. З ним можна робити бутерброди або використовувати як добавку до гарніру.

Інгредієнти:

  • 1 кг болгарського перцю
  • Морква — 1 кг
  • 1 кг томатів
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 3 літри відварених грибів
  • 250-300 мл рослинного масла
  • сіль, мелений перець — за смаком