Ікра з помідорів на зиму — рецепти своїми руками томатної ікри

Необхідні продукти:

  • томати — 1.5 кг
  • баклажани — 1 кг
  • солодкий перець — 1 кг
  • цибуля — 1.5 кг
  • зелень кропу і петрушки — 50 г
  • сіль — 150 г
  • цукор — 30 г
  • чорний мелений перець — 10 р
  • перець мелений запашний — 10 г
  • рослинне масло — 1 літр

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо баклажани кружечками товщиною 7-8 мм. Щоб баклажани не підгоріли — зріз має бути рівним, а не з рваними краями.
  2. Плоди перцю опускаємо в киплячу воду на 3-5 хвилин, потім відразу охолоджуємо в холодній воді і знімаємо шкірку. Після цього вирізаємо насіння і нарізаємо плоди дрібними шматочками.
  3. Кружечки баклажанів варимо в киплячій воді 12-15 хвилин, охолоджуємо у воді і пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Цибулю також нарізаємо дрібними кільцями і трохи прожарим в рослинному маслі.
  5. Настала черга помідорів, які теж пропускаємо через м’ясорубку.
  6. Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо.
  7. У варильному тазику змішуємо всі підготовлені продукти, додаємо сіль, цукор і прянощі. Ставимо на вогонь, розігріваємо до 80-90 градусів, перемішати і відразу розливаємо в банки.
  8. Банки ставимо стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові — 70 хвилин, літрові — 80 хвилин.

Гарячі банки закутуємо до охолодження.

Ікра з помідорів і перцю в банках своїми руками — відео рецепт

Подивіться простий і швидкий рецепт по готуванні червоних томатів на зиму.

Ви дізналися рецепти приготування смачних домашніх томатів. Погодьтеся, консервування процес трудомісткий, але він забувається при вигляді безлічі заготовок в домашньому сховище. Тому що приходить задоволення і спокій — запаси на зиму є !

Дивіться також:  Салат з огірків: Дізнайтеся простий рецепт салату на зиму