Необхідні продукти:
- томати — 1.5 кг
- баклажани — 1 кг
- солодкий перець — 1 кг
- цибуля — 1.5 кг
- зелень кропу і петрушки — 50 г
- сіль — 150 г
- цукор — 30 г
- чорний мелений перець — 10 р
- перець мелений запашний — 10 г
- рослинне масло — 1 літр
Спосіб приготування:
- Нарізаємо баклажани кружечками товщиною 7-8 мм. Щоб баклажани не підгоріли — зріз має бути рівним, а не з рваними краями.
- Плоди перцю опускаємо в киплячу воду на 3-5 хвилин, потім відразу охолоджуємо в холодній воді і знімаємо шкірку. Після цього вирізаємо насіння і нарізаємо плоди дрібними шматочками.
- Кружечки баклажанів варимо в киплячій воді 12-15 хвилин, охолоджуємо у воді і пропускаємо через м’ясорубку.
- Цибулю також нарізаємо дрібними кільцями і трохи прожарим в рослинному маслі.
- Настала черга помідорів, які теж пропускаємо через м’ясорубку.
- Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо.
- У варильному тазику змішуємо всі підготовлені продукти, додаємо сіль, цукор і прянощі. Ставимо на вогонь, розігріваємо до 80-90 градусів, перемішати і відразу розливаємо в банки.
- Банки ставимо стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові — 70 хвилин, літрові — 80 хвилин.
Гарячі банки закутуємо до охолодження.
Ікра з помідорів і перцю в банках своїми руками — відео рецепт
Подивіться простий і швидкий рецепт по готуванні червоних томатів на зиму.
Ви дізналися рецепти приготування смачних домашніх томатів. Погодьтеся, консервування процес трудомісткий, але він забувається при вигляді безлічі заготовок в домашньому сховище. Тому що приходить задоволення і спокій — запаси на зиму є !
Сторінка: 1 2