Плоди збирають у період повної біологічної стиглості в суху погоду разом з плодоніжками, намагаючись не пошкодити ягоди.
Зібрана в пучки, калина гронами довго зберігаються в неопалюваному приміщенні і на горищах тонким шаром. Їх потім сушать у печах при температурі 60 — 80 градусів С., не допускаючи їх підгоряння. Після сушіння ягоди перебирають. відокремлюють від плодоніжок, гілочок, видаляють недостиглі. запліснявілі і пошкоджені шкідниками плоди.
Кору збирають навесні, з початком сокоруху, до розпускання бруньок, коли її легко відокремити від деревини. Для цього гострим ножем роблять два напівкільцевих надрізи на відстані 20 — 25 см один від одного і два поздовжніх надрізу.
Потім кору знімають, підв’ялюють на повітрі і сушать у сушарці при температурі 50 — 60 градусів С. Якщо кора з тріском ламається — сировина готова. Зберігають у пакетах, в мішечках в сухому, провітрюваному приміщенні. Термін придатності — 4 роки.
Калина і життя, калина і здоров’я — вимовляються і живуть поруч з нами. Вживайте калину червону згідно з наведеними у статті прикладами і будьте здорові.