Квашена капуста без солі — класичний рецепт

Квашена капуста є найулюбленішим блюдом для багатьох людей. Історично цей улюблений овоч, заготовляли на Русі запас з осені, щоб вистачило до літа. Квашена заготівля стояла на сімейному столі, як «перша бариня на селі». Всім хотілося насолодитися її неповторним смаком.

Капуста — це джерело сили і здоров’я. Тому що за кількістю вітаміну С вона обганяє апельсини, а кальцію в ній більше, ніж у молоці.

Часто при готуванні рецепта кладуть завжди сіль. Однак, є люди, яким за станом здоров’я, заготовки з капусти з сіллю є не бажано. Наприклад тим, у кого пустує тиск або спостерігається відкладення солей у суглобах. А поїсти капустяну заготовку так хочеться. Виникає питання: Як заквасити капусту без солі ?

Виявляється, такі рецепти є. І їх оригінальний смак не гірше традиційного рецепту з сіллю.

Класичний рецепт квашеної капусти без солі

Відомо, що за цілющим властивостям квашена капуста в кілька разів перевершує свіжу. А весь секрет в тому, що при квашенні відбувається особливе молочнокисле бродіння.

Бродіння дозволяє утворитися вітаміну В12, який зустрічається тільки у водоростях.

Молочні бактерії, які містить квашена капуста, потрапляючи в кишечник, покращує його діяльність. Так як утворюється корисна мікрофлора. Таким чином, поліпшується травлення і відбувається захист травного тракту від багатьох захворювань.

Рецепт приготування

Візьміть 3 кг нашаткованої капусти і

змішайте з 0,5 кг солодкого перцю, нарізаного соломкою.

Всі підготовлені овочі щільно укладіть в емальовану каструлю. При укладанні, утрамбовывайте дерев’яним товкачем.

Потім в середину вставте стручок гіркого перцю. Можете покласти і більше, якщо любите погостріше.

Зробіть сироп. Для цього в 2.5 склянках води розчиніть 3 ст. л. меду і залийте цим сиропом капусту.

Дивіться також:  Ікра з помідорів на зиму — рецепти своїми руками томатної ікри

Потім підкладіть гніт, накрийте рушником і залиште так на 1-2 доби при кімнатній температурі. Періодично знімайте піну.

Потім, не прибираючи гніт, поставте каструлю з капустою в холодне місце. Обов’язково стежте, щоб поверхня була покрита соком. В середньому вам для приготування такої капусти без солі потрібно 7-10 діб.

Приємно їсти !

Кисла квашена капуста — рецепт без солі

Є любителі капустяної заготовки, які люблять кисліші. Тоді для них підійде ось цей рецепт.

Метод приготування

Нашаткуйте 3 кг капусти і змішайте її з 300 г натертої на крупній тертці моркви.

Суміш овочів в емальованій каструлі полийте соком лимона по вашому смаку.

Потім перетріть все руками, утрамбуйте, покладіть гніт.

Через 3 доби приберіть з кімнати в холодний льох.

Як приготувати квашену капусту, щоб бути довгожителем