Огірки в огірках на зиму — 6 рецептів приготування в банках

9. Заповнювати банки починаємо з опусканням на спеції огіркової маси в кількості 2-3 ст. ложок. Після цього опускаємо в банки самі плоди так, як вам зручно: вертикально чи горизонтально.

10. Зверху на покладені овочі починаємо укладати ложкою протерту масу разом з соком. Ложкою намагаємося проштовхнути масу вглиб банки.

У банку при огляді не повинно бути порожнеч. Якщо вони будуть, то усуваємо їх додаванням соку.

11. Наповнену банку закриваємо кришкою. Отже, процес приготування заготовки на зиму огірки в огірках закінчений. Стерилізувати банки не потрібно. Можете відразу ж опускати їх у погріб.

12. Обов’язково через 2 дні перевірте їх стан, тому що пропущена маса може опуститися вниз і тоді потрібно натерти свіжий огірок, перемішати його з сіллю і додати в банку.

Обов’язковий огляд банок

13. Буває і так, що додавати нічого не потрібно. Ось погляньте, перед вами банку заповнена 3 дні тому, в якій нічого не осіло, вона повна і без всяких змін.

14. А ось ще друга банку, зроблена 3 дні тому, де теж нічого не осіло. І вже через два тижні ці 2 баночки, зроблені 3 дні тому, можна буде спробувати. Ви будете здивовані малосольному смаком огірочків.

Справжній смак у цих плодів виявиться десь через місяць і чим довше вони стоять, тим смачніше вони стають.

Банки чудово зберігаються в погребі чи холодильнику протягом 1 року.

15. Зрозуміло, що розрахувати приготування протертої маси неможливо. Тому завжди майте в запасі кілька плодів у запасі, для додаткової маси.

16. Ми виконали оригінальний рецепт огірки в огірках, який дуже вигідний. А він вигідний тим, що взимку ви зможете їсти цілі плоди звичайним способом, а ось подрібнену масу можете використовувати для розсольнику і приготування соусів.

Дивіться також:  Соус на зиму. 11 кращих рецептів смачного домашнього соусу

17. Сьогодні ми приготували маловідомий рецепт, про який розкажіть своїм знайомим і самі зробіть, повірте, не пошкодуєте.

Огірки у власному соку у 3-літровій банці

Зараз будемо готувати овочі у власному соку, де потрібно розуміти про те, що це і є огірки огірки на зиму.

Етапи приготування:

1. Підготуємо два види огірків: одні дрібні — для засолу, інші великі, перестиглі знадобляться для пюре.

Як порада: Все вимиті огірки повинні бути сухими, інакше закиснуть.

2. Великі огірки пропускаємо через м’ясорубку в окремий посуд.

3. На дно стерилізованою і сухий банки покладемо зелень: лист хрону, парасольки і гілочки кропу, листя чорної смородини, листя вишні і порізані зубчики часнику в кількості 3 штук.

Зелень повинна добре закрити дно банки.

4. На зелень розсипаємо 1 ст. ложку солі (йодовану сіль не кладемо) трохи з гіркою.