9. Заповнювати банки починаємо з опусканням на спеції огіркової маси в кількості 2-3 ст. ложок. Після цього опускаємо в банки самі плоди так, як вам зручно: вертикально чи горизонтально.
10. Зверху на покладені овочі починаємо укладати ложкою протерту масу разом з соком. Ложкою намагаємося проштовхнути масу вглиб банки.
У банку при огляді не повинно бути порожнеч. Якщо вони будуть, то усуваємо їх додаванням соку.
11. Наповнену банку закриваємо кришкою. Отже, процес приготування заготовки на зиму огірки в огірках закінчений. Стерилізувати банки не потрібно. Можете відразу ж опускати їх у погріб.
12. Обов’язково через 2 дні перевірте їх стан, тому що пропущена маса може опуститися вниз і тоді потрібно натерти свіжий огірок, перемішати його з сіллю і додати в банку.
Обов’язковий огляд банок
13. Буває і так, що додавати нічого не потрібно. Ось погляньте, перед вами банку заповнена 3 дні тому, в якій нічого не осіло, вона повна і без всяких змін.
14. А ось ще друга банку, зроблена 3 дні тому, де теж нічого не осіло. І вже через два тижні ці 2 баночки, зроблені 3 дні тому, можна буде спробувати. Ви будете здивовані малосольному смаком огірочків.
Справжній смак у цих плодів виявиться десь через місяць і чим довше вони стоять, тим смачніше вони стають.
Банки чудово зберігаються в погребі чи холодильнику протягом 1 року.
15. Зрозуміло, що розрахувати приготування протертої маси неможливо. Тому завжди майте в запасі кілька плодів у запасі, для додаткової маси.
16. Ми виконали оригінальний рецепт огірки в огірках, який дуже вигідний. А він вигідний тим, що взимку ви зможете їсти цілі плоди звичайним способом, а ось подрібнену масу можете використовувати для розсольнику і приготування соусів.
17. Сьогодні ми приготували маловідомий рецепт, про який розкажіть своїм знайомим і самі зробіть, повірте, не пошкодуєте.
Огірки у власному соку у 3-літровій банці
Зараз будемо готувати овочі у власному соку, де потрібно розуміти про те, що це і є огірки огірки на зиму.
Етапи приготування:
1. Підготуємо два види огірків: одні дрібні — для засолу, інші великі, перестиглі знадобляться для пюре.
Як порада: Все вимиті огірки повинні бути сухими, інакше закиснуть.
2. Великі огірки пропускаємо через м’ясорубку в окремий посуд.
3. На дно стерилізованою і сухий банки покладемо зелень: лист хрону, парасольки і гілочки кропу, листя чорної смородини, листя вишні і порізані зубчики часнику в кількості 3 штук.
Зелень повинна добре закрити дно банки.
4. На зелень розсипаємо 1 ст. ложку солі (йодовану сіль не кладемо) трохи з гіркою.