Огірки в огірках на зиму — 6 рецептів приготування в банках

Огірки в огірках на зиму — рідкісний спосіб консервування всім відомого овоча. Є багато методів заготівель і завжди хочеться вибрати той, який буде найкращим. В рецепті нам хочеться зберегти живильні властивості, смак і аромат плоду.

Зберігати огірочки будемо в скляних банках, які дуже зручні. Плоди будемо відбирати однакової стиглості і відсортованими за розміром. Всі інші секрети консервування відкриються вам в кращих рецепти статті.

Як приємно зустріти гостей або накрити стіл для своїх домочадців дарами саду, городу. А ще й поставити на стіл блюдо з незнайомим для всіх рецептом. Отже, читаємо і запам’ятовуємо все по пунктах.

Простий рецепт огірки огірки на зиму без стерилізації та оцту

Познайомтеся з приготуванням простого рецепту огірочків, в якому використовуються добірні плоди разом з некондиційними. Всі вирощені плоди йдуть у справу. Смак заготовки виходить дивовижний, як у бочкових овочів.

Етапи приготування:

1. Підготовлені плоди моєму, даємо висохнути. З обох кінців відрізаємо кінчики. А от у дрібних плодів кінчики не відрізаємо. Попередньо плоди у воді можна не замочувати. Так як вони повинні будуть просочитися власної заливкою.

2. Для рецепту будемо використовувати просту сіль для соління (йодовану сіль використовувати не можна). Ще додамо чорний перець горошком.

3. Не рівні плоди знадобляться для приготування заливки. Некондиційні плоди — це криві форми плодів і перерослі плоди. Коротше, зовсім не стандартні.

4. Не рівні або перерослі огірки можна натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку. У нашому рецепті ми будемо їх збивати з допомогою кухонного комбайна.

5. З розрахунку на 1 літр подрібненої маси кладеться 2 ст. ложки солі. У нашій мисці знаходиться 2 літри маси, тому кладемо 4 ст. ложки сіль і перемішуємо.

Обов’язково дотримуйтеся співвідношенню протертої маси і кількістю солі, інакше огірки можуть прокиснуть.

Відразу бачимо, як, при перемішуванні, починається виділятися сік. Залишимо масу постояти 5 хвилин для більшого виділення соку.

Дивіться також:  Домашній сир. Як зробити сир з молока в домашніх умовах

6. Залізні кришки, як зазвичай стерилізуємо в окропі. А от скляні банки — в мікрохвильовці. Для цього, наллємо в банки трохи води (0.5-1 стакан) і лежачи помістимо в мікрохвильову піч на 3 хвилини.

Укладання огірків в банки

7. Отже, ми прийняли рішення і підготували 3 банки об’ємом 1.5 літра і одну банку об’ємом 1 літр.

В якості спецій можна покласти: листя вишні, смородини, хрону. Можна покласти свої улюблені прянощі: гвоздику і гострий перчик.

8. Починаємо укладати на дно кожної банки спеції: парасольки і гілочки кропу, листя винограду, гілочки естрагону (тархуну), зубчики часнику.