Салат асорті на зиму — золоті рецепти заготовок з овочів

Салат асорті — дуже смачна заготівля з різних овочів на зиму. Восени у багатьох садівників і городників виникає питання: Які зробити смачні заготовки, щоб зберегти урожай. А в зимовий час року насолоджуватися смаком літа.

Однак, хочеться зробити заготовку зі складу багатьох овочів, аж надто апетитно вони в баночці виглядають. Заготовка у вигляді салату має синонім слова — закуска. Салати і закуски на зиму в банках відмінно допомагають у приготуванні швидкого вечері і ситного обіду.

Є багато різних смачних рецептів салатів, де один з овочів превалює над іншими. Тому вони так і називаються, наприклад:

  • Зимовий салат з помідорів
  • На зиму салат з кабачків
  • Рецепти салату з огірків на зиму
  • Смачні салати в банках
  • Салат на зиму з перцю
  • Кращі салати з баклажанами
  • Капустяний салат в банках

Сьогодні ви дізнаєтеся інші заготовки, раніше не розглянуті.

Салат асорті з овочів на зиму без стерилізації

Смак салату взимку за цим рецептом — відмінне нагадування про сонячне літо.

Необхідно:

  • Солодкий перець — 3 кг
  • Морква — 300 г
  • Ріпчаста цибуля — 300 г

Для маринаду:

  • Цукор — 1 склянка
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Столовий оцет — 2/3 склянки
  • Сіль — 5 ч. л.
  • Вода — 1 стакан

Спосіб приготування

  1. Очистіть цибулю і наріжте його кільцями.
  2. Перець очистіть і наріжте соломкою.
  3. Морква вимийте, очистіть і наріжте кружечками завтовшки 2 мм Або натріть на тертці для моркви по-корейськи.
  4. Викладіть в каструлю: підготовлений цибулю, перець, моркву і все перемішайте.
  5. Приготуйте маринад. Для цього змішайте воду, цукор, рослинна олія, оцет і доведіть суміш до кипіння.
  6. Овочі в каструлі залийте гарячим маринадом і варіть при постійному кипінні 10-15 хвилин.
  7. Не забувайте періодично помішувати овочеву суміш.
  8. Банки і кришки обов’язково стерилізуйте.
  9. Гарячий салат асорті на зиму розкладіть по банках і закатайте.
  10. Банки переверніть догори дном і укутайте до охолодженні.
  11. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Дивіться також:  Салат з капусти на зиму в банках: 6 рецептів пальчики оближеш

Асорті «Корисне» — дуже смачна заготівля

Заготівля в банку підкорює своїм зовнішнім виглядом, тому що з’являється бажання скоріше відкрити баночку і спробувати.

Потрібно:

  • Помідори
  • Свіжі огірки
  • Ріпчаста цибуля
  • Солодкий перець в будь-яких пропорціях
  • Рослинна олія

Для маринаду на 1 літр води:

  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Оцтова есенція — 3 ч. л.
  • Перець чорний горошком — 5 шт.
  • Гвоздика — 2 бутона
  • Лавровий лист — 2 шт.

Приготування заготовки

  1. Стерилізуйте заздалегідь банки і кришки.
  2. Огірки вимийте і наріжте кружечками.
  3. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
  4. Помідори помийте і теж наріжте, тільки часточками.
  5. Солодкий перець вимийте і очистіть від плодоніжок і насіння.
  6. Приправи приготовані обдайте окропом.
  7. Потім приправи і підготовлені овочі викладіть по банкам.
  8. Приготуйте маринад. Для цього. воду, цукор, сіль, доведіть до кипіння і влийте оцтову есенцію.
  9. Отриманим киплячим маринадом залийте овочі в банках.
  10. Потім в кожну банку влийте 1 ст. л. рослинного масла.
  11. Банки загорніть і переверніть. Укутайте і залиште до повного охолодження.

Салат «Зимовий» з помідорів, огірків, перцю

У багатьох сім’ях такий рецепт передається з покоління в покоління.

Інгредієнти:

  • Помідори — 1 кг
  • Огірки — 1 кг
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 0.5 кг
  • сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Рослинна олія — 200 мл
  • Оцет — 100 мл

Приготування рецепта

  1. Всі овочі вимийте. Помідори наріжте часточками.
  2. Огірки поріжте кружечками.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
  4. Перець очистіть від насіння, плодоніжок і наріжте соломкою.
  5. У каструлю налийте спочатку 1 склянку води. Потім додайте сіль, цукор і дайте закипіти. Потім влийте олію і оцет. Маринад готовий.
  6. У готовий маринад покладіть підготовлені овочі і кип’ятіть всі 3 хвилини.
  7. Розкладіть по чистим банкам і закатайте.

Овочевий салат на зиму без стерилізації

Подивіться рецепт, в якому салат асорті є ідеальним, навіть золотим гарніром для других страв.

Дивіться також:  Патисони на зиму — рецепти кращих консервованих патисонів

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 2 кг
  • Помідори — 2 кг
  • Цибуля — 0.5 кг
  • Солодкий перець — 300 г
  • Часник — 1 головка
  • Рослинна олія — 350 мл
  • Сіль — 1.5 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Оцтова есенція — 2 дес. л.

Приготування

  1. Баклажани вимийте і наріжте їх невеликими кубиками.
  2. Покладіть нарізані баклажани в ємність, додайте сіль і перемішайте.
  3. Цибулю, перець, помідори, теж наріжте на шматочки і з’єднайте з баклажанами. Все перемішайте.
  4. Туди ж влийте рослинне масло. Додайте цукор і варіть 45 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
  5. Потім очистіть часник. Подрібніть ножем і додайте до овочів за 10 хвилин до закінчення приготування.
  6. У самому кінці приготування влийте оцет.
  7. Розкладіть салат по стерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками.
  8. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.

Салат асорті на зиму пальчики оближеш

Дізнайтеся рецепт заготівлі, яку ви в магазинах не знайдете.

Склад продуктів:

  • Кабачки — 1 кг
  • Патисони (або гарбуз) — 1 кг
  • Помідори — 0.5 кг
  • Ріпчаста цибуля — 200 г
  • Коріння петрушки з зеленню — 200 г
  • Сіль — за смаком

Метод приготування

  1. Всі овочі добре промийте і красиво наріжте.
  2. Підготовлені овочі складіть в емальовану каструлю і додайте 200 мл води.
  3. Всі варіть протягом 40 хвилин.
  4. Потім швидко розкладіть в стерильні банки, накрийте прокип’яченими кришками і закатайте.

Замість кабачків можна взяти 0.5 кг моркви і 0.5 кг корінь пастернаку.

Зимовий салат з капустою і овочами в банку без стерилізації

Дізнайтеся зовсім простий рецепт з різних овочів на зиму.

Інгредієнти:

  • Солодкий перець — 1 кг
  • Помідори зелені — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1.5 кг
  • Огірки — 1 кг
  • Капуста білокачанна — 1 кг
  • Морква — 300 г
  • Оцет столовий 8% — 400 мл
  • Цукор — 50 г
  • Сіль — 20 г
  • Перець горошком — 5 шт.
Дивіться також:  Маслюки мариновані — 4 рецепту приготування на зиму

Приготування

  1. Очистіть солодкий перець, помийте, наріжте і перекладіть в каструлю.
  2. Зелені помідори наріжте кружечками і додати до перцю.
  3. Цибулю очистіть і наріжте кружечками, щоб додати їх у каструлю з овочами.
  4. Ще додайте туди ж, помиті і нарізані кружечками огірки.
  5. Білокачанну капусту нашаткуйте і додайте до всіх овочів.
  6. Моркву наріжте кружечками і покладіть до овочів.
  7. Всі овочеву суміш перемішайте, посоліть і дайте постояти.
  8. Приготуйте розсіл. Для цього налийте в іншу велику ємність воду, оцет, цукор, сіль і чорний перець горошком. Доведіть воду зі спеціями до кипіння.
  9. У киплячий розсіл покладіть трохи віджату суміш овочів.
  10. Дістаємо з гарячого розсолу овочеву суміш без розсолу і розкладаємо її по банкам.
  11. Залишився розсіл в каструлі кип’ятимо ще раз і заливаємо їм салат асорті в банках.
  12. Банки закриваємо кришками на зиму.
  13. Даємо банкам охолонути і після цього ставимо їх у холодне місце.

Рецепт салату на зиму асорті «Алушта»

Зовсім простий рецепт, але зате який дивовижний.

Потрібно:

  • Помідори — 1 кг
  • Виноград — 1 кисть
  • Солодкий перець — 1 шт.
  • Гіркий перець — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Листя чорної смородини — 5 шт.
  • Листя вишні — 4 шт.
  • Чорний перець — 4 горошини
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Листя хрону, кріп, петрушка

Приготування

  1. У підготовлену банку укладіть спочатку спеції.
  2. Потім покладіть помідори і всі інші інгредієнти.
  3. Залийте банку окропом на 20 хвилин.
  4. Потім воду злийте і доведіть її до кипіння, кип’ятіть.
  5. Знову залийте гарячу прокип’ячену воду в банку з овочами.
  6. Відразу ж банку закатайте.

Відео про те, як приготувати овочевий салат «Літо в банках»

Подивіться відео, в якому приготовані овочі взимку з’їдаються на УРА.

Ви подивилися рецепти смачних заготовок з доступних овочів. Тому готуйте з задоволенням.