Салат асорті — дуже смачна заготівля з різних овочів на зиму. Восени у багатьох садівників і городників виникає питання: Які зробити смачні заготовки, щоб зберегти урожай. А в зимовий час року насолоджуватися смаком літа.
Однак, хочеться зробити заготовку зі складу багатьох овочів, аж надто апетитно вони в баночці виглядають. Заготовка у вигляді салату має синонім слова — закуска. Салати і закуски на зиму в банках відмінно допомагають у приготуванні швидкого вечері і ситного обіду.
Є багато різних смачних рецептів салатів, де один з овочів превалює над іншими. Тому вони так і називаються, наприклад:
- Зимовий салат з помідорів
- На зиму салат з кабачків
- Рецепти салату з огірків на зиму
- Смачні салати в банках
- Салат на зиму з перцю
- Кращі салати з баклажанами
- Капустяний салат в банках
Сьогодні ви дізнаєтеся інші заготовки, раніше не розглянуті.
Салат асорті з овочів на зиму без стерилізації
Смак салату взимку за цим рецептом — відмінне нагадування про сонячне літо.
Необхідно:
- Солодкий перець — 3 кг
- Морква — 300 г
- Ріпчаста цибуля — 300 г
Для маринаду:
- Цукор — 1 склянка
- Рослинна олія — 1 стакан
- Столовий оцет — 2/3 склянки
- Сіль — 5 ч. л.
- Вода — 1 стакан
Спосіб приготування
- Очистіть цибулю і наріжте його кільцями.
- Перець очистіть і наріжте соломкою.
- Морква вимийте, очистіть і наріжте кружечками завтовшки 2 мм Або натріть на тертці для моркви по-корейськи.
- Викладіть в каструлю: підготовлений цибулю, перець, моркву і все перемішайте.
- Приготуйте маринад. Для цього змішайте воду, цукор, рослинна олія, оцет і доведіть суміш до кипіння.
- Овочі в каструлі залийте гарячим маринадом і варіть при постійному кипінні 10-15 хвилин.
- Не забувайте періодично помішувати овочеву суміш.
- Банки і кришки обов’язково стерилізуйте.
- Гарячий салат асорті на зиму розкладіть по банках і закатайте.
- Банки переверніть догори дном і укутайте до охолодженні.
- Зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Асорті «Корисне» — дуже смачна заготівля
Заготівля в банку підкорює своїм зовнішнім виглядом, тому що з’являється бажання скоріше відкрити баночку і спробувати.
Потрібно:
- Помідори
- Свіжі огірки
- Ріпчаста цибуля
- Солодкий перець в будь-яких пропорціях
- Рослинна олія
Для маринаду на 1 літр води:
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 3 ст. л.
- Оцтова есенція — 3 ч. л.
- Перець чорний горошком — 5 шт.
- Гвоздика — 2 бутона
- Лавровий лист — 2 шт.
Приготування заготовки
- Стерилізуйте заздалегідь банки і кришки.
- Огірки вимийте і наріжте кружечками.
- Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
- Помідори помийте і теж наріжте, тільки часточками.
- Солодкий перець вимийте і очистіть від плодоніжок і насіння.
- Приправи приготовані обдайте окропом.
- Потім приправи і підготовлені овочі викладіть по банкам.
- Приготуйте маринад. Для цього. воду, цукор, сіль, доведіть до кипіння і влийте оцтову есенцію.
- Отриманим киплячим маринадом залийте овочі в банках.
- Потім в кожну банку влийте 1 ст. л. рослинного масла.
- Банки загорніть і переверніть. Укутайте і залиште до повного охолодження.
Салат «Зимовий» з помідорів, огірків, перцю
У багатьох сім’ях такий рецепт передається з покоління в покоління.
Інгредієнти:
- Помідори — 1 кг
- Огірки — 1 кг
- Солодкий перець — 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 0.5 кг
- сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Рослинна олія — 200 мл
- Оцет — 100 мл
Приготування рецепта
- Всі овочі вимийте. Помідори наріжте часточками.
- Огірки поріжте кружечками.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
- Перець очистіть від насіння, плодоніжок і наріжте соломкою.
- У каструлю налийте спочатку 1 склянку води. Потім додайте сіль, цукор і дайте закипіти. Потім влийте олію і оцет. Маринад готовий.
- У готовий маринад покладіть підготовлені овочі і кип’ятіть всі 3 хвилини.
- Розкладіть по чистим банкам і закатайте.
Овочевий салат на зиму без стерилізації
Подивіться рецепт, в якому салат асорті є ідеальним, навіть золотим гарніром для других страв.
Необхідні продукти:
- Баклажани — 2 кг
- Помідори — 2 кг
- Цибуля — 0.5 кг
- Солодкий перець — 300 г
- Часник — 1 головка
- Рослинна олія — 350 мл
- Сіль — 1.5 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Оцтова есенція — 2 дес. л.
Приготування
- Баклажани вимийте і наріжте їх невеликими кубиками.
- Покладіть нарізані баклажани в ємність, додайте сіль і перемішайте.
- Цибулю, перець, помідори, теж наріжте на шматочки і з’єднайте з баклажанами. Все перемішайте.
- Туди ж влийте рослинне масло. Додайте цукор і варіть 45 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
- Потім очистіть часник. Подрібніть ножем і додайте до овочів за 10 хвилин до закінчення приготування.
- У самому кінці приготування влийте оцет.
- Розкладіть салат по стерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками.
- Зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Салат асорті на зиму пальчики оближеш
Дізнайтеся рецепт заготівлі, яку ви в магазинах не знайдете.
Склад продуктів:
- Кабачки — 1 кг
- Патисони (або гарбуз) — 1 кг
- Помідори — 0.5 кг
- Ріпчаста цибуля — 200 г
- Коріння петрушки з зеленню — 200 г
- Сіль — за смаком
Метод приготування
- Всі овочі добре промийте і красиво наріжте.
- Підготовлені овочі складіть в емальовану каструлю і додайте 200 мл води.
- Всі варіть протягом 40 хвилин.
- Потім швидко розкладіть в стерильні банки, накрийте прокип’яченими кришками і закатайте.
Замість кабачків можна взяти 0.5 кг моркви і 0.5 кг корінь пастернаку.
Зимовий салат з капустою і овочами в банку без стерилізації
Дізнайтеся зовсім простий рецепт з різних овочів на зиму.
Інгредієнти:
- Солодкий перець — 1 кг
- Помідори зелені — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 1.5 кг
- Огірки — 1 кг
- Капуста білокачанна — 1 кг
- Морква — 300 г
- Оцет столовий 8% — 400 мл
- Цукор — 50 г
- Сіль — 20 г
- Перець горошком — 5 шт.
Приготування
- Очистіть солодкий перець, помийте, наріжте і перекладіть в каструлю.
- Зелені помідори наріжте кружечками і додати до перцю.
- Цибулю очистіть і наріжте кружечками, щоб додати їх у каструлю з овочами.
- Ще додайте туди ж, помиті і нарізані кружечками огірки.
- Білокачанну капусту нашаткуйте і додайте до всіх овочів.
- Моркву наріжте кружечками і покладіть до овочів.
- Всі овочеву суміш перемішайте, посоліть і дайте постояти.
- Приготуйте розсіл. Для цього налийте в іншу велику ємність воду, оцет, цукор, сіль і чорний перець горошком. Доведіть воду зі спеціями до кипіння.
- У киплячий розсіл покладіть трохи віджату суміш овочів.
- Дістаємо з гарячого розсолу овочеву суміш без розсолу і розкладаємо її по банкам.
- Залишився розсіл в каструлі кип’ятимо ще раз і заливаємо їм салат асорті в банках.
- Банки закриваємо кришками на зиму.
- Даємо банкам охолонути і після цього ставимо їх у холодне місце.
Рецепт салату на зиму асорті «Алушта»
Зовсім простий рецепт, але зате який дивовижний.
Потрібно:
- Помідори — 1 кг
- Виноград — 1 кисть
- Солодкий перець — 1 шт.
- Гіркий перець — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Лавровий лист — 2 шт.
- Листя чорної смородини — 5 шт.
- Листя вишні — 4 шт.
- Чорний перець — 4 горошини
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Листя хрону, кріп, петрушка
Приготування
- У підготовлену банку укладіть спочатку спеції.
- Потім покладіть помідори і всі інші інгредієнти.
- Залийте банку окропом на 20 хвилин.
- Потім воду злийте і доведіть її до кипіння, кип’ятіть.
- Знову залийте гарячу прокип’ячену воду в банку з овочами.
- Відразу ж банку закатайте.
Відео про те, як приготувати овочевий салат «Літо в банках»
Подивіться відео, в якому приготовані овочі взимку з’їдаються на УРА.
Ви подивилися рецепти смачних заготовок з доступних овочів. Тому готуйте з задоволенням.