Папрікаш на зиму — це звичайна заготівля з овочів, до складу якої входять перці і помідори. Перці краще взяти м’ясисті зелених сортів, щоб красиво виділявся контраст з червоними помідорами.
Червоні помідори кладуть у банки цілими, якщо вони невеликі. А ось, якщо томати більше середнього розміру, то їх можна розрізати на часточки.
Саму заготовку в зимовий період їдять як закуску. Чи зручно використовується багатьма господинями в якості добавки до борщів, супів і других страв. І ще, паприкаш добре підходить для дієтичного харчування.
Папрікаш на зиму з помідорами і перцем в домашніх умовах
Приготуйте свою заготовку з перців і помідорів, яку потім можна використовувати для приготування м’ясного або рибного паприкаша.
Необхідні продукти:
- Солодкий болгарський перець — 9 кг
- Червоні помідори -3 кг
- Зелень петрушки — 60 г
- Склад заливання: На 1 літр томатного соку потрібно 20 г солі
Спосіб приготування
- Зелені і жовті м’ясисті перці вимити, приберіть насіння і плодоніжку. Знову помийте і наріжте шматочками розміром 3 х 4 см.
- Бланшируйте шматочки перцю 3-4 хвилини в киплячій воді і відразу ж остудіть в холодній.
- Дрібноплідні помідори вимийте і шарами разом з перцем укладіть в банки.
- Нарізану зелень укладіть на дно банки.
- Якщо у вас тільки великі помідори, наріжте їх шматочками і покладіть на дно і поверх перцю.
- Зробіть томатний сік у домашніх умовах, доведіть його до кипіння. Залийте киплячим томатним соком з сіллю банки з перцем і помідорами.
- Поставте банки стерилізувати в киплячій воді банки ємністю 1 літр тривалістю 50-60 хвилин.
- Зберігайте заготовки в холодному погребі.
Відео про те, як зробити папрікаш на зиму з оцтом
У цьому рецепті автор використовує для виконання рецепта наступні продукти:
- Болгарський перець — 9 кг
- Помідори 3 кг
- Зелень петрушки
- У банку місткістю 1 літр додається 1 ч. л. оцту 9%
- Заливка робиться з розрахунку: На кожен літр томатного соку, 20 г солі, 50 г цукру
Вдалого перегляду.
Готуйте папрікаш на зиму і ви дізнаєтеся, що це дуже потрібна заготівля в допомогу для будь-яких страв.