Пісний суп — це корисне і смачне перше блюдо, яке їсть віруюча людина, дотримуючись Великий Піст. Перед святом Пасхи Христової рекомендується дотримуватися певних обмежень у харчуванні.
У ці дні не рекомендується їсти їжу тваринного походження: яйця, м’ясо, молочні продукти, шоколад, вершкове масло. Люди дотримуються пісного меню в закусках, салатах, супах, других стравах, випічці і десертах.
Сьогодні розглянемо різні рецепти перших страв, які будуть досить різноманітні і дозволять збагатити організм вітамінами. Голодувати не доведеться.
Гороховий суп з гречкою — смачний пісний суп
Дізнайтеся рецепт смачного, ситного, густого і корисного горохово-гречаного супу.
Приготування:
1. Візьміть 2 літрову каструлю і замочіть в ній 200 г сухого гороху протягом 1.5 години. Перед цим горох добре промийте кілька разів.
2. У каструлю з горохом налийте води і поставте її на вогонь. Горох варіть до готовності і періодично знімайте піну. При выкипании, доливайте воду. Варіть горох в межах 1 години.
3. Поки вариться горох зробіть обжарку з моркви і цибулі на олії.
4. Коли горох звариться, то покладіть в каструлю нарізані шматочки сирої картоплі.
5. Гречку в кількості 3-4 ложок промийте і висипайте в каструлю після того, як закипить вода.
6. Ще відразу покладіть обжарку і посоліть за смаком. Далі варіть до готовності картоплі і гречки приблизно 20 хвилин.
7. Наприкінці варіння покладіть свіжу або заморожену зелень. Потім вимкніть вогонь і дайте супу постояти. Потім розлийте по тарілках і ставте їх на сімейний стіл.
Приємного апетиту !
Грецький суп з квасолею «Фасолада»
Християни в інших країнах теж дотримуються пісного столу. Вони часто готують пісний суп з квасолі.
Продукти:
- біла квасоля — 400 г
- морква — 2 шт.
- помідори — 2 шт.
- стебло селери — 1 шт.
- оливкова олія — 2 ст. л.
- цибуля-порей — 1 шт.
- маслини без кісточок — 100 г
- сіль, перець — за смаком
Хід дій:
- Квасоля замочіть на ніч у холодній воді. А вранці її промийте і залийте водою, поставте на вогонь і варіть протягом 15 хвилин. Потім воду злийте.
- Знову водою залийте водою і варіть до м’якості квасолі.
- Стебло селери дрібно наріжте. Також дрібно поріжте моркву і цибулю-порей. Потім обсмажте овочі на оливковій олії до м’якості. Сюди ж покладіть нарізану м’якоть помідорів, перемішайте.
- Після цього перекладіть заправку в каструлю з квасолею, посоліть, поперчіть і варіть до готовності.
- Потім зніміть з вогню і залиште пісний суп ще на 20 хвилин під закритою кришкою.
- Готову першу страву розлийте по тарілках і покладіть в кожну по кілька маслин.
Приємно їсти !
Пісний розсольник з перловкою і солоними огірками
Рецепти супів з солоними огірочками в пріоритеті у багатьох людей.
Будуть потрібні:
- перлова крупа — 1 склянка
- картопля — 4 шт.
- солоні огірки — 5 шт.
- цибулина — 1 шт.
- морква — 1 шт.
- рослинна олія — 2 ст. л.
- томатна паста — 2 ст. л.
- лавровий лист, сіль, перець, зелень
Метод готування:
- Промити ретельно перлову крупу, потім залишити розмокати у холодній воді.
- Налити в каструлю 2.5 літра води, покласти розмочену перловку і поставити каструлю на вогонь.
- Картоплю нарізати кубиками і додати до перловке.
- Дрібно нарізати моркву з цибулею і обсмажити на сковороді з рослинним маслом протягом 5 хвилин.
- Ще в сковороду до овочів покласти томатну пасту, перемішати і готувати 2 хвилини. Потім перекласти зажарку в каструлю.
- Солоні огірки нарізати кубиками і згасити в рослинному маслі протягом 5 хвилин. Потім покласти тушковані огірочки в пісний суп, який вариться в каструлі.
- Посоліть суп, поперчіть і додайте лавровий лист.
- Варіть далі протягом 10 хвилин до готовності.
Подавати пісний суп краще з дрібно нарізаною зеленню.
Відео про те, як приготувати пісний суп з галушками (галушками) і грибами
У цьому відео рецепт для приготування пряних галушок буде потрібно: борошно — 3-5 ст. л., сіль — 0.5 ч. л., кріп за смаком і вода.
Кількість галушок регулюйте по своєму смаку.
Борщ пісний гарячий рецепт
Багатьом людям знайомі рецепти і борщів зелених холодного, який найчастіше готують влітку на хлібному квасі. У пісні дні скористайтеся рецептом приготування гарячого і борщів зелених, який містить корисні вітаміни.
Готуйте пісний суп у вигляді і борщів зелених
Покрокові етапи приготування:
1. Цибулину спочатку наріжте півкільцями, а потім ще навпіл.
2. Моркву наріжте кільцями, потім кожне колечко наріжте соломкою.
3. На сковороді обсмажте разом цибулю і моркву на рослинній олії до золотистого кольору і м’якості.
4. Буряк в кількості 500-600 г наріжте соломкою.
5. До підготовленої обжарке з цибулі і моркви додайте соломку з буряка, перемішайте. Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
6. Потім покладіть в сковороду 2 ст. л. томатної пасти та ще обсмажуйте 3 хвилини. Не допускайте підгоряння томатної пасти, для цього часто перемішувати овочі. Потім додайте ще 125 г розсолу від помідор або домашніх помідорів без шкірки.
7. Поки готується обсмажування, наріжте картоплю в кількості 1 кг шматочками і опустіть в каструлю з водою. Варіть картоплю 10 хвилин, потім посоліть його за смаком.
8. Потім покладіть обжарку в каструлю до картоплі, перемішайте і варіть ще 15-20 хвилин.
9. Наріжте зелень з кропу, цибулі, петрушки і опустіть в каструлю. Ще можете поперчити і покласти лавровий лист. Вимкніть вогонь і дайте свекольнику настоятися.
Розливайте готовий гарячий борщ по тарілках і подавайте до столу.
Рецепт пісного супу з квасолею і горіхами
Суп з квасолею — це паличка-виручалочка в пост. Завдяки високому вмісту білка, квасоля замінює в раціоні харчування м’ясні продукти.
Інгредієнти:
- квасоля — 0.5 склянки
- картопля — 4 шт.
- цибуля — 2 шт.
- морква — 2 шт.
- печериці — 150 г
- волоський горіх — 4 шт.
- сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком
Приготування:
- Промийте квасолю і залийте гарячою водою на 30 хвилин. Потім воду злийте і залийте квасолю холодною водою в кількості 2 літрів. Варіть на середньому вогні 1.5-2 години.
- Картоплю почистіть, помийте, наріжте скибочками і покладіть в каструлю до квасолі.
- Очистіть цибулю і моркву. Цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
- Обсмажте моркву і цибулю на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
- Гриби печериці витріть вологою серветкою і наріжте невеликими скибочками. Обсмажте гриби в олії до золотистого кольору.
- Після того як суп з картоплею покипить протягом 10 хвилин, викладіть в нього обсмажені гриби і цибулю з морквою. Ще додайте сіль, перець за смаком і лавровий лист.
- Волоські горіхи подрібніть і додайте в каструлю. Доведіть вміст каструлі до кипіння і вимкніть вогонь.
При подачі на стіл прикрасьте страву зеленню.
Як приготувати суп харчо пісний з волоськими горіхами в домашніх умовах — відео
Подивіться ситний і смачний рецепт супу харчо.
Залишається побажати всім читача дотримуватися посту і готувати перші страви згідно запропонованих рецептів. Пройдіть шлях до свята Великодня ситими і здоровими.