У кожній латиноамериканській країні в супу «Чилі з квасолею» існує своє назва. Він дуже популярний і відомий тим, що відмінно чистить і зміцнює судини. Так стверджують мексиканські знахарі, до яких є довіра в народу.
Інгредієнти для чилійського супу практично скрізь однакові і незмінні. Це: обов’язково червона квасоля, мелений сухий порошок чилі і мелений сухий порошок коріандру. І звичайно ж, це особливий порядок приготування супу.
Цей суп не для любителів м’яса і птиці, тому що він завжди і виключно вегетаріанський. Економні мексиканські господині при варінні картоплі, моркви та інших овочів ніколи не виливають бульйон.
Тому, якщо вам для гарніру потрібні відварні овочі, не поспішайте позбутися відвару. Тому що. зараз ми будемо готувати на ньому латиноамериканський суп з квасолею.
Суп «Чилі з квасолею» — простий і смачний рецепт по-мексиканськи
Дізнайтеся рецепт знаменитого мексиканського супу з червоною квасолею. Будьте уважні і прислухайтеся до корисних порад.
Нам знадобляться:
- Суха червона квасоля — 300 г
- Овочевий бульйон — 2 літри
- Запашний перець — 1 ч. л.
- Зіра — 1 ст. л.
- Мелений коріандр — 1 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
- Часник — 2-3 зубчики
- Перець чилі — 2 шт.
- Кінза або петрушка — для подачі
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
Для початку замочіть у воді на ніч суху червону квасолю.
Вранці воду злити, а квасолю відваріть в 2 літрах овочевого бульйону приблизно протягом півтора годин.
Потім выудите шумівкою піалу квасолі, відлийте пару склянок бульйону, а залишився суп гарненько збийте блендером в пюре. Поки нічого не соліть.
На сухій сковороді протягом пари хвилин обсмажуйте запашний перець і по столовій ложці насіння зіри і меленого коріандру, щоб розкрився дух спецій.
Потім влийте рослинне масло, покладіть нарізані зубчики часнику і пару очищених від насіння і теж нарізаних стручків перцю чилі.
Смажте буквально пару хвилин.
З’єднайте в одній каструлі збережений бульйон, пюре з блендера і вміст сковороди. Доведіть все до кипіння, але не варіть, а тільки підігрійте.
Всипте ще в каструлю остиглу квасолю, посоліть, тільки тепер, за смаком.
Прикрасьте зеленню кінзи або петрушки і розливайте по тарілках.
Суп «Чилі з квасолею» вийшов надзвичайно ароматним, незвичайним по консистенції, і пекучим пряним.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати мексиканський суп з квасолею від Гордона Рамзі
Подивіться рецепт приготування супу, який трохи відрізняється від першого. Тому що в кожній латиноамериканській країні такий суп готують по-різному.
Готуйте із задоволенням і їжте суп «Чилі з квасолею» з апетитом !