Суп грибний з свіжих грибів — одна з найсмачніших перших різновидів страв. Грибні страви для більшості людей вважаються визнаним делікатесом. У Росії гриби завжди були на чолі пісного столу.
Гриби часто називають «лісовим м’ясом». Білків у них трохи менше, ніж у м’ясі, але більше, ніж у капусті та картоплі. А ось жирів — більше, ніж у буряку, цукру і вуглеводів майже стільки ж, скільки в печінці тварини. Вітаміну Д більше, ніж у вершковому маслі.
Щоб суп був більш смачним, слід правильно варити гриби. Їх не можна варити на дуже слабкому вогні або на дуже сильному. Потрібно варити так, щоб відвар лише слабо кипів при температурі близько 90-95 градусів С.
Гриби важко перетравлюються організмом, тому їх не повинні вживати в їжу діти.
Прислухайтеся до слів про те, що гриби мають своїми ароматичними та смаковими якостями, тому заправляти суп слід дуже помірно. Занадто гостра приправа може заглушити їх специфічний смак.
Спосіб приготування:
Не залишайте надовго свіжі гриби, у них з’являються небезпечні для здоров’я і навіть для життя речовини. Відразу ж перебирайте і починайте готувати.
1. Зібрані свіжі гриби очистити, помити і порізати на шматочки.
2. У каструлю ємністю 3 літра наливаємо воду, опускаємо шматочки грибів і ставимо на вогонь. Додаємо очищену цибулину, лавровий лист, перець горошком, посолити за смаком і будемо варити 15 хвилин.
3. Поки варяться гриби, почистимо і моркву натремо, нарубим зелень і наріжемо кубиками картоплю.
4. Натерту моркву зовсім небагато посмажимо на сковороді з рослинним маслом.
5. Посмажену морква опускаємо в каструлю разом з кубиками сирої картоплі. Варимо все інгредієнти до готовності картоплі.
6. За фактом готовності висипаємо зверху зелень кропу, перемішуємо, вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою. Даємо першій страві настоятися протягом 30 хвилин.
Приємно їсти !
Як приготувати грибний суп з цибулею
Потрібно:
- ріпчаста цибуля — 300 г
- свіжі гриби — 300 г
- вершкове масло — 2 ст. ложки
- 1 літр бульйону
- сіль, перець. (1 ч. ложка борошна)
Порядок дій:
- Промиті і очищені гриби нарізуйте соломкою і тушкуйте в маслі. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Очищений цибулю наріжте шматочками і смажте на невеликому вогні до м’якості.
- Налийте бульйон в каструлю і доведіть до кипіння.
- Коли цибуля буде прозорим і трохи підрум’яниться, додайте його в бульйон.
- Додайте тушковані і готові гриби також в бульйон, перемішайте і ще трохи поваріть. Суп грибний готовий.
Якщо хочете, щоб суп був більш густим, перед тим як додати їх у бульйон, посипте борошном. Потім варіть разом з бульйоном 10 хвилин.
До супу подайте бутерброди з сиром.
Щоб сир трохи підтанув і підрум’янився — помістіть їх на кілька хвилин в духову шафу з верхнім обігрівом.
Рецепт грибного супу з перловкою і свіжими печерицями
Зваріть суп з найпростіших продуктів і ви дізнаєтесь як це смачно.
Для приготування знадобиться:
- 100 г — перловки
- 300 г картоплі
- 100 г моркви
- 70 г ріпчастої цибулі
- 120 г — помідорів
- 130 г свіжих грибів (печериць)
- 2 ч. ложки сушеної петрушки
- 5 шт. — горошин чорного перцю
- 2 шт. — лаврових аркуша
- сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Перловку замочуємо на ніч у холодній воді, потім промиваємо.
2. Висипаємо перловку в каструлю, заливаємо її холодною водою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо крупу 20 хвилин. Потім воду, в якій варилася крупа, зливаємо.
3. Тим часом, дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.
4. Нарізані моркву і цибулю викладаємо на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо 2 хвилини.
Щоб очищені печериці не потемніли, їх кладуть у злегка підкислену лимоном або лимонною кислотою воду.
5. Нарізані пластинками гриби додаємо до моркви з цибулею, перемішуємо. Обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.
6. Дрібними кубиками нарізаємо помідори.
7. Кладемо помідори в сковороду до овочів з грибами, перемішуємо і продовжуємо тушкувати.
8. Тушковані овочі з грибами кладемо в каструлю.
9. Нарізаємо кубиками картоплю і додаємо до овочів. Наливаємо свіжу воду в кількості 1.5 літра. Додаємо спеції і лавровий лист, солимо за смаком. Варимо все разом 15 хвилин.
10. Далі додаємо варену перловку, перемішуємо, залишаємо на 15 хвилин. Суп грибний з перловкою готовий.
11. Наливаємо суп по тарілках. Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати вершковий суп з грибами і куркою
Подивіться рецепт ароматної і смачної вершкового супу з грибами.
Замість печериць ви можете взяти лісові гриби.
Суп губница за народним рецептом
На Уралі гриби раніше називали «губами». Звідси і назва першого страви. Зазвичай роблять губницу з свіжих грибів.
Потрібно:
- 100 г очищених грибів
- 40 р — пшона
- 20 м — лука
- 4 ст. ложки сметани
- 10 г вершкового масла
- зелень і сіль — за смаком
Приготування:
- Підготовлені гриби опустіть в гарячу воду одночасно з промитим пшоном.
- Варіть суп грибний до готовності пшона на повільному вогні.
- Підсмажте на олії цибулю зі сметаною і сіллю.
- Заправте суп підсмаженою цибулею і трохи поваріть. Губница готова.
Смачний суп зі свіжими маслюками
План дій:
- Начистити свіжих маслюків повну тарілку — 300 р.
- Покласти маслюки в друшляк і обдати окропом.
- Почистити цибулю і підсмажити гриби разом з цибулею. Додати ложку борошна, перемішати.
- Перекласти запашні маслюки з цибулею в каструлю, залити м’ясним бульйоном.
- 700 р — нарізаної картоплі опустити в бульйон з маслюками і зварити.
- Заправити свіжим цибулею, посолити, додати сметани і ще раз прокип’ятити. Суп грибний з маслюками готовий.
7. Можете додати моркву. Приємного апетиту !
Грибний суп з опеньків з картоплею
Зазвичай збирають опеньки в великій кількості і роблять грибну ікру на зиму. І не всі знають про те, що суп з опеньками можна варити і з задоволенням їсти.
Інгредієнти:
- 500-600 р — опеньків
- 300 г картоплі
- 1/2 склянки сметани (або 1 склянку молока)
Приготування:
- Найкраще вживати для приготування дрібні та молоді опеньки з капелюшками величиною не більше 2-3 копійчаної монети.
- Гриби очищають від сміття, миють і варять 20 хвилин.
- Картоплю нарізають брусочками або кубиками, додають до опенькам і варять ще 20 хвилин.
- Суп грибний заправляють сметаною і подають до столу в гарячому вигляді.
Простий рецепт супу зі свіжими сироїжками
Такий суп можуть їсти ті, кому здоров’я не дозволяє вживати страви з інших грибів. Суп легко засвоюється, має невеликий сокогонної силою, не обтяжує діяльності печінки, сприятливо діє на роботу шлунка.
Черговість дій:
Щоб очищені гриби не почорніли, покладіть їх у підсолену воду, в яку додайте трохи оцту.
- Сироїжки (300 г) помити і нарізати шматочками.
- Картопля (300 г) нарізати брусочками, з’єднати з сироїжками і варити до готовності.
- За 5-10 хвилин до готовності суп заправити молоком (1/2 склянки).
- Суп грибний з сироїжками та картоплею готовий.
Приємно їсти !
Як зварити грибний суп з кабачками
Потрібні на 200 г свіжих грибів:
- 200 г очищених кабачків
- 100 г картоплі
- 40 г моркви
- 14 г — петрушки
- 30 г зеленої цибулі
- 80 г помідорів
- 20 г вершкового масла
- сметани — 20 г
Спосіб приготування:
- Дрібно нашаткувати: кабачки, картоплю, гриби, морква, петрушку.
- Окремо посмажте моркву і ніжки грибів.
- За 2 хвилини до закінчення варіння додати нарізаний зелений лук.
- Нашатковані капелюшки грибів відваріть у воді або бульйоні 30-40 хвилин. Додайте до них запашні ніжки грибів, моркву і картоплю.
- Кабачки і помідори покладіть в суп грибний за 5 хвилин до закінчення варіння супу.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати суп грибний з сиром
Ви проглянули рецепти смачних супів з свіжих грибів. До супів часто додають сметану, дрібно нарізаний кріп, зелень петрушки. Готуйте із задоволенням і урізноманітніть своє щоденне меню.