Часто господині задають собі питання: Що приготувати до чаю на обід або вечерю. Відповідь завжди є: Творожник в духовці. Ви отримаєте випічку полусладкую, що і хотілося б, тому що всі солодкі варіанти набридли.
Рекомендовані продукти доступні і відповідають сімейному бюджету, смакам сім’ї. Електрична або газова духовка зараз є в кожній родині. Де верхній і нижній нагрів випечуть бажаний творожник у формі.
Перед застосуванням форма змащується розм’якшеним маслом і, як правило, посипається панірувальними сухарями, борошном або манкою. Самі сирні запіканки виходять соковитими і ароматними. Сьогодні розглянемо запіканки з великими формами і з різними інгредієнтами.
Творожник в духовці — пишний як у садку
Подивіться як можна випікати запіканку з сиру в духовці простим і швидким способом.
Джерело: https://youtu.be/ogvTzMogID0
Інгредієнти:
- Сир — 600 г
- Яйця — 3 шт.
- Ваніль
- Цукор — 3 ст. л.
- Манна крупа — 2-3 ст. л.
- Вершкове масло — 3 ст. л.
- Сіль — щіпка
Приготування рецепту:
У миску викладіть підготовлений сир.
Розділіть білки від жовтків, щоб вони знаходилися в різних чашках.
У миску з жовтками, додайте цукор, трохи будь ванілі і добре перемішайте вручну віночком. Вилийте підготовлені жовтки в сир.
Ще додайте до сиру манну крупу і розігрітий до рідкого стану вершкове масло. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
Білки збийте з дрібкою солі блендером з насадкою з віночка.
За допомогою лопатки вмішайте весь білок в сир.
Дно форми викласти пекарської папером, щоб потім обмазати рослинним маслом боки і дно форми.
Викладіть сирне тісто у форму і розрівняйте поверхню лопаткою.
Поставте форму в розігріту духовку до 180 градусів, щоб запікати творожник від 1 години до 2-х годин.
Дістаньте форму з випічкою з духовки і дайте охолонути. Потім не гострим ножем обріжте краю і дістаньте випічку з форми.
Розріжте її на шматочки і подивіться, яка вона м’яка і соковита, як у дитячому садку.
Якщо хочете більш солодку запіканку, тоді зверху змастіть абрикосовим джемом або варенням.
Приємного апетиту !
Запіканка з сиру і гарбуза в духовці
Джерело: https://youtu.be/rArh15Di3Yg
Інгредієнти:
- Сир — 400 г
- Гарбуз — 500 г
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 100 г
- Крупа манна — 60 г
- Молоко — 80 мл
- Сіль — щіпка
- Масло вершкове — 20 г
Приготування рецепту:
Манну крупу залийте молоком і залиште на 15 хвилин, щоб вона розбухла.
Два яйця розбийте в миску і додайте дрібку солі, щоб потім збити міксером до однорідного стану.
Сир розімніть виделкою.
Шматочки гарбуза очистіть від шкірки, щоб потім нарізати на маленькі шматочки.
У сир покладіть набряклу манку з молоком і збиті яйця.
Розмішайте всі інгредієнти в чашці з допомогою міксера.
Шматочки гарбуза викладіть в сирну масу.
Шматочки гарбуза викладіть в скляну форму, змащену вершковим маслом.
Розігрійте духовку і поставте форму в духовку, щоб випікати до готовності протягом 1 години і 10 хвилин.
Дайте готовому творожнику охолонути у формі, а потім переверніть і дістаньте.
Розріжте м’яку запіканку обережно ножем на шматочки.
Красиві і ніжні шматочки творожника з гарбузом для сімейного столу готові.
Відео про те, як приготувати ніжну запіканку з сиром і яблуками
Така випічка з яблуками і сиром називається ще шарлотки. Поєднання сиру з яблуком дає божественний смак.
Випічка виходить м’якою і пористої. Приготуйте обов’язково.