Рецепт — шарлотка з яблуками в духовці і мультиварці

Продовжую знайомити читачів з темою солодкої випічки. Серед всіх простих способів приготування шарлотка — королева по своїй простоті і доступності. Його готують діти, жінки і чоловіки. Шарлотка самий бюджетний рецепт для сім’ї.

Смакові якості випічки та її привабливий зовнішній вигляд, дозволяють пригостити нежданих гостей у вашому домі.

Шарлотка займає гідне місце у світовій кухні. Популярність її пояснюється насамперед досить простою технологією приготування. При цьому можна використовувати різні інгредієнти. Про них ви дізнаєтеся з самої статті.

Зміст статті з приготування шарлотки:

  • з яблуками і ягодами в духовці
  • з яблуками в духовці (відео)
  • з яблуками і шоколадом в мультиварці
  • з яблуками і корицею в мультиварці (відео)
  • пиріг шарлотка з яблуками покроково в духовці

Шарлотка рецепт з яблуками та ягодами в духовці

Вам знадобиться:

  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 3/4 склянки борошна
  • 3 яблука
  • 2 столові ложки заморожених ягід малини (або свіжих)
  • 2 столові ложки заморожених ягід чорної смородини (або свіжих)
  • волоські горіхи і сіль за смаком

Приготування:

  1. У яєць білки відокремити від жовтків.
  2. Білки збити з дрібкою солі і 0,5 склянки цукру на круту піну.
  3. Жовтки збити з 0,5 склянки цукру.
  4. З’єднати всі і додати борошно, добре перемішати.
  5. Яблука очистити від шкірки і серцевини і нарізати на часточки.
  6. На дно форми викласти часточками яблука.
  7. Залити яблука приготованим тестом.
  8. Зверху викласти заморожені ягоди і подрібнені горіхи.
  9. Випікати 30 хвилин в духовці при 180 градусів С.

Виходить дуже смачно. Випічка має позитивні відгуки.

Відео про те, як приготувати шарлотку з яблуками в духовці

Аромат шарлотки з яблуками приголомшливий і вона швидко з’їдається в гарячому вигляді.

Якщо вам, дорогі читачі, цікавий спосіб випікання шарлотки без яєць, то його ви можете подивитися тут.

Дивіться також:  Пиріг до чаю. Як швидко спекти солодкі пиріжки в духовці

Шарлотка з яблуками і шоколадом — рецепт в мультиварці

Вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 2/3 склянки цукру
  • 2/3 склянки борошна
  • 500 грам яблук
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • вершкове масло для змащування
  • для глазурі — 70 грам темного шоколаду, 1 ст. ложку вершків

Рецепт приготування:

  1. Яйця, цукор і борошно змішати блендером, віночком або міксером до однорідної пишної маси.
  2. Приготувати начинку: яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками, викласти у змащену вершковим маслом чашу мультиварки. Присипати зверху цукром і скропити лимонним соком.
  3. На начинку викласти рівним шаром приготоване тісто.
  4. Готувати 40 — 60 хвилин в режимі «Випічка».
  5. Після сигналу вимкнути мультиварку, відкрити кришку і залишити шарлотку на 10 — 15 хвилин остигати.
  6. Акуратно витрусити на тарілку, перевернувши чашу.
  7. Приготувати шоколадну глазур, розтопивши на водяній бані шоколад і змішавши його з вершками.
  8. Полити шарлотку шоколадною глазур’ю і дати охолонути перед подачею.