Рецепт — шарлотка з яблуками в духовці і мультиварці

Продовжую знайомити читачів з темою солодкої випічки. Серед всіх простих способів приготування шарлотка — королева по своїй простоті і доступності. Його готують діти, жінки і чоловіки. Шарлотка самий бюджетний рецепт для сім’ї.

Смакові якості випічки та її привабливий зовнішній вигляд, дозволяють пригостити нежданих гостей у вашому домі.

Шарлотка займає гідне місце у світовій кухні. Популярність її пояснюється насамперед досить простою технологією приготування. При цьому можна використовувати різні інгредієнти. Про них ви дізнаєтеся з самої статті.

Зміст статті з приготування шарлотки:

  • з яблуками і ягодами в духовці
  • з яблуками в духовці (відео)
  • з яблуками і шоколадом в мультиварці
  • з яблуками і корицею в мультиварці (відео)
  • пиріг шарлотка з яблуками покроково в духовці

Шарлотка рецепт з яблуками та ягодами в духовці

Вам знадобиться:

  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 3/4 склянки борошна
  • 3 яблука
  • 2 столові ложки заморожених ягід малини (або свіжих)
  • 2 столові ложки заморожених ягід чорної смородини (або свіжих)
  • волоські горіхи і сіль за смаком

Приготування:

  1. У яєць білки відокремити від жовтків.
  2. Білки збити з дрібкою солі і 0,5 склянки цукру на круту піну.
  3. Жовтки збити з 0,5 склянки цукру.
  4. З’єднати всі і додати борошно, добре перемішати.
  5. Яблука очистити від шкірки і серцевини і нарізати на часточки.
  6. На дно форми викласти часточками яблука.
  7. Залити яблука приготованим тестом.
  8. Зверху викласти заморожені ягоди і подрібнені горіхи.
  9. Випікати 30 хвилин в духовці при 180 градусів С.

Виходить дуже смачно. Випічка має позитивні відгуки.

Відео про те, як приготувати шарлотку з яблуками в духовці

Аромат шарлотки з яблуками приголомшливий і вона швидко з’їдається в гарячому вигляді.

Якщо вам, дорогі читачі, цікавий спосіб випікання шарлотки без яєць, то його ви можете подивитися тут.

Дивіться також:  Морквяний торт — самий простий і смачний рецепт в домашніх умовах

Шарлотка з яблуками і шоколадом — рецепт в мультиварці

Вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 2/3 склянки цукру
  • 2/3 склянки борошна
  • 500 грам яблук
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • вершкове масло для змащування
  • для глазурі — 70 грам темного шоколаду, 1 ст. ложку вершків

Рецепт приготування:

  1. Яйця, цукор і борошно змішати блендером, віночком або міксером до однорідної пишної маси.
  2. Приготувати начинку: яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками, викласти у змащену вершковим маслом чашу мультиварки. Присипати зверху цукром і скропити лимонним соком.
  3. На начинку викласти рівним шаром приготоване тісто.
  4. Готувати 40 — 60 хвилин в режимі «Випічка».
  5. Після сигналу вимкнути мультиварку, відкрити кришку і залишити шарлотку на 10 — 15 хвилин остигати.
  6. Акуратно витрусити на тарілку, перевернувши чашу.
  7. Приготувати шоколадну глазур, розтопивши на водяній бані шоколад і змішавши його з вершками.
  8. Полити шарлотку шоколадною глазур’ю і дати охолонути перед подачею.

Цієї шарлоткою насолоджуються і радують близьких. Візьміть до уваги цей рецепт.

Як приготувати шарлотку з яблуками і корицею в мультиварці — відео

Шарлотка в мультиварці не пригорає. Спосіб випічки гідний для уваги і готування.

Пиріг шарлотка з яблуками — простий покроковий рецепт в духовці

Вам знадобиться:

  • Для масляного тіста: 250 г борошна, 1 щіпка солі, 2 яєчних жовтки, 200 г вершкового масла
  • 50 грам вершкового масла
  • 50 грам цукру
  • 1500 грам кислих яблук
  • 4 столові ложки апельсинового лікеру

Порядок роботи:

  1. Борошно просіяти в миску і посипати сіллю. Додати жовтки і нарізане дрібними шматочками вершкове масло. Швидко замісити однорідне тісто, надати йому форму кулі, загорнути в плівку і поставити в холодильник.

2. Поставити на вогонь в каструлі 50 грам цукру і 50 грам вершкового масла і помішувати, поки маса не придбає світло-жовтий колір.

Дивіться також:  Коржі з начинкою в духовці по-китайськи — смачний рецепт

3. Потім вилити масу на дно форми для пирогів. (Ні в якому разі не використовувати роз’ємну форму).

4. Похитуючи форму, рівномірно розподілити масу по дну.

5. Яблука очистити, розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Викласти яблуками дно форми. Ви помітили, зовсім простий рецепт.

6. Полити апельсиновим лікером і поставити в попередньо розігріту духовку приблизно на 45 хвилин, щоб яблука стали м’якими.

7. Накрити шаром розкатаного тіста.

8. Тісто акуратно притиснути до борту форми.

9. Випікати в духовці при 200 ° С 30 хвилин. Відразу ж перекинути шарлотку на жаростійке блюдо і подати на стіл гарячим. Рецепт шарлотки готовий.

Якщо ви печете таку шарлотку для дітей — візьміть апельсиновий сік замість лікеру.

Таким чином, до вашої уваги були надані прості і смачні способи випічки шарлотки в духовці і мультиварці.