Продовжую знайомити читачів з темою солодкої випічки. Серед всіх простих способів приготування шарлотка — королева по своїй простоті і доступності. Його готують діти, жінки і чоловіки. Шарлотка самий бюджетний рецепт для сім’ї.
Смакові якості випічки та її привабливий зовнішній вигляд, дозволяють пригостити нежданих гостей у вашому домі.
Шарлотка займає гідне місце у світовій кухні. Популярність її пояснюється насамперед досить простою технологією приготування. При цьому можна використовувати різні інгредієнти. Про них ви дізнаєтеся з самої статті.
Зміст статті з приготування шарлотки:
- з яблуками і ягодами в духовці
- з яблуками в духовці (відео)
- з яблуками і шоколадом в мультиварці
- з яблуками і корицею в мультиварці (відео)
- пиріг шарлотка з яблуками покроково в духовці
Шарлотка рецепт з яблуками та ягодами в духовці
Вам знадобиться:
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 3/4 склянки борошна
- 3 яблука
- 2 столові ложки заморожених ягід малини (або свіжих)
- 2 столові ложки заморожених ягід чорної смородини (або свіжих)
- волоські горіхи і сіль за смаком
Приготування:
- У яєць білки відокремити від жовтків.
- Білки збити з дрібкою солі і 0,5 склянки цукру на круту піну.
- Жовтки збити з 0,5 склянки цукру.
- З’єднати всі і додати борошно, добре перемішати.
- Яблука очистити від шкірки і серцевини і нарізати на часточки.
- На дно форми викласти часточками яблука.
- Залити яблука приготованим тестом.
- Зверху викласти заморожені ягоди і подрібнені горіхи.
- Випікати 30 хвилин в духовці при 180 градусів С.
Виходить дуже смачно. Випічка має позитивні відгуки.
Відео про те, як приготувати шарлотку з яблуками в духовці
Аромат шарлотки з яблуками приголомшливий і вона швидко з’їдається в гарячому вигляді.
Якщо вам, дорогі читачі, цікавий спосіб випікання шарлотки без яєць, то його ви можете подивитися тут.
Шарлотка з яблуками і шоколадом — рецепт в мультиварці
Вам знадобиться:
- 2 яйця
- 2/3 склянки цукру
- 2/3 склянки борошна
- 500 грам яблук
- 1 чайна ложка лимонного соку
- вершкове масло для змащування
- для глазурі — 70 грам темного шоколаду, 1 ст. ложку вершків
Рецепт приготування:
- Яйця, цукор і борошно змішати блендером, віночком або міксером до однорідної пишної маси.
- Приготувати начинку: яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками, викласти у змащену вершковим маслом чашу мультиварки. Присипати зверху цукром і скропити лимонним соком.
- На начинку викласти рівним шаром приготоване тісто.
- Готувати 40 — 60 хвилин в режимі «Випічка».
- Після сигналу вимкнути мультиварку, відкрити кришку і залишити шарлотку на 10 — 15 хвилин остигати.
- Акуратно витрусити на тарілку, перевернувши чашу.
- Приготувати шоколадну глазур, розтопивши на водяній бані шоколад і змішавши його з вершками.
- Полити шарлотку шоколадною глазур’ю і дати охолонути перед подачею.