Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

Булочки роблять з дріжджового тіста, приготовленого опарним або безопарним способом.

В домашніх умовах плюшки випікають в духовці різні.

Якщо в будинку печуть здобні пампушки, значить тут «живе» щастя.

Смугасті булочки «Сердечка»

Знайте наперед, що аромат здоби в поєднанні з флюїдами шоколаду зводить з розуму», тому що смачно.

Витрата продуктів на 24 штуки. Для білого тіста:

  • 500 грам борошна
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 100 грам маргарину
  • 1/3 чайної ложки солі

Витрата продуктів на 24 штуки. Для шоколадного тіста:

  • 450 грам борошна
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 100 грам маргарину
  • 2 столові ложки какао
  • 1/3 чайної ложки солі

Як приготувати смачні булочки — майстер клас

1. Приготуємо біле тісто. Розтопіть маргарин і охолодіть до теплого стану. З’єднайте рідкі інгредієнти разом, а сухі — окремо. Потім з’єднайте обидві суміші і замісіть м’яке тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому.

Або ж замісіть тісто в хлібопічці. Надішліть всі інгредієнти (маргарин розтопіть) в чашу хлібопічки і поставте на режим «Піца». Тісто замесится і трохи підійде.

2. Шоколадне тісто приготуйте точно так само, як біле. З’єднайте всі інгредієнти. Замісіть тісто на режим «Піца».

3. Скачайте з білого і шоколадного тесту з 24 колобка. При бажанні можете зменшити норму тесту. Прикрийте колобки плівкою і залиште на 10 хвилин відпочивати.

4. Потім розкачайте по колобку білого і шоколадного тіста в овали або прямокутні пласти товщиною 5 мм При розкочуванні трохи подпыляйте борошном. Змастіть білий пласт тіста рослинним маслом, покладіть на нього шоколадний і теж змастіть маслом.

Дивіться також:  Новорічне печиво: 7 смачних рецептів випічки з глазурю

5. Згорніть їх разом в щільний рулетик. Потім складіть рулет навпіл і розріжте гострим ножем з боку згину, відступивши від кінчиків 2 див.

Кінчики скріпіть, а розріз розгорніть.

6. Перекладіть заготовки на деко, застелений пекарської папером і залиште в теплому місці на 15 — 30 хвилин для вистоювання. При расстойке накрийте форми з тіста рушником або плівкою. Випікайте в нагрітій до 200 градусів духовці до рум’яного кольору.

Булочки смугасті: у формі «Метелика»

Час приготування 1.5 — 2 години. До ліплення булочок залучайте дітей. Це творчий процес для розвитку пальчиків і мислення.

Продукти на 24 штуки для білого тіста:

  • 500 грам борошна
  • 100 грам маргарину
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 1/3 чайної ложки солі

Продукти на 24 штуки для шоколадного тіста:

  • 450 грам борошна
  • 100 грам маргарину
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 2 столові ложки какао

Булочки у формі «Метелика» — майстер клас

  1. Приготуйте біле і шоколадне тісто як в рецепті «Сердечка».
  2. Біле і шоколадне тісто після підйому розділіть на 2 рівні частини. Кожну розкачати у великий прямокутний пласт товщиною 5 мм, Змастіть біле тісто олією. Накрийте його шоколадним пластом і змажте її рослинною олією.

Поверніть обидва пласта в щільний рулет. Виконайте те ж саме з другими частинами тесту. Виходить два рулету.

3. З’єднайте рулети разом так, щоб краї швів визирали посередині.

Розріжте на 12 рівних частин.

Покладіть булочку зрізом вгору і за допомогою дерев’яних паличок зробіть крильця, стуливши палички до центру.

Перекладіть заготовки на деко і випікайте.

Здобна випічка «Метелики» з дріжджового тіста в духовці — готова.

Дивіться також:  Рецепт — шарлотка з яблуками в духовці і мультиварці

Плюшки з маком: смачні і солодкі — відео рецепт

Якщо ви хочете порадувати сім’ю солодкою випічкою — повторіть цей відео рецепт.

Здобні булочки: смачні «Трояндочки» з сиром

Час приготування — 1 годину. Час очікування — 2 години.

Продукти на 20 штук. Для тіста:

  • 500 грам борошна
  • 20 грам живих дріжджів
  • 0.5 склянки молока
  • 1 чайна ложка цукру
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка ваніліну, сіль

Продукти для начинки:

  • 250 грам сиру
  • 4 столові ложки цукру
  • 1 жовток
  • 0.5 чайної ложки ваніліну
  • 1 столова ложка манної крупи

Приготування булочок «Трояндочки» — майстер клас

  1. Змішайте всі продукти для начинки, приберіть в холодильник.
  2. Для тесту в тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Масло розтопіть, остудіть. У миску просіяти борошно з дрібкою солі і ваніліном.
  3. В борошняну суміш влийте дріжджі, масло і вбийте яйця. Замісіть м’яке тісто. Перекладіть в пакет і приберіть в холодильник на 2 години.
  4. Охолоджене обімніть тісто, розділіть на шматочки по 70 грам, скачайте колобки. Потім розкачайте коржі діаметром 10 див.

5. На кожній хлібині зробіть три розрізи, щоб частині були трохи різні — одна трохи більше іншої. На центр викладіть ложку начинки. Одну з трьох частин (найменшу) оберніть навколо сиру і скріпіть (Фото 1).

Потім робіть те ж саме з частиною побільше (Фото 2).

І останній оберніть найбільшу частину коржі (Фото 3). Місце скріплення має бути біля основи булочки. З’єднуйте міцно.

6. Дайте булочкам підійти, потім печіть до рум’яності.

Здобні «Трояндочки» з дріжджового тіста в духовці — готові. Вони красиві і привабливі швидше відкусити.

Рецепт булочок «Шоколадниці»

Час приготування 1 годину 30 хвилин.

Продукти на 15 — 20 штук:

  • дріжджове тісто (див. рецепт нижче)
  • 1 яйце
  • рослинна олія

Для начинки:

  • 2 плитки шоколаду або 15 — 20 столових ложок шоколадної пасти
  • 0.5 склянки молока
Дивіться також:  Паска великодня — 9 рецептів смачної випічки на Великдень

Рецепт тіста

Розчиніть в 1 склянці молока, 1 чайну ложку солі і 0,5 склянки цукру. Змішайте з двома яйцями.

Додайте 180 грам розм’якшеного вершкового масла, нарізаного шматочками, добре перемішайте.

Просійте туди 5 склянок борошна і 11 грам дріжджів, замісити тісто. Покладіть в пакет, випустивши повітря, зав’яжіть і приберіть в холодильник до ранку.

Приготування випічки

1. Шоколад поломайте на шматочки, залийте молоком і нагрівайте на маленькому вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки не вийде однорідна маса.

2. З тіста розкачати тонкі коржі діаметром 9 див. Покладіть на кожну ложку шоколадної начинки (або шар пасти).

Далі складайте як на фото: спочатку навпіл, потім ще раз навпіл.

3. Формочки для кексів змастіть рослинним маслом і покладіть отримані трикутнички гострим кутом вниз. Залиште на 40 хвилин в теплі, щоб тісто трохи піднялося.

Потім змастіть збитим яйцем і випікайте в нагрітій до 180 градусів С духовці до рум’яного кольору.

Випічка «Шоколадниці» — готова.

Булочки — рецепт «Квіточки»

Рецепт дріжджового тіста для цієї випічки дивіться як в «Шоколадниці».

Продукти на 12 — 15 штук:

  • Дріжджове тісто
  • 1 яйце
  • рослинна олія
  • червоний джем або повидло

Приготування випічки в духовці покроково:

  1. З тіста розкачати тонкі коржі діаметром 9 див. На кожній зробіть по краю надрізи як на (Фото 1)

У кожної пелюстки зліпіть краю до центру.

Зробіть качалкою в центрі поглиблення і покладіть туди джем.

2. Залиште заготовки в теплі для підйому, змастіть збитим яйцем, випікайте в нагрітій до 180 градусів С духовці.

Відео рецепт — солодких булочок в духовці

Печіть різну смачну випічку і ваша сім’я буде пишатися вами.