Булочки роблять з дріжджового тіста, приготовленого опарним або безопарним способом.
В домашніх умовах плюшки випікають в духовці різні.
Якщо в будинку печуть здобні пампушки, значить тут «живе» щастя.
Смугасті булочки «Сердечка»
Знайте наперед, що аромат здоби в поєднанні з флюїдами шоколаду зводить з розуму», тому що смачно.
Витрата продуктів на 24 штуки. Для білого тіста:
- 500 грам борошна
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 100 грам маргарину
- 1/3 чайної ложки солі
Витрата продуктів на 24 штуки. Для шоколадного тіста:
- 450 грам борошна
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 100 грам маргарину
- 2 столові ложки какао
- 1/3 чайної ложки солі
Як приготувати смачні булочки — майстер клас
1. Приготуємо біле тісто. Розтопіть маргарин і охолодіть до теплого стану. З’єднайте рідкі інгредієнти разом, а сухі — окремо. Потім з’єднайте обидві суміші і замісіть м’яке тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому.
Або ж замісіть тісто в хлібопічці. Надішліть всі інгредієнти (маргарин розтопіть) в чашу хлібопічки і поставте на режим «Піца». Тісто замесится і трохи підійде.
2. Шоколадне тісто приготуйте точно так само, як біле. З’єднайте всі інгредієнти. Замісіть тісто на режим «Піца».
3. Скачайте з білого і шоколадного тесту з 24 колобка. При бажанні можете зменшити норму тесту. Прикрийте колобки плівкою і залиште на 10 хвилин відпочивати.
4. Потім розкачайте по колобку білого і шоколадного тіста в овали або прямокутні пласти товщиною 5 мм При розкочуванні трохи подпыляйте борошном. Змастіть білий пласт тіста рослинним маслом, покладіть на нього шоколадний і теж змастіть маслом.
5. Згорніть їх разом в щільний рулетик. Потім складіть рулет навпіл і розріжте гострим ножем з боку згину, відступивши від кінчиків 2 див.
Кінчики скріпіть, а розріз розгорніть.
6. Перекладіть заготовки на деко, застелений пекарської папером і залиште в теплому місці на 15 — 30 хвилин для вистоювання. При расстойке накрийте форми з тіста рушником або плівкою. Випікайте в нагрітій до 200 градусів духовці до рум’яного кольору.
Булочки смугасті: у формі «Метелика»
Час приготування 1.5 — 2 години. До ліплення булочок залучайте дітей. Це творчий процес для розвитку пальчиків і мислення.
Продукти на 24 штуки для білого тіста:
- 500 грам борошна
- 100 грам маргарину
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 1/3 чайної ложки солі
Продукти на 24 штуки для шоколадного тіста:
- 450 грам борошна
- 100 грам маргарину
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 2 столові ложки какао
Булочки у формі «Метелика» — майстер клас
- Приготуйте біле і шоколадне тісто як в рецепті «Сердечка».
- Біле і шоколадне тісто після підйому розділіть на 2 рівні частини. Кожну розкачати у великий прямокутний пласт товщиною 5 мм, Змастіть біле тісто олією. Накрийте його шоколадним пластом і змажте її рослинною олією.