Булочки роблять з дріжджового тіста, приготовленого опарним або безопарним способом.
В домашніх умовах плюшки випікають в духовці різні.
Якщо в будинку печуть здобні пампушки, значить тут «живе» щастя.
Смугасті булочки «Сердечка»
Знайте наперед, що аромат здоби в поєднанні з флюїдами шоколаду зводить з розуму», тому що смачно.
Витрата продуктів на 24 штуки. Для білого тіста:
- 500 грам борошна
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 100 грам маргарину
- 1/3 чайної ложки солі
Витрата продуктів на 24 штуки. Для шоколадного тіста:
- 450 грам борошна
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 100 грам маргарину
- 2 столові ложки какао
- 1/3 чайної ложки солі
Як приготувати смачні булочки — майстер клас
1. Приготуємо біле тісто. Розтопіть маргарин і охолодіть до теплого стану. З’єднайте рідкі інгредієнти разом, а сухі — окремо. Потім з’єднайте обидві суміші і замісіть м’яке тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому.
Або ж замісіть тісто в хлібопічці. Надішліть всі інгредієнти (маргарин розтопіть) в чашу хлібопічки і поставте на режим «Піца». Тісто замесится і трохи підійде.
2. Шоколадне тісто приготуйте точно так само, як біле. З’єднайте всі інгредієнти. Замісіть тісто на режим «Піца».
3. Скачайте з білого і шоколадного тесту з 24 колобка. При бажанні можете зменшити норму тесту. Прикрийте колобки плівкою і залиште на 10 хвилин відпочивати.
4. Потім розкачайте по колобку білого і шоколадного тіста в овали або прямокутні пласти товщиною 5 мм При розкочуванні трохи подпыляйте борошном. Змастіть білий пласт тіста рослинним маслом, покладіть на нього шоколадний і теж змастіть маслом.
5. Згорніть їх разом в щільний рулетик. Потім складіть рулет навпіл і розріжте гострим ножем з боку згину, відступивши від кінчиків 2 див.
Кінчики скріпіть, а розріз розгорніть.
6. Перекладіть заготовки на деко, застелений пекарської папером і залиште в теплому місці на 15 — 30 хвилин для вистоювання. При расстойке накрийте форми з тіста рушником або плівкою. Випікайте в нагрітій до 200 градусів духовці до рум’яного кольору.
Булочки смугасті: у формі «Метелика»
Час приготування 1.5 — 2 години. До ліплення булочок залучайте дітей. Це творчий процес для розвитку пальчиків і мислення.
Продукти на 24 штуки для білого тіста:
- 500 грам борошна
- 100 грам маргарину
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 1/3 чайної ложки солі
Продукти на 24 штуки для шоколадного тіста:
- 450 грам борошна
- 100 грам маргарину
- 0.5 склянки молока
- 0.5 склянки води
- 1 яйце
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 0.5 склянки цукру
- 2 столові ложки какао
Булочки у формі «Метелика» — майстер клас
- Приготуйте біле і шоколадне тісто як в рецепті «Сердечка».
- Біле і шоколадне тісто після підйому розділіть на 2 рівні частини. Кожну розкачати у великий прямокутний пласт товщиною 5 мм, Змастіть біле тісто олією. Накрийте його шоколадним пластом і змажте її рослинною олією.
Поверніть обидва пласта в щільний рулет. Виконайте те ж саме з другими частинами тесту. Виходить два рулету.
3. З’єднайте рулети разом так, щоб краї швів визирали посередині.
Розріжте на 12 рівних частин.
Покладіть булочку зрізом вгору і за допомогою дерев’яних паличок зробіть крильця, стуливши палички до центру.
Перекладіть заготовки на деко і випікайте.
Здобна випічка «Метелики» з дріжджового тіста в духовці — готова.
Плюшки з маком: смачні і солодкі — відео рецепт
Якщо ви хочете порадувати сім’ю солодкою випічкою — повторіть цей відео рецепт.
Здобні булочки: смачні «Трояндочки» з сиром
Час приготування — 1 годину. Час очікування — 2 години.
Продукти на 20 штук. Для тіста:
- 500 грам борошна
- 20 грам живих дріжджів
- 0.5 склянки молока
- 1 чайна ложка цукру
- 2 яйця
- 1 чайна ложка ваніліну, сіль
Продукти для начинки:
- 250 грам сиру
- 4 столові ложки цукру
- 1 жовток
- 0.5 чайної ложки ваніліну
- 1 столова ложка манної крупи
Приготування булочок «Трояндочки» — майстер клас
- Змішайте всі продукти для начинки, приберіть в холодильник.
- Для тесту в тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Масло розтопіть, остудіть. У миску просіяти борошно з дрібкою солі і ваніліном.
- В борошняну суміш влийте дріжджі, масло і вбийте яйця. Замісіть м’яке тісто. Перекладіть в пакет і приберіть в холодильник на 2 години.
- Охолоджене обімніть тісто, розділіть на шматочки по 70 грам, скачайте колобки. Потім розкачайте коржі діаметром 10 див.
5. На кожній хлібині зробіть три розрізи, щоб частині були трохи різні — одна трохи більше іншої. На центр викладіть ложку начинки. Одну з трьох частин (найменшу) оберніть навколо сиру і скріпіть (Фото 1).
Потім робіть те ж саме з частиною побільше (Фото 2).
І останній оберніть найбільшу частину коржі (Фото 3). Місце скріплення має бути біля основи булочки. З’єднуйте міцно.
6. Дайте булочкам підійти, потім печіть до рум’яності.
Здобні «Трояндочки» з дріжджового тіста в духовці — готові. Вони красиві і привабливі швидше відкусити.
Рецепт булочок «Шоколадниці»
Час приготування 1 годину 30 хвилин.
Продукти на 15 — 20 штук:
- дріжджове тісто (див. рецепт нижче)
- 1 яйце
- рослинна олія
Для начинки:
- 2 плитки шоколаду або 15 — 20 столових ложок шоколадної пасти
- 0.5 склянки молока
Рецепт тіста
Розчиніть в 1 склянці молока, 1 чайну ложку солі і 0,5 склянки цукру. Змішайте з двома яйцями.
Додайте 180 грам розм’якшеного вершкового масла, нарізаного шматочками, добре перемішайте.
Просійте туди 5 склянок борошна і 11 грам дріжджів, замісити тісто. Покладіть в пакет, випустивши повітря, зав’яжіть і приберіть в холодильник до ранку.
Приготування випічки
1. Шоколад поломайте на шматочки, залийте молоком і нагрівайте на маленькому вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки не вийде однорідна маса.
2. З тіста розкачати тонкі коржі діаметром 9 див. Покладіть на кожну ложку шоколадної начинки (або шар пасти).
Далі складайте як на фото: спочатку навпіл, потім ще раз навпіл.
3. Формочки для кексів змастіть рослинним маслом і покладіть отримані трикутнички гострим кутом вниз. Залиште на 40 хвилин в теплі, щоб тісто трохи піднялося.
Потім змастіть збитим яйцем і випікайте в нагрітій до 180 градусів С духовці до рум’яного кольору.
Випічка «Шоколадниці» — готова.
Булочки — рецепт «Квіточки»
Рецепт дріжджового тіста для цієї випічки дивіться як в «Шоколадниці».
Продукти на 12 — 15 штук:
- Дріжджове тісто
- 1 яйце
- рослинна олія
- червоний джем або повидло
Приготування випічки в духовці покроково:
- З тіста розкачати тонкі коржі діаметром 9 див. На кожній зробіть по краю надрізи як на (Фото 1)
У кожної пелюстки зліпіть краю до центру.
Зробіть качалкою в центрі поглиблення і покладіть туди джем.
2. Залиште заготовки в теплі для підйому, змастіть збитим яйцем, випікайте в нагрітій до 180 градусів С духовці.
Відео рецепт — солодких булочок в духовці
Печіть різну смачну випічку і ваша сім’я буде пишатися вами.