Тісто для пельменів: 8 кращих рецептів тесту в домашніх умовах

Тісто для пельменів, коли воно готується в домашніх умовах, дозволяє зробити економне блюдо і з’їсти його дешевше, ніж ви замовте готові пельмені в кафе.

Існує кілька способів приготування тіста: на мінералці, на молоці, на воді, без яєць, на окропі, заварне. Домашні пельмені є смачним і ситним блюдом, тому інтерес до різних рецептами тіста існує завжди.

Якщо пельмені будете готувати про запас, то тісто не соліть.

Спосіб приготування

  1. Готувати тісто будемо спочатку в блендері. В миску просіваємо борошно, висипаємо сіль і вливаємо розбиті яйця.

2. Додаємо олію.

3. Включаємо блендер і трохи перемішаємо.

4. Потім вливаємо відразу весь окріп.

5. Густу масу викладаємо на стіл.

6. Допрацьовуємо готовність тіста руками на столі.

7. Працюємо з тестом до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.

8. Великий плюс цього тесту в тому, що воно зовсім не липне до рук, ні до столу, ні до качалці.

Клейковина борошна міцно склеюється за рахунок високої температури води (окропу) і тісто виходить дуже еластичним і податливим.

Готове тісто присыплем трохи борошном, щоб воно не заветріться.

9. Ось таке ніжне і пружне тісто вийшло.

10. Загорніть в плівку і дайте трохи відпочити.

А зараз подивіться відео, для закріплення рецепта, трохи по-іншому, але зміст той самий.

Полюбіть таке тісто, рецепт простий, ви ж бачили.

Кращий рецепт тіста для пельменів на молоці без яєць

Ось рецепт супер тесту на пельмені на молоці. Тут є трохи рослинного масла. Зауважте яєць немає, але тісто виходить ідеальним.

Потрібно:

  • 1 стакан молока
  • 3 склянки борошна
  • щіпка солі
  • 1 ст. ложка рослинного масла

Приготування

  1. Просіваємо 2 склянки борошна, солимо і перемішаємо сіль з борошном.
Дивіться також:  Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

2. У борошно виливаємо склянку молока і перемішаємо.

3. Перемішуємо до зникнення борошна.

4. Потім виливаємо одну столову ложку рослинного масла без запаху.

5. Масу добре перемішати з маслом.

6. Ще додаємо склянку борошна (частими) і перемішуємо.

Як порада: Молоко додається в співвідношенні 1 частина молока до 3 частин борошна. І це не завжди так, залежить від якості борошна і її вологості.

7. Далі, викладаємо тісто на стіл, так зручніше з ним працювати.

8. І тепер продовжуємо вимішувати тісто на столі руками.

9. Руками працюємо до тих пір, поки тісто не буде приставати до стола і рук. Це займе від 5 до 7 хвилин.

10. Тісто на очах стає м’яким, еластичним і ніжним.

11. Загортаємо ком в харчову плівку і даємо відпочити 1 годину.

До цього часу воно буде більш повітряним і податливим для його подальших перетворень в домашніх умовах.

Відео рецепт пельменного тесту на молоці з яйцем