Тісто для пельменів, коли воно готується в домашніх умовах, дозволяє зробити економне блюдо і з’їсти його дешевше, ніж ви замовте готові пельмені в кафе.
Існує кілька способів приготування тіста: на мінералці, на молоці, на воді, без яєць, на окропі, заварне. Домашні пельмені є смачним і ситним блюдом, тому інтерес до різних рецептами тіста існує завжди.
Якщо пельмені будете готувати про запас, то тісто не соліть.
Спосіб приготування
- Готувати тісто будемо спочатку в блендері. В миску просіваємо борошно, висипаємо сіль і вливаємо розбиті яйця.
2. Додаємо олію.
3. Включаємо блендер і трохи перемішаємо.
4. Потім вливаємо відразу весь окріп.
5. Густу масу викладаємо на стіл.
6. Допрацьовуємо готовність тіста руками на столі.
7. Працюємо з тестом до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
8. Великий плюс цього тесту в тому, що воно зовсім не липне до рук, ні до столу, ні до качалці.
Клейковина борошна міцно склеюється за рахунок високої температури води (окропу) і тісто виходить дуже еластичним і податливим.
Готове тісто присыплем трохи борошном, щоб воно не заветріться.
9. Ось таке ніжне і пружне тісто вийшло.
10. Загорніть в плівку і дайте трохи відпочити.
А зараз подивіться відео, для закріплення рецепта, трохи по-іншому, але зміст той самий.
Полюбіть таке тісто, рецепт простий, ви ж бачили.
Кращий рецепт тіста для пельменів на молоці без яєць
Ось рецепт супер тесту на пельмені на молоці. Тут є трохи рослинного масла. Зауважте яєць немає, але тісто виходить ідеальним.
Потрібно:
- 1 стакан молока
- 3 склянки борошна
- щіпка солі
- 1 ст. ложка рослинного масла
Приготування
- Просіваємо 2 склянки борошна, солимо і перемішаємо сіль з борошном.
2. У борошно виливаємо склянку молока і перемішаємо.
3. Перемішуємо до зникнення борошна.
4. Потім виливаємо одну столову ложку рослинного масла без запаху.
5. Масу добре перемішати з маслом.
6. Ще додаємо склянку борошна (частими) і перемішуємо.
Як порада: Молоко додається в співвідношенні 1 частина молока до 3 частин борошна. І це не завжди так, залежить від якості борошна і її вологості.
7. Далі, викладаємо тісто на стіл, так зручніше з ним працювати.
8. І тепер продовжуємо вимішувати тісто на столі руками.
9. Руками працюємо до тих пір, поки тісто не буде приставати до стола і рук. Це займе від 5 до 7 хвилин.
10. Тісто на очах стає м’яким, еластичним і ніжним.
11. Загортаємо ком в харчову плівку і даємо відпочити 1 годину.
До цього часу воно буде більш повітряним і податливим для його подальших перетворень в домашніх умовах.