Новорічне печиво: 7 смачних рецептів випічки з глазурю

Новорічне печиво з глазур’ю піднімає святковий настрій і приносить радість, особливо дітям. Печиво можна гарно приготувати і піднести як подарунок друзям і близьким людям. На новорічному столі з смачною випічкою — воно буде відмінним доповненням до десерту.

Сьогодні ви дізнаєтеся прості рецепти його приготування. Оригінальне оформлення фігурок приємно здивує вас. Огляд всіх моментів процесу випічки за допомогою фото та відео, допоможуть зробити вам кращий вибір.

В наступаючий Новий рік є по знаку Зодіаку роком Жовтої Собаки, тому печиво у формі собаки обов’язково повинно бути на столі.

Зміст

  • Імбирне печиво з глазур’ю — покроковий рецепт
  • Прикраса (розпис) імбирного печива — огляд з фото
  • Печиво «Розтанув сніговик» — рецепт смачного печива
  • Вівсяне печиво з журавлиною — простий рецепт
  • Рецепт смачного печива «Зайчики»
  • Розпис глазур’ю поверхні печива — відео

Імбирне печиво з глазур’ю — покроковий рецепт

Спечіть печиво, покладіть його в красиву коробочку і подаруйте за призначенням.

Інгредієнти:

  • Борошно пшенична — 270 г
  • Цукор — 100 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Імбир мелений — 2 ч. ложки
  • Кориця — 1 ч. ложка
  • Кардамон — 1/2 ч. ложки
  • Мускатний горіх — 1/2 ч. ложки
  • Какао — порошок — 1.5 ст. ложки

Приготування рецепта — новорічне печиво

  1. В цукор додаємо пакетик ванільного цукру або ваніліну.
  2. У склянку з борошном, додаємо 1 ч. л. розпушувача.
  3. В окремій чашці починаємо з’єднувати всі сухі інгредієнти: борошно, імбир, корицю, кардамон, мускатний горіх, какао-порошок. Все добре перемішуємо.

4. В іншій мисці змішуємо вершкове масло і цукор. Збиваємо на малій швидкості до однорідності.

Дивіться також:  Мармуровий кекс — смачні та прості рецепти в духовці

5. Додаємо яйце і знову збиваємо в однорідну масу.

6. Виходить ось така масляна суміш, як на фото.

7. Масляну суміш додаємо до борошна з приправами.

8. Замішуємо спочатку ложкою в ємності, а потім викладаємо на стіл і вимішуємо руками.

9. Готове тісто з однорідною структурою закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

10. Потім ділимо тісто на дві частини. Одну частину залишаємо в холодильнику (щоб не й підтанула і так само будемо пекти новорічне печиво), а другу частину розкачуємо між листами пергаментного паперу.

11. Акуратно розкочуємо пласт товщиною 5 мм

12. Беремо форми для вирізання і накладаємо зверху на розкатаний пласт, натискаємо долонею — фігура готова.

13. Прибираємо зайве тісто пальчиками в бік.

14. Кладемо разом з папером на деко і випікаємо в духовці 10 — 15 хвилин при 180 градусах С.