Печиво домашнє — це кондитерський виріб у вигляді красивих шматочків солодкого тіста. Так по-простому звучать терміни з кулінарних довідників. В домашніх умовах шматочки тесту можна перетворити на кулінарний шедевр, який не відрізнити від купленого в магазині.
Приготування рецептів обрадує вас смаком арахисовых горішок і запахом какао.
Готова випічка з гідністю стояти на святковому столі поруч з яблучним пирогом і зупиняти на собі погляди гостей. Кулінарна фантазія завжди приваблива.
Домашнє печиво з арахісової начинкою
Подивіться гарний і смачний рецепт творчого печива.
Інгредієнти:
- Арахіс — 500 г
- Цукрова пудра — 200 г
- Какао або кориця — 2 ст. ложки
- Джем або густий сироп — 21 ст ложки
- Борошно — 500 г
- Масло — 125 г
- Цукрова пудра — 2 ст. ложки
- Вода — 180 мл
- Жовток — 1 шт.
- Сіль — щіпка
Приготування начинки
- Поміщаємо ядра арахисовых горішок в чашу блендера і подрібнюємо. Горішків кладіть по-маленьку, щоб ножу легше було подрібнювати.
2. Виходить ось така арахісова маса.
3. В арахісову масу додаємо какао і абрикосовий джем.
4. Масу продовжуємо замішувати руками. Готову масу закриваємо плівкою і прибираємо в холодильник.
Готуємо тісто
5. На тарілку насипаємо борошно і наливаємо розтоплене масло.
6. Потім, перемішуємо борошно з маслом.
7. Додаємо 2 столові ложки цукрової пудри, щіпку солі і все перемішуємо.
8. Виливаємо В миску жовток, наливаємо склянку води і збовтуємо виделкою. Далі, замішуємо тісто руками.
9. Продовжуємо замішувати руками на столі.
10. Тісто вийшло еластичним і щільним.
11. Загортаємо тісто в пакет і даємо відпочити.
Створення красивої форми у заготовок
12. Беремо тісто для начинки і відокремлюємо невеликий шматочок. Розкачуємо шматочок в джгут.
13. Ось скільки начинки у вигляді джгутиків вийшло.
14. Від основного тесту відрізаємо невелику частину.
15. Відрізану частину тесту розгортаємо в пласт довгою стороною рівною довжині джгутиків.
16. На корж з тіста кладемо джгутик і з одного боку відрізаємо непотрібну для формування частина.
17. Закотимо джгутик в коржик, але не до кінця.
18. З іншого боку ковбаски (джгута в тесті) також відрізаємо частину коржі.
19. Край ковбаски защипуємо по всій довжині.
20. Знову розкотимо ковбаску, щоб загладити защипи.
21. Кінець ковбаски відрізаємо навскоси. Потім робимо надрізи зверху в кількості 7 штук і відрізаємо заготовку для печива.
22. Відрізану частину стискаємо посередині, а загинаємо краю в різні сторони. На фото це добре видно.
Випікання заготовок в духовці
23. Всі заготовки кладемо на пекарській папір, покладену на деко. Ставимо деко в духовку, нагріту до 170 градусів до готовності.