Випічка: святкуємо Великдень з простими рецептами випічки

На великодній стіл завжди подавали м’ясні страви, великодня (кілька сортів), паски, різну солодку випічку і фарбовані яйця. Стіл тримали накритим цілий день, для всіх друзів з дітьми і знайомих, які приходили привітати з святом Пасхи. Красиві паски і солодка випічка стояли в центрі столу.

Рецепти в цій статті допоможуть вам створити красивий великодній стіл.

На Великдень хочеться швидше прокинутися і бігти на кухню, наповнене ароматами свіжій випічки і ванілі, щоб впиться в якусь пишну булочку або шматок ніжного паски !

Колечка в лимонної глазурі

Продукти на 15 — 17 штук:

  • 3 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 1 стакан молока
  • 50 грам вершкового масла
  • рослинна олія, сіль

Продукти для глазурі:

  • харчові фарби
  • кондитерська обсипання або кокосова стружка
  • 1 лимон
  • 1.5 — 2 склянки цукрової пудри

Випічка з описом

У тепле молоко додати дріжджі і цукор, перемішайте і залиште масу на 30 хвилин. Потім додайте борошно, розм’якшене вершкове масло, трохи солі і 3 жовтки.

Замісіть м’яке тісто, при необхідності додайте борошно. Накрийте тісто рушником і на 1 годину поставте в тепле місце.

Розкачайте тісто в пласт товщиною 7 мм, виріжте кружечки діаметром 7 — 8 див. Посередині зробіть отвір. Смажте у великій кількості рослинного масла.

Для глазурі выжьмите сік з лимона і додайте туди цукрову пудру, перемішайте. Повинна вийти густа біла маса. Розділіть її на 3 частини і кожну вмішайте фарбу.

Готові пончики занурюйте в глазур і прикрашайте кондитерської обсипанням.

Булочки з курагою і лимоном

Продукти на 14 — 18 штук:

  • дріжджове тісто
  • 1 яйце
  • 500 грам кураги
  • 1 — 1.5 лимона
  • цукор
  • 1.5 столові ложки маку

Приготування:

1. Курагу замочіть на 30 хвилин в теплій воді. Лимон розрізати на 4 частини і видаліть кісточки. Двічі перекрутіть курагу з лимоном і змішайте з цукром. Додавайте цукор за смаком.

Дивіться також:  Листковий пиріг — смачні рецепти пирогів з листкового тіста

2. Візьміть шматочок тіста, розкачати в корж діаметром 8 див. Покладіть в центр начинку і заліпіть краю коржі по центру (як ліплять біляші), щоб начинка виявилася усередині тесту.

Вийшов колобок з начинкою акуратно розкачайте в коржик. Зробіть на ньому 4 розрізу. Випічка повинна бути красивою.

3. Вийдуть 4 пелюстки. На кожній пелюстці посередині зробіть по одному розрізу, але не до кінця.

4. Потім заліпіть краю кожної пелюстки всередину.

Так зробіть все булочки. Викладіть їх на деко, змастіть збитим яйцем і в центр кожної квіточки насипте мак.

5. Випікайте до рум’яного кольору. Випічка у вигляді булочок з курагою, лимоном і маком готова.

Кекси «Зайчики»