На великодній стіл завжди подавали м’ясні страви, великодня (кілька сортів), паски, різну солодку випічку і фарбовані яйця. Стіл тримали накритим цілий день, для всіх друзів з дітьми і знайомих, які приходили привітати з святом Пасхи. Красиві паски і солодка випічка стояли в центрі столу.
Рецепти в цій статті допоможуть вам створити красивий великодній стіл.
На Великдень хочеться швидше прокинутися і бігти на кухню, наповнене ароматами свіжій випічки і ванілі, щоб впиться в якусь пишну булочку або шматок ніжного паски !
Колечка в лимонної глазурі
Продукти на 15 — 17 штук:
- 3 склянки борошна
- 3 яйця
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- 1 стакан молока
- 50 грам вершкового масла
- рослинна олія, сіль
Продукти для глазурі:
- харчові фарби
- кондитерська обсипання або кокосова стружка
- 1 лимон
- 1.5 — 2 склянки цукрової пудри
Випічка з описом
У тепле молоко додати дріжджі і цукор, перемішайте і залиште масу на 30 хвилин. Потім додайте борошно, розм’якшене вершкове масло, трохи солі і 3 жовтки.
Замісіть м’яке тісто, при необхідності додайте борошно. Накрийте тісто рушником і на 1 годину поставте в тепле місце.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 7 мм, виріжте кружечки діаметром 7 — 8 див. Посередині зробіть отвір. Смажте у великій кількості рослинного масла.
Для глазурі выжьмите сік з лимона і додайте туди цукрову пудру, перемішайте. Повинна вийти густа біла маса. Розділіть її на 3 частини і кожну вмішайте фарбу.
Готові пончики занурюйте в глазур і прикрашайте кондитерської обсипанням.
Булочки з курагою і лимоном
Продукти на 14 — 18 штук:
- дріжджове тісто
- 1 яйце
- 500 грам кураги
- 1 — 1.5 лимона
- цукор
- 1.5 столові ложки маку
Приготування:
1. Курагу замочіть на 30 хвилин в теплій воді. Лимон розрізати на 4 частини і видаліть кісточки. Двічі перекрутіть курагу з лимоном і змішайте з цукром. Додавайте цукор за смаком.
2. Візьміть шматочок тіста, розкачати в корж діаметром 8 див. Покладіть в центр начинку і заліпіть краю коржі по центру (як ліплять біляші), щоб начинка виявилася усередині тесту.
Вийшов колобок з начинкою акуратно розкачайте в коржик. Зробіть на ньому 4 розрізу. Випічка повинна бути красивою.
3. Вийдуть 4 пелюстки. На кожній пелюстці посередині зробіть по одному розрізу, але не до кінця.
4. Потім заліпіть краю кожної пелюстки всередину.
Так зробіть все булочки. Викладіть їх на деко, змастіть збитим яйцем і в центр кожної квіточки насипте мак.
5. Випікайте до рум’яного кольору. Випічка у вигляді булочок з курагою, лимоном і маком готова.