Пиріг до чаю, поставлений на сімейний стіл завжди викликає посмішку. Тому що сім’я покушала всі страви поставлені під час смачного обіду або вечері. В принципі, організм вже наситився і залишився самий приємний момент попити чай.
Зазвичай до чаювання стіл сервірується чашечками і тарілочками для шматочки солодкого пирога. Пироги можуть випікатися за різними рецептами: з варенням, ягодами або фруктами.
Завжди хочеться здивувати сім’ю різними пирогами. Звичайно, в деяких випадках багато чого залежить від смаків і реальних можливостей сім’ї. Вважаю, що наведені нижче рецепти співпадуть з бажаннями і смаками читачів.
Пиріг до чаю з лохиною
Спечіть простий пиріг, який завжди виручає. Приготувати його можна так з будь-якими ягодами. Приміром, полуницею, ожиною або малиною.
Продукти:
- Борошно — 200 г
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Кефір (або молоко) — 85 мл
- Вершкове масло — 110 г
- Цукор — 150 г
- Цукор для посипання пирога — 1 ст. л.
- Яйце — 2 шт.
- Ванільний екстракт — 1 ч. л.
- Сіль — 1/4 ч. л.
Спосіб приготування
З’єднайте в мисці м’яке вершкове масло 110 г і цукор в кількості 100 р. Збивайте все до пишноти, приблизно 2 хвилини.
Потім додайте сіль, ванільний екстракт (або ванілін або ванільний цукор) і збивайте міксером ще 1 хвилину.
Потім додайте 2 жовтки, кефір і збивайте ще 1 хвилину.
В іншій мисці змішайте борошно і розпушувач і обережно перемішайте вручну віночком.
Ягоди лохини посипте трохи борошном і перемішати акуратно лопаткою.
Приготування тіста
В кілька етапів додавайте до жовткової маси борошно і на невеликих обертах все перемішайте міксером. Так робіть доти, поки борошно не повністю з’єднається з тестом. Довго перемішувати не треба.
До отриманого тесту висипайте лохину і акуратно перемішати лопаткою.
Решта 2 білка помістіть в іншу миску і, поступово додаючи 50 г цукру, збивайте міксером до м’яких піків.
Невеликими порціями додайте збиті білки в тісто. І так, у кілька етапів, перемішуйте тісто з білками лопаткою. Довго перемішувати не потрібно, щоб не зникла пишність білкової маси, а пиріг до чаю був пишним і ніжним.
Далі візьміть роз’ємну форму і застеліть дно пергаментним папером. Потім замкніть коло. Можете вирізати коло з пергаментного паперу. Боки форми і дно змастіть маслом, щоб тісто не прилипло.
Викладіть тісто з ягодами у форму і розподіліть рівним шаром за допомогою лопатки. Зверху посипте 1 ст. л. цукру.
Випікайте пиріг до чаю в духовці при температурі 180 градусів і випікайте 50 хвилин до готовності.
Дістаньте випічку з духовки, пройдіться ножем по краю пирога і форми і відкрийте замок кільця форми. Дістаньте випічку і остудіть на решітці. Приберіть пергаментний папір.
Покладіть пиріг до чаю на блюдо і запрошуйте сім’ю за стіл.
У розрізі структура випічки виглядає красиво і апетитно.
Абрикосовий пиріг — приголомшливо смачний і дуже легкий рецепт
Подивіться швидкий рецепт пирога, який ніколи не набридне.
Необхідні продукти:
- Абрикоси — 700 г
- Масло вершкове — 180 г
- Цукор — 250 г
- Яйця — 3 шт.
- Розпушувач — 10 г
- Борошно — 500 г
Хід дій
У чашці змішайте цукор і розтоплене вершкове масло до однорідності за допомогою лопатки.
Потім додайте яйця і перемішайте віночком.
Сюди ж просійте борошно і насипте расрыхлитель. Все перемішайте з допомогою лопатки. Таким чином, у вас вийшло тісто для пирога.
Від отриманого тесту відокремте 2/3 і розкладіть у формі для запікання. З тіста сформуйте об’ємний вигляд з поглибленням для начинки і зробіть проколи вилкою.
У абрикосів видалити кісточки, наріжте їх на шматочки і викладіть у форму з тіста рівним шаром.
Візьміть залишилася 1/3 тіста, посипте борошном і розкачайте в пласт.
Потім наріжте тісто смужками, щоб зробити сіточку на пирозі.
Помістіть форму в духовку на 40-45 хвилин і випікайте при 190 градусах С.
Готовий пиріг з абрикосами охолодіть і посипте цукровою пудрою.
Приємно їсти !
Пиріг з варенням на швидку руку — рецепт на кефірі
Подивіться, як можна швидко спекти в духовці домашній пиріг до чаю з варенням на кефірі.
Потрібно:
- Будь-яке варення або джем — 1 склянка (250 г)
- Сода — 0.5 ч. л.
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 0.5 склянки
- Ваніль
- Щіпка солі
- Кефір — 250 мл
- Борошно — 2.5 склянки
- Родзинки — 80 г
Метод приготування
Візьміть густе варення або джем. Хай вони будуть з ягід або фруктів. У цьому рецепті взято варення з абрикосів.
У миску з варенням покладіть 0.5 ч. л. соди, перемішайте і залиште так на 2 хвилини.
Сюди ж додайте 2 збитих віночком яйця, цукор, ванільний цукор, щіпку солі і все перемішуємо вінчиком.
Потім вилийте ще кефір.
І всю масу перемішайте віночком.
Зараз додайте борошно і, можливо, не всю, щоб тісто було не зовсім густе. Тому вносьте і перемішуйте всі станом консистенції.
У цьому рецепті тісто вийшло жовтеньким від кольору жовтих абрикосів. У вас воно може бути іншого кольору.
Ще додайте в тісто помиті родзинки і знову все перемішайте. Якщо у вас немає родзинок, то можете готувати випічку і без нього.
На дно рознімної форми покладіть пергаментний папір і викладіть все тісто. Розрівняйте його лопаткою.
Випікайте пиріг до чаю з варенням в розігрітій духовці до 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
Потім дістаньте пиріг з духовки, зніміть форму для випічки, пергаментний папір.
Дайте випічці охолонути, відріжте шматочок і насолоджуйтеся смаком домашньої солодкої випічки.
Відео про те, як приготувати італійський пиріг з лимоном
Виходить дуже смачно і апетитно. Дивовижний пиріг до чаю швидкого приготування обов’язково повинен бути в меню у сімейної господині.