Сирний пиріг: Смачні рецепти пирога з сиром в духовці

Сирний пиріг — улюблена випічка для дорослих і дітей за обіднім столом до чаю. Пироги з сиром мають поживну цінність для організму людини. Вони входять в меню багатьох сучасних сімей.

Зі статті ви дізнаєтеся прості секрети приготування тіста і начинки для пирога.

Процес приготування може відбуватися різними способами: зовсім просто або з додатковими добавками для смаку. І так приступаємо, готуємо і печемо в духовці.

Зміст

  • Рецепт сирного пирога «Королівський» — з покроковими фото
  • Як приготувати пиріг з сиром — простий відео рецепт
  • Самий смачний пиріг з сиром з духовки
  • Пиріг «Сльози Ангела» — рецепт з відео

Сирний пиріг «Королівський» — рецепт смачний і простий з покроковими фото

В рецепті пирога ідеально поєднується шоколадне пісочне тісто з сирною начинкою.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 150 г
  • Борошно-250 г
  • Цукор — 125 г + 125 г
  • Какао — 50 г
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Сир — 400 г
  • Сметана — 200 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Крохмаль — 1 ст. ложка
  • Ванільний цукор — 1 пакет (10 г)

Приготування

  1. Приступаємо до приготування начинки. У чашку кладемо сир, сметану і цукор 125 р.

2. Додаємо 3 яйця, пакетик ванільного цукру, крохмаль.

3. Все будемо вирішувати заглибним блендером.

Якщо у вас немає блендера, то вам потрібно спочатку сир перетерти через сито, потім додати всі інші інгредієнти і добре перемішати.

4. Ось така сирна маса у вас повинна вийти. Відставимо її поки в сторону.

5. Починаємо готувати тісто, щоб сирний пиріг мав об’ємну форму. Нарізаємо вершкове масло на маленькі квадратики.

6. Додаємо до масла цукор 125 г, розпушувач, какао і просіяне борошно. І всю цю масу перетираємо руками в крихту.

Дивіться також:  Хачапурі рецепти: з різними начинками і смачними способами приготування

7. Ось така дрібна і мокра крихта повинна у вас вийде.

8. Шоколадна крихта готова.

Як порада: Коли ви крихту стискати руками — вона повинна тримати форму так, як на фото.

9. Дістаємо роз’ємну форму діаметром 24 див Дно застеляємо пергаментним папером, змащувати не треба.

10. Викладаємо на дно форми 2/3 шоколадного пісочного тіста і легенько придавлюємо.

11. Зверху виливаємо сирну масу і її ложкою рівномірно розподілимо.

12. Засипаємо сирну масу, що залишилася шоколадною крихтою.

13. Ставимо форму в розігріту духовку до 190 градусів на 40 хвилин.

Щоб сирний пиріг було легко вийняти з форми — він повинен охолонути.

14. Нарізаємо пиріг порційно і кладемо на тарілку для подачі.

У нас вийшло хрустке тісто і ніжна начинка. Це дуже смачно !

Як приготувати сирний пиріг — простий відео рецепт

Самий смачний сирний пиріг з духовки

Зупиніть свою увагу на цьому рецепті, який дозволяє спекти самий ніжний і делікатний пиріг з сиром. Тут дуже смачне тісто і його хочеться з’їсти до кінця відразу. Начинка легка і смачна.

Для приготування тіста знадобиться

  • 200 г борошна
  • 120 г — крохмалю
  • 120 г цукрової пудри
  • 150 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 0.5 ч. ложки солі
  • 0.5 ч. ложки — раазрыхлителя

  1. У миску просіваємо борошно і крохмаль. Сюди ж додаємо сіль, розпушувач, цукрову пудру і добре розмішуємо, щоб всі інгредієнти добре розподілилися між собою.

2. Кладемо нарубленное шматочками вершкове масло і перетираємо руками в крихту. Дуже дрібно перетирати не потрібно, з горошину і досить.

3. Робимо ямку і додаємо 1 яйце.

4. Друге розбиваємо яйце, від’єднуємо жовток і тільки його й додаємо в тісто. Білок надалі додамо в сирну начинку.

Дивіться також:  Сирники із сиру рецепти: як приготувати сирники пишними і смачними

5. Розмішуємо спочатку ложкою і потім і руками для створення однорідного тіста.

Довго місити руками не потрібно — борошняна крихта повинна просто зв’язатися в тісто.

6. Готове тісто загортаємо у плівку і прибираємо на 1 годину в холодильник.

7. Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 2 частини так, щоб одна частина була трохи більше іншої.

8. Беремо роз’ємну форму 26 см в діаметрі, вистилаємо дно папером для випічки, борти нічим не потрібно змащувати. Більшу частину тіста розкачуємо за розміром дна форми.

9. Викладаємо тісто на дно форми, розподіляємо пальчиками і кока зрізаємо за розміром дна. Нам потрібен тільки коло.

10. З меншої частини тіста розкачуємо валики (джгутики).

11. Притискаємо валики з тіста до бортів форми і злегка придавлюємо і вирівнюємо стінки. Як ви помітили сирний пиріг має свою форму з бортиками.

12. Форма тесту готова. Ставимо її в холодильну камеру на 20 хвилин і приступаємо до начинки.

Для приготування сирної начинки знадобиться

  • 500 г сиру (жирність 0%)
  • 80 г борошна
  • 180 г цукру
  • 80 мл — вершків 35 %
  • Цедра 1 лимона
  • Лимонний сік — за смаком
  • 4 яйця
  • 1 яєчний білок
  • 1/4 ч. ложка солі
  • 1 ст. ложка ванільного цукру (темного кольору з натуральною ваніллю)

  1. У миску просіваємо борошно, додаємо 120 г цукру (60 г поки відкладемо в сторону), ванільний цукор і все добре розмішуємо.

2. Вливаємо молоко і розмішуємо до однорідної тесту.

3. Знежирений сир розминаємо товкачиком в іншій ємності.

Як порада: Якщо у вас сир крупинками, то його потрібно протерти через сито або опрацювати заглибним блендером.

4. Додаємо цедру лимона з допомогою терки і видавлюємо сік лимона використовуючи сито, як на фото.

Дивіться також:  Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

5. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки кладемо в сир і розминаємо до однорідної маси.

6. Додаємо приготоване раніше тісто і розмішуємо.

7. До чотирьох білків додаємо ще один, що залишився від приготування тіста білок, додаємо сіль і збиваємо. Потім додаємо решту 60 г цукру і збиваємо до стійкої піни.

8. Починаємо збивати сметану.

Як порада: Вершки добре збиваються, коли вони холодні, тому вони до цього моменту повинні бути в холодильнику. Та форма, в якій ви будете збивати — повинна стояти в холодильнику.

Найкраще вершки збиваються, якщо їх жирність становить 30 % — 35 %. Вершки повинні тримати форму. Вершки потрібно не перебити, вони повинні бути м’якими.

9. Акуратно і поперемінно вмішуємо в сирну масу збиті білки і збиті вершки.

10. В результаті перемішування зверху вниз, виходить дуже ніжна і ароматна сирна маса.

11. З холодильної камери дістаємо форму з тестом, виливаємо сирну начинку, розрівнюємо.

12 Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 50 — 60 хвилин. Після закінчення часу дістаємо форму з пирогом і ставимо на решітку до охолодження.

Готовність пирога визначаємо шляхом натискання пальцем на його середину. Якщо палець не провалюється і поверхня пружинить — сирний пиріг готовий.

13. Пиріг в духовці повинен покритися рум’яною скоринкою і зазолотиться.

14. Остиглий пиріг дістаємо з форми і перекладаємо на сервірувальну тарілку.

15. Нарізаємо пиріг з сиром на шматочки і всіх кличемо до чаю. Приємного чаювання !

Сирний пиріг «Сльози ангела» — рецепт з відео

Виходить чудовий пиріг з ніжним смаком.