Сирний пиріг — улюблена випічка для дорослих і дітей за обіднім столом до чаю. Пироги з сиром мають поживну цінність для організму людини. Вони входять в меню багатьох сучасних сімей.
Зі статті ви дізнаєтеся прості секрети приготування тіста і начинки для пирога.
Процес приготування може відбуватися різними способами: зовсім просто або з додатковими добавками для смаку. І так приступаємо, готуємо і печемо в духовці.
Зміст
- Рецепт сирного пирога «Королівський» — з покроковими фото
- Як приготувати пиріг з сиром — простий відео рецепт
- Самий смачний пиріг з сиром з духовки
- Пиріг «Сльози Ангела» — рецепт з відео
Сирний пиріг «Королівський» — рецепт смачний і простий з покроковими фото
В рецепті пирога ідеально поєднується шоколадне пісочне тісто з сирною начинкою.
Інгредієнти:
- Вершкове масло — 150 г
- Борошно-250 г
- Цукор — 125 г + 125 г
- Какао — 50 г
- Розпушувач — 1 ч. ложка
- Сир — 400 г
- Сметана — 200 г
- Яйця — 3 шт.
- Крохмаль — 1 ст. ложка
- Ванільний цукор — 1 пакет (10 г)
Приготування
- Приступаємо до приготування начинки. У чашку кладемо сир, сметану і цукор 125 р.
2. Додаємо 3 яйця, пакетик ванільного цукру, крохмаль.
3. Все будемо вирішувати заглибним блендером.
Якщо у вас немає блендера, то вам потрібно спочатку сир перетерти через сито, потім додати всі інші інгредієнти і добре перемішати.
4. Ось така сирна маса у вас повинна вийти. Відставимо її поки в сторону.
5. Починаємо готувати тісто, щоб сирний пиріг мав об’ємну форму. Нарізаємо вершкове масло на маленькі квадратики.
6. Додаємо до масла цукор 125 г, розпушувач, какао і просіяне борошно. І всю цю масу перетираємо руками в крихту.
7. Ось така дрібна і мокра крихта повинна у вас вийде.
8. Шоколадна крихта готова.
Як порада: Коли ви крихту стискати руками — вона повинна тримати форму так, як на фото.
9. Дістаємо роз’ємну форму діаметром 24 див Дно застеляємо пергаментним папером, змащувати не треба.
10. Викладаємо на дно форми 2/3 шоколадного пісочного тіста і легенько придавлюємо.
11. Зверху виливаємо сирну масу і її ложкою рівномірно розподілимо.
12. Засипаємо сирну масу, що залишилася шоколадною крихтою.
13. Ставимо форму в розігріту духовку до 190 градусів на 40 хвилин.
Щоб сирний пиріг було легко вийняти з форми — він повинен охолонути.
14. Нарізаємо пиріг порційно і кладемо на тарілку для подачі.
У нас вийшло хрустке тісто і ніжна начинка. Це дуже смачно !
Як приготувати сирний пиріг — простий відео рецепт
Самий смачний сирний пиріг з духовки
Зупиніть свою увагу на цьому рецепті, який дозволяє спекти самий ніжний і делікатний пиріг з сиром. Тут дуже смачне тісто і його хочеться з’їсти до кінця відразу. Начинка легка і смачна.
Для приготування тіста знадобиться
- 200 г борошна
- 120 г — крохмалю
- 120 г цукрової пудри
- 150 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 яєчний жовток
- 0.5 ч. ложки солі
- 0.5 ч. ложки — раазрыхлителя
- У миску просіваємо борошно і крохмаль. Сюди ж додаємо сіль, розпушувач, цукрову пудру і добре розмішуємо, щоб всі інгредієнти добре розподілилися між собою.
2. Кладемо нарубленное шматочками вершкове масло і перетираємо руками в крихту. Дуже дрібно перетирати не потрібно, з горошину і досить.
3. Робимо ямку і додаємо 1 яйце.
4. Друге розбиваємо яйце, від’єднуємо жовток і тільки його й додаємо в тісто. Білок надалі додамо в сирну начинку.
5. Розмішуємо спочатку ложкою і потім і руками для створення однорідного тіста.
Довго місити руками не потрібно — борошняна крихта повинна просто зв’язатися в тісто.
6. Готове тісто загортаємо у плівку і прибираємо на 1 годину в холодильник.
7. Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 2 частини так, щоб одна частина була трохи більше іншої.
8. Беремо роз’ємну форму 26 см в діаметрі, вистилаємо дно папером для випічки, борти нічим не потрібно змащувати. Більшу частину тіста розкачуємо за розміром дна форми.
9. Викладаємо тісто на дно форми, розподіляємо пальчиками і кока зрізаємо за розміром дна. Нам потрібен тільки коло.
10. З меншої частини тіста розкачуємо валики (джгутики).
11. Притискаємо валики з тіста до бортів форми і злегка придавлюємо і вирівнюємо стінки. Як ви помітили сирний пиріг має свою форму з бортиками.
12. Форма тесту готова. Ставимо її в холодильну камеру на 20 хвилин і приступаємо до начинки.
Для приготування сирної начинки знадобиться
- 500 г сиру (жирність 0%)
- 80 г борошна
- 180 г цукру
- 80 мл — вершків 35 %
- Цедра 1 лимона
- Лимонний сік — за смаком
- 4 яйця
- 1 яєчний білок
- 1/4 ч. ложка солі
- 1 ст. ложка ванільного цукру (темного кольору з натуральною ваніллю)
- У миску просіваємо борошно, додаємо 120 г цукру (60 г поки відкладемо в сторону), ванільний цукор і все добре розмішуємо.
2. Вливаємо молоко і розмішуємо до однорідної тесту.
3. Знежирений сир розминаємо товкачиком в іншій ємності.
Як порада: Якщо у вас сир крупинками, то його потрібно протерти через сито або опрацювати заглибним блендером.
4. Додаємо цедру лимона з допомогою терки і видавлюємо сік лимона використовуючи сито, як на фото.
5. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки кладемо в сир і розминаємо до однорідної маси.
6. Додаємо приготоване раніше тісто і розмішуємо.
7. До чотирьох білків додаємо ще один, що залишився від приготування тіста білок, додаємо сіль і збиваємо. Потім додаємо решту 60 г цукру і збиваємо до стійкої піни.
8. Починаємо збивати сметану.
Як порада: Вершки добре збиваються, коли вони холодні, тому вони до цього моменту повинні бути в холодильнику. Та форма, в якій ви будете збивати — повинна стояти в холодильнику.
Найкраще вершки збиваються, якщо їх жирність становить 30 % — 35 %. Вершки повинні тримати форму. Вершки потрібно не перебити, вони повинні бути м’якими.
9. Акуратно і поперемінно вмішуємо в сирну масу збиті білки і збиті вершки.
10. В результаті перемішування зверху вниз, виходить дуже ніжна і ароматна сирна маса.
11. З холодильної камери дістаємо форму з тестом, виливаємо сирну начинку, розрівнюємо.
12 Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 50 — 60 хвилин. Після закінчення часу дістаємо форму з пирогом і ставимо на решітку до охолодження.
Готовність пирога визначаємо шляхом натискання пальцем на його середину. Якщо палець не провалюється і поверхня пружинить — сирний пиріг готовий.
13. Пиріг в духовці повинен покритися рум’яною скоринкою і зазолотиться.
14. Остиглий пиріг дістаємо з форми і перекладаємо на сервірувальну тарілку.
15. Нарізаємо пиріг з сиром на шматочки і всіх кличемо до чаю. Приємного чаювання !
Сирний пиріг «Сльози ангела» — рецепт з відео
Виходить чудовий пиріг з ніжним смаком.