Листковий пиріг — смачні рецепти пирогів з листкового тіста

Листковий пиріг — в моєму домі завжди випікається в духовці або на сковороді. В міру своєї зайнятості, я купую листкове тісто в магазині і не готую його сама. Воно продається дріжджове і безжрожжевое. Мені більше подобається дріжджове, так як випічка виходить більш повітряної.

В листковому тісті виходить дуже смачний лосось і соковитий м’ясний пиріг. Рецепти перевірені і схвалені членами сім’ї. Ще начинка може бути сирну, яблучну, фруктової, з куркою, з сиром, з капустою.

Подивіться пропоновані рецепти, які мають святковий вигляд. А смачна і ароматна начинка приємно наситить ваш організм.

Листковий пиріг з виноградом

Для випічки за цим рецептом краще використовувати сорт винограду без кісточок, наприклад киш-миш.

Необхідні продукти:

  • Виноград без кісточок (білий і синій) 500-600 г
  • Тісто листкове дріжджове — 450 г
  • Цукор — 0.5 склянки
  • Крохмаль — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 40 г

Покупне тісто обов’язково повинно бути бежевого кольору. А запах повинен бути нежносливочный.

Спосіб приготування

  1. Вимийте виноград, відокремте від гілочок і обсушіть.
  2. Посипте ягоди цукром і крохмалем.
  3. Потім полийте їх розтопленим вершковим маслом і перемішайте.
  4. Розкачайте половину листкового тіста і викладіть його на змащений маслом деко.
  5. Зверху тіста викладіть 2/3 частини виноградної начинки. Розподіліть Начинку рівномірно.
  6. З другої частини тесту зробіть точно такий же пласт і накрийте їм начинку. Краї пластів ретельно скріпіть.
  7. Зверху викладіть інші ягоди, розташовуючи їх на деякій відстані один від одного.
  8. Листковий пиріг помістіть в розігріту духовку і випікайте 35-40 хвилин при температурі 200 градусів.

Приємно їсти !

Пиріг з листкового тіста з яблуками і мигдальним кремом

При купівлі яблук робіть вибір на користь місцевих сортів. нехай вони будуть не дуже яскравими, то точно на порядок корисніше. Тоді шкірку з таких яблучок можна не зрізати, бо її не покривають воском для кращого збереження.

Дивіться також:  Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

Вам знадобиться:

  • Тісто листкове — 300 г
  • Яблука — 1 шт.
  • Цукровий пісок — 1 ч. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Вершкове масло — 20 г
  • Ванільний цукор — 0.5 ч. л.
  • Мелена кориця — 2 щіпки
  • Пшеничне борошно — 1 ч. л.
  • Мигдальна борошно — 1 ч. л.

Особливо добре підходять кислі і міцні сорти начебто антонівки. Пироги з такими яблуками виходять незвичайно смачними і ароматними.

Приготування

  1. Розкачати листкове тісто до товщини 1.5 див.
  2. Виріжте коло діаметром 17 см і випікайте в духовці при 180 градусах протягом 15 хвилин.
  3. Для крему збийте блендером вершкове масло з ванільним цукром. Сюди ж додайте борошно і яйце. Збийте до однорідної консистенції.
  4. Очистіть яблуко від шкірки і серцевини і наріжте пластинками товщиною 2 мм
  5. Викладіть на остигле тісто шар яблук, потім шар мигдального крему. Зверху ще шар яблук і посипте сумішшю кориці з цукром.
  6. Поставте пиріг в духовку запікатися при 200 градусах на 12 хвилин.

Приємного апетиту !

Смачний пиріг на швидку руку з бананом і нутеллою

У приготуванні такого листкового пирога ви можете залучити своїх діток. Їм буде дуже цікаво плести кіску з тіста.

Потрібно:

  • Листкове тісто
  • Банани — 2-3 шт.
  • Нутелла

Приготуйте 3 зовсім простих продукту.

Листкове тісто рекомендується мати на запас в холодильнику або морозилці. Тоді ви зможете швидко приготувати, коли є мало часу, а вам захочеться поїсти чого-небудь солоденького.

Приготування рецепта

Розгорніть листкове тісто і дайте йому зігрітися.

Подумки розділіть пласт тесту по довжині на 3 частини. З двох сторін зробіть надрізи шириною 2 див.

Середню частину тіста намажте нутеллою за вашим смаком і покладіть на неї коліщатка бананів.

Загинаючи по черзі з кожного боку смужки, починайте плести кіску.

Дивіться також:  Пиріг до чаю. Як швидко спекти солодкі пиріжки в духовці

Плести кіску з тіста зможуть навіть ваші дітки.

У сформованого пирога загніть краю з обох сторін, щоб не було видно начинку.

Зверху змастіть пиріг молоком або збитим яйцем.

Запікайте в духовці при 200 градусах С протягом 15-20 хвилин.

Косичка після випічки виходить красивою і апетитно виглядає. Їсти її бажано, коли вона ще свіжа і тепла.

Відео про те, як приготувати відкритий пиріг з черешнею і сиром

Своїми руками зробіть листкове тісто, тоді випічка буде ще смачніше.

Смак пирога виходить незвичайно ніжною і схожим на морозиво. А для цього її потрібно поставити в холодильник на кілька годин.