Лінивий пиріг з яблуками — завжди смачна випічка. Пиріг з яблуками можна готувати в духовці на сковороді. На сковороді — це найшвидший варіант, який відмінно підійде для сніданку. Непогано було б подати його до домашнього столу на сімейний обід або вечерю.
Пропонований мною рецепт випічки з яблуками буде відбуватися на сковороді. Подивіться, яка ніжна і повітряна вона виходить.
Щоб приготувати ледачий пиріг по домашньому потрібно підготувати зовсім прості і бюджетні продукти.
Яблучний ледачий пиріг — покроковий рецепт на сковороді
По цьому рецепту виходить просте яблучне блюдо, яке має свої смакові відтінки.
Необхідні продукти:
- Яблука великі — 2 шт.
- Вода — 1.5-2 ст. л.
- Топлене масло — 10-15 г
- Цукор — 2 ст. л. (або за смаком)
- Лимонний сік — 1 ч. л.
- Кориця — за смаком
- Сметана будь-якої жирності — 200 г
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 2 ст. л. (або за смаком)
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Борошно — 150 г
- Розпушувач — 1,5 ч. л. (або сода 0.5 ч. л.)
- Сіль — 1/3 ч. л.
- Ванілін
Приготування рецепта
На розігріту сковороду діаметром 18 см покладіть топлене масло.
Ще покладіть нарізані яблука, налийте води, насипте кориці і лимонного соку. В залежності від кислоти яблук, додайте ще цукор.
Потушкуйте яблука на невеликому вогні 3-4 хвилини, щоб вони придбали м’якість на 50%. Поки нудяться яблука, зробіть тісто для яблучного пирога.
У миску покладіть сметану і яйце, додайте ще сіль, цукор і трохи ваніліну. Все перемішайте віночком.
До отриманої суміші додайте частинами борошно з розпушувачем і постійно перемішуйте.
В рідке тісто додайте соняшникову олію, перемішайте.
Поки готували тісто яблука на сковороді злегка карамелизовались.
Зверху яблук викладіть тісто, розрівняйте і закрийте кришкою.
При цьому, полум’я у камфорку повинно бути мінімальним. Кришку не потрібно відкривати протягом 5-6 хвилин.
Потім закрийте ледачий пиріг сковородою, змащеній маслом, і переверніть яблучний пиріг.
Знову закрийте пиріг кришкою і готуйте так, ще 4 хвилини.
Через 4-5 хвилин пробуємо випічку на готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути суха.
Лінивий пиріг з яблуками дуже смачний в гарячому і холодному стані.
Він вийшов пористим і м’яким, просто дуже смачним. Його подають до чаю на сніданок або в якості перекусу.
Відео про те, як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді
Швидкий рецепт шарлотки на сковороді готується просто. Приготуйте і ви, щоб мати свою думку про цей спосіб випічки.
Вдалих всім рецептів на сковороді пирогів з яблуками. Готуйте із задоволенням !