Морквяний торт являє собою незвичайно простий десерт. Присутність в рецептурі моркви, створює бажання спробувати шматочок і оцінити поєднання інгредієнтів. Сира морква входить до складу коржів, які випікаються звичайним способом.
Я люблю помаранчеву красуню в будь-якому вигляді: у сирому, вареному , випеченому. В моєму декоративному городі, в обгороджених грядках, сажу її багато і завжди різні сорти. Восени збираю урожай, щоб взимку використовувати її в супі, для других страв із створенням овочевих подушок і різноманітної випічки.
Сьогодні випікаємо торти з морквою і насолоджуємося смаком літніх овочів.
Морквяний торт — кращий рецепт в домашніх умовах з горіхами
Пропоную смачний рецепт найкращого торта з присутністю моркви.
Необхідні продукти:
- яйця — 4 шт.
- масло рослинне — 220 г
- борошно — 350 г
- морква очищена — 400 г
- цукор — 350 г
- розпушувач — 2 ч. л.
- кориця — щіпка
- цедра апельсина
- горіхи волоські — 200 г
- масло — 20 г
- сіль — 1/2 ч. л.
Для крему чіз домашнього:
- кефір 3.2% — 1 літр
- сметана 15-20% — 400 г
Спосіб приготування:
1. Волоські горіхи підсмажити на сковороді, посолити, додати розтоплене вершкове масло і перемішати. Поки тісто готується, чашку з горіхами поставити в морозильну камеру.
2. В чаші блендера, спеціальними насадками збити яйця до пишної маси. Потім додати цукор і рослинне масло і ще раз все перемішати.
3. Перед тим, як насипати борошно, потрібно поміняти насадки.
4. Далі насипати: борошно, розпушувач, щіпку кориці і цедру, зняту теркою з одного апельсина.
5. Ще додаємо в тісто подрібнену моркву на дрібній тертці або в блендері.
6. Дістати з морозилки горішки і порубати ножем у дрібну крихту. Подрібнені горіхи додати в тісто і перемішати.
7. Зважена маса тіста вийшла рівною 1.5 кг. Всю масу тіста розділити на 3 частини і випікати кожен корж окремо в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною зубочисткою.
8. Коржі випікалися у формі діаметром 22 див.
9. Рум’яні коржі потрібно остудити, щоб потім загорнути в плівку і поставити в холодильник на кілька годин.
Виготовлення крему:
10. Для крему підійде вершковий сир. Друшляк поставити в каструльку, яку застелити тканиною або марлею. Влити на тканину 1 літр кефіру і викласти 400 г сметани, перемішати і поставити в холодильник на ніч.
11. Вранці утворюється дуже ніжний крем. Крем-чіз вийшов масою рівною 500 р.
12. В чаші блендера збити м’яке вершкове масло 200 г з цукровою пудрою 200 г і поступово додавати крем-чіз в кількості 500 р.
13. В результаті вийшов ніжний крем для промазування коржів.
Формування торта:
14. Дістати коржі з холодильника і з кожного зрізати верхівки.
15. Із зрізаних верхівок зробити крихту, щоб потім обсипати морквяний торт.
16. Далі, зібрати торт, промазуючи всі коржі і боки кремом.
17. Обсипати боки і верх торта крихтою від коржів. Ще зверху красиво розкласти волоські горішки і поставити на 2 години в холодильник. для просочення коржів.
18. Відріжте ножем шматок торта і ви побачите красиво чергуються морквяні коржі і ніжний вершковий крем.
Приємного чаювання !
Відео про те, як зробити торт з морквою по простому рецептом з сирним кремом
Подивіться відео з простим і смачним рецептом морквяного десерту.
У результаті виходить соковитий і дуже смачний десерт.
Морквяний Торт найсмачніший рецепт зі сметанним кремом — відео
Торти з морквою робляться просто і завжди виходять смачними. Готуйте смачні десерти до чаю і правильно використовуйте овочі зі свого городу.