Варення з абрикосів: 11 рецептів абрикосового варення без кісточок і з кісточками на зиму

Варення — це таке улюблене ласощі, яке для дорослих і дітей відразу викликає посмішку. Це радісна їжа. Акцент статті буде зроблено на приготування варення з абрикосів. Плоди абрикосів бувають великі і дрібні.

З дрібних плодів можна варити варення з кісточками, а з великих плодів — кісточки дістаються і варення вариться з розрізаних шматочків. Все відбувається просто і смачно.

Для приготування якісного варення потрібно використовувати плоди зі щільною м’якоттю.

Варення з абрикосів часточками на зиму

Заготівля на зиму виходить дуже смачною і ароматною.

Потрібно:

  • 1 кг плодів абрикоса
  • цукор — 1-1.2 кг
  • 1 стакан води
  • 3 г лимонної кислоти

Приготування рецепту:

Відбираємо зрілі, щільні, без всяких пошкоджень плоди.

Розрізаємо по борозенці на половинки або часточки, кому як подобається. Потім видаляємо кісточки.

У гарячий сироп з склянки води і цукру опускаємо часточки абрикосів і струшуємо до занурення, знімаємо з вогню і залишаємо для охолодження. Потім варимо в три прийоми з вистоюванням по 5 — 6 годин.

В кінці варіння додати 3 г лимонної кислоти. Готовність варення можна визначити за густоти сиропу або температурою 105 градусів С.

Зварене варення розкладається по чистим банкам і закатати кришками. Краще укутати теплою тканиною для збереження тепла.

Рецепт варення з абрикос з апельсинами, пропущених через м’ясорубку

Потрібно:

  • 4 кг абрикосів
  • 1 кг апельсинів
  • 4 кг цукру
  • 1 чайна ложка лимонної кислоти

Приготування рецепту:

Абрикоси вимити,

видалити кісточки.

Апельсини вимити, очистити від шкірки, нарізати часточками, видалити кісточки.

Абрикоси разом з апельсинами пропустити через м’ясорубку. В отриману масу додати цукор і добре перемішати. Варити протягом 30 — 40 хвилин з моменту закипання на слабкому вогні. В кінці додати лимонну кислоту.

Дивіться також:  Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму в банках

Готове гаряче варення розкласти по стерилізованим банкам і закатати.

Абрикосове варення без кісточок

Потрібно:

  • 1 кг абрикосів
  • 1 кг цукру
  • 5 г лимонної кислоти

Приготування рецепту:

Ретельно вимийте абрикоси. Для такого рецепту вам потрібно взяти дрібні, не зовсім визрілі абрикоси.

Трохи прочинивши абрикос, вийміть кісточку, але так, щоб абрикос не пом’явся і не розірвався на борозенці. Виходять майже цілі плоди, але тільки без кісточок.

Майже цілі плоди покладіть в таз для варення, залийте водою. Води налийте стільки, щоб вона трохи покривала абрикоси:

  • Засипте цукром і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь. Дайте настоятися 3 — 4 години.
  • Потім знову поставте плоди на слабкий вогонь. Варіть 25 — 30 хвилин.
  • Наприкінці варіння покладіть лимонну кислоту.