Варення — це таке улюблене ласощі, яке для дорослих і дітей відразу викликає посмішку. Це радісна їжа. Акцент статті буде зроблено на приготування варення з абрикосів. Плоди абрикосів бувають великі і дрібні.
З дрібних плодів можна варити варення з кісточками, а з великих плодів — кісточки дістаються і варення вариться з розрізаних шматочків. Все відбувається просто і смачно.
Для приготування якісного варення потрібно використовувати плоди зі щільною м’якоттю.
Варення з абрикосів часточками на зиму
Заготівля на зиму виходить дуже смачною і ароматною.
Потрібно:
- 1 кг плодів абрикоса
- цукор — 1-1.2 кг
- 1 стакан води
- 3 г лимонної кислоти
Приготування рецепту:
Відбираємо зрілі, щільні, без всяких пошкоджень плоди.
Розрізаємо по борозенці на половинки або часточки, кому як подобається. Потім видаляємо кісточки.
У гарячий сироп з склянки води і цукру опускаємо часточки абрикосів і струшуємо до занурення, знімаємо з вогню і залишаємо для охолодження. Потім варимо в три прийоми з вистоюванням по 5 — 6 годин.
В кінці варіння додати 3 г лимонної кислоти. Готовність варення можна визначити за густоти сиропу або температурою 105 градусів С.
Зварене варення розкладається по чистим банкам і закатати кришками. Краще укутати теплою тканиною для збереження тепла.
Рецепт варення з абрикос з апельсинами, пропущених через м’ясорубку
Потрібно:
- 4 кг абрикосів
- 1 кг апельсинів
- 4 кг цукру
- 1 чайна ложка лимонної кислоти
Приготування рецепту:
Абрикоси вимити,
видалити кісточки.
Апельсини вимити, очистити від шкірки, нарізати часточками, видалити кісточки.
Абрикоси разом з апельсинами пропустити через м’ясорубку. В отриману масу додати цукор і добре перемішати. Варити протягом 30 — 40 хвилин з моменту закипання на слабкому вогні. В кінці додати лимонну кислоту.
Готове гаряче варення розкласти по стерилізованим банкам і закатати.
Абрикосове варення без кісточок
Потрібно:
- 1 кг абрикосів
- 1 кг цукру
- 5 г лимонної кислоти
Приготування рецепту:
Ретельно вимийте абрикоси. Для такого рецепту вам потрібно взяти дрібні, не зовсім визрілі абрикоси.
Трохи прочинивши абрикос, вийміть кісточку, але так, щоб абрикос не пом’явся і не розірвався на борозенці. Виходять майже цілі плоди, але тільки без кісточок.
Майже цілі плоди покладіть в таз для варення, залийте водою. Води налийте стільки, щоб вона трохи покривала абрикоси:
- Засипте цукром і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь. Дайте настоятися 3 — 4 години.
- Потім знову поставте плоди на слабкий вогонь. Варіть 25 — 30 хвилин.
- Наприкінці варіння покладіть лимонну кислоту.