Вишневий сік — це дуже смачна і корисна заготівля на зиму. Для приготування соку придатні плоди багатьох сортів. Вишня з темнокрашенными плодами дає більш красивий сік з приємним ароматом. Сорти з светлоокрашенными плодами дають менше забарвлений колір, а також аромат буде слабкіше.
З цієї причини рекомендується готувати сік із суміші плодів різних сортів. Для цього плоди подрібнюють, потім пресують і консервують.
Після того, як заготовлено варення з вишні і спущено в льох багато банок вишневого компоту, можна подумати і про інших рецептах.
Вишневий сік, приготовлений в соковарці
В допомогу багатьом господиням промисловість випускає соковарки. Їх використання багато в чому скорочує процес приготування соку.
Необхідні продукти:
- Вишня 1 кг
- Цукор — 100-150 г
Спосіб приготування
- Цілі плоди вишні помістіть в соковарку.
- Зверху ягід засипте цукор.
- Варіть 40-60 хвилин.
- Гарячий сік розлийте в підігріті банки і відразу ж загорніть.
Такий вишневий сік стерилізувати не потрібно.
Як приготувати сік з вишні на зиму
Якщо ви хочете отримати сік прозорим, то його після віджимання поміщають на 2-3 години в холодильник. Потім зливають частина (без осаду) і консервують. А осад консервують окремо.
Потрібно:
- Плоди вишні — 1 кг
- Цукор — 100-150 г
Процес приготування
- Видаліть кісточки з вишні.
- Перекладіть ягоди в емальований посуд.
- Засипте ягоди цукром і підігрійте на слабкому вогні до виділення соку.
- Відіжміть сік і розлийте його по пляшках або банках.
- Банки з соком потрібно стерилізувати.
Вишневий натуральний сік у домашніх умовах
У більшості сортів вишні сік в натуральному вигляді дуже кислий. Тому для пом’якшення смаку до нього додають цукровий сироп. Для його приготування розчиняють в 1 літрі води 200 г цукру. Потім розчин доводять до кипіння, так отримують цукровий сироп.
Продукти:
- Натуральний сік вишні — 600 г
- Цукровий сироп — 400 г
Приготування
- Плоди вишні ретельно помийте і видаліть кісточки.
- Розімніть плоди і відіжміть сік на ручних пресах або пропустіть через соковижималку.
- Отриманий вишневий сік налийте в трилітрову скляну банку. Потім поставте на кілька годин у холодне місце.
- Потім злийте з осаду за допомогою гумової трубки.
- Банки потрібно пастеризувати.
Сік вишневий — рецепт на зиму
Зрозуміло, що сік, віджатий холодним способом, повністю зберігає смак і аромат свіжих плодів.
Але для отримання більш насиченого соку плоди після дроблення підігрівають до 60 градусів С і потім пресують. А нагрівання мезги сприяє кращому переходу в сік фарбувальних і інших речовин.
Хід роботи
- Вимийте ягоди і розімніть їх в каструлі дерев’яним товкачем.
- Відіжміть сік з допомогою преса.
- Після першого віджиму або пресування на кожен кілограм залишилися вишневих вичавок додайте 1 склянку води. Потім нагрійте до кипіння і варіть 3-5 хвилин.
- Потім вдруге відіжміть сік. Всю іншу операцію повторіть ще раз.
- Далі, сік першого і другого пресування злийте разом і консервуйте. А останній використовуйте для киселів.
- Перед консервуванням сік процідіть, нагрійте до 85 градусів С. Потім розлийте його в пляшки і укупорите.
- Пастеризують пляшки протягом 10 хвилин при температурі 85 градусів С.
Як зробити сік з вишні через м’ясорубку
План дій
- Переберіть вишню, промийте його в холодній воді, видаліть кісточки.
- Пропустіть м’якоть плодів через м’ясорубку і прогрійте 10 хвилин при 60-70 градусів.
- Потім перекладіть все в полотняний мішечок і підвісьте його над емальованому каструлею, щоб стік сік.
- Для прискорення стоку соку мішечок притисніть дерев’яними щипцями.
- Отриманий сік злегка підігрійте, але не кип’ятіть. Потім відразу ж перелийте в чисті, ошпарені окропом пів-літрові пляшки.
- Пляшки укупорите дерев’яними пробками, потім помістіть в каструлю з водою. Слідом прогрійте 15-20 хвилин, але не кип’ятіть.
- Далі, дістаньте пляшки з води, покладіть на бік, залийте парафіном і охолодіть.
- Зберігайте в прохолодному місці.
Відео про те, як приготувати сік вишневий через соковарку
Користь вишні для нашого організму неоціненна. Тому, робіть заготовки і будьте здорові !