Чорниця. Заготівля натуральної чорниці на зиму в банках

Для того, щоб ягода була придатна для лікування, її потрібно збирати з липня і до середини серпня.

Приготування рецепта

  1. Підготовлені ягоди 1 кг підігрійте під кришкою на повільному вогні до виступу соку.
  2. Потім протріть підігріту масу через сито.
  3. До протертої чорничної маси додайте 100-150 г цукру.
  4. Перемішайте і підігрійте, не доводячи до кипіння.
  5. Розлийте все по банкам, щоб стерилізувати.
  6. Пів-літрові банки — 7 хвилин, літрові — 10 хвилин.

Сік чорниці в домашніх умовах на зиму в соковарці

Використовувати соковарку для заготовок дуже зручно, подивіться як, щоб купити її на кухню. При цьому, заготівля натуральної чорниці значно спрощується.

Приготування заготовки

  1. Чисті ягоди 1 кг перемішайте з цукром 150 р.
  2. Потім перекладіть їх в соковарку.
  3. Відженіть сік в стерильні банки, закрити поліетиленовими кришками.
  4. Заготівлю зберігайте в темному місці.
  5. Масу, що залишилася з ягід додайте цукор за смаком. Її можна використовувати, наприклад: для начинки тортів, пирогів.

Вітамінна заготівля натуральної чорниці по-карельські

Щоб заготовка була якісною, збирати ягоди потрібно вранці або ввечері.

Спосіб приготування

  1. Налийте в емальовану каструлю у склянку свіжовичавленого чорничного соку.
  2. У віджатий сік всипте 3 кг вимитої чорниці.
  3. Поставте на вогонь, щоб помішуючи, кип’ятити 2-3 хвилини.
  4. Потім відразу ж заповніть країв гарячі стерилізовані банки, щоб закатати.
  5. Потім банки переверніть догори дном на 15-20 хвилин, щоб охолодити.
  6. Така заготівля натуральної чорниці зберігається всю зиму. З неї можна робити, наприклад: киселі, компоти, начинку для пирогів.

Заготівля натуральної чорниці у вигляді сиропу

Сироп з чорниці — корисна заготівля, щоб взимку взяти з неї потрібні вітаміни для організму.

Потрібно:

  • Чорничний сік — 1 літр
  • Цукор — 1.7-2 кг
  • Лимонна кислота — 8-10 г
Дивіться також:  Компот з винограду на зиму — кращі рецепти компоту в банках

Заготівля

  1. Свіжовіджатий чорничний сік підігрійте, щоб додати невеликими порціями цукор. Який, при доведенні до кипіння соку добре розчиниться.
  2. Так варіть 5-7 хвилин. Не забудьте зняти піну.
  3. Лимонну кислоту додайте в кінці варіння.
  4. Киплячий сироп розлийте в підігріті стерильні банки або пляшки, щоб закупорити.
  5. Зберігайте заготівлю, наприклад, у прохолодному місці.

Відео про те, як приготувати чорницю на зиму «П’ятихвилинка»

Рецепт робиться легко і швидко, щоб переконатися, подивіться.

Заготівля натуральної чорниці — справжнє свято консервування. Так влаштуйте ж його собі, щоб відмінне частування радувало вас і ваших гостей.