Для того, щоб ягода була придатна для лікування, її потрібно збирати з липня і до середини серпня.
Приготування рецепта
- Підготовлені ягоди 1 кг підігрійте під кришкою на повільному вогні до виступу соку.
- Потім протріть підігріту масу через сито.
- До протертої чорничної маси додайте 100-150 г цукру.
- Перемішайте і підігрійте, не доводячи до кипіння.
- Розлийте все по банкам, щоб стерилізувати.
- Пів-літрові банки — 7 хвилин, літрові — 10 хвилин.
Сік чорниці в домашніх умовах на зиму в соковарці
Використовувати соковарку для заготовок дуже зручно, подивіться як, щоб купити її на кухню. При цьому, заготівля натуральної чорниці значно спрощується.
Приготування заготовки
- Чисті ягоди 1 кг перемішайте з цукром 150 р.
- Потім перекладіть їх в соковарку.
- Відженіть сік в стерильні банки, закрити поліетиленовими кришками.
- Заготівлю зберігайте в темному місці.
- Масу, що залишилася з ягід додайте цукор за смаком. Її можна використовувати, наприклад: для начинки тортів, пирогів.
Вітамінна заготівля натуральної чорниці по-карельські
Щоб заготовка була якісною, збирати ягоди потрібно вранці або ввечері.
Спосіб приготування
- Налийте в емальовану каструлю у склянку свіжовичавленого чорничного соку.
- У віджатий сік всипте 3 кг вимитої чорниці.
- Поставте на вогонь, щоб помішуючи, кип’ятити 2-3 хвилини.
- Потім відразу ж заповніть країв гарячі стерилізовані банки, щоб закатати.
- Потім банки переверніть догори дном на 15-20 хвилин, щоб охолодити.
- Така заготівля натуральної чорниці зберігається всю зиму. З неї можна робити, наприклад: киселі, компоти, начинку для пирогів.
Заготівля натуральної чорниці у вигляді сиропу
Сироп з чорниці — корисна заготівля, щоб взимку взяти з неї потрібні вітаміни для організму.
Потрібно:
- Чорничний сік — 1 літр
- Цукор — 1.7-2 кг
- Лимонна кислота — 8-10 г
Заготівля
- Свіжовіджатий чорничний сік підігрійте, щоб додати невеликими порціями цукор. Який, при доведенні до кипіння соку добре розчиниться.
- Так варіть 5-7 хвилин. Не забудьте зняти піну.
- Лимонну кислоту додайте в кінці варіння.
- Киплячий сироп розлийте в підігріті стерильні банки або пляшки, щоб закупорити.
- Зберігайте заготівлю, наприклад, у прохолодному місці.
Відео про те, як приготувати чорницю на зиму «П’ятихвилинка»
Рецепт робиться легко і швидко, щоб переконатися, подивіться.
Заготівля натуральної чорниці — справжнє свято консервування. Так влаштуйте ж його собі, щоб відмінне частування радувало вас і ваших гостей.
Сторінка: 1 2