Круасани — це дуже привабливе кондитерський виріб. Виріб закручується у формі півмісяця, яке нагадує вид рогалика. Їх часто випікають в духовці з листкового дріжджового або бездріжджового тіста.
Я люблю таку випічку і завжди купую її в магазинах або кіосках з різною начинкою. Іноді я сама її готую, тому що загортати круасани з начинкою зовсім просто і навіть цікаво. Для сімейної вечері або обіду подібна випічка, завжди до речі.
Подібна випічка дуже популярна у Франції. І в Росії її можна знайти в меню будь-якого кафе. Останнім часом в багатьох сім’ях навіть діти люблять крутити ці маленькі солодкі пиріжки.
Круасани з листкового тіста з абрикосами
Подивіться, як просто робляться пиріжки з начинкою з свіжих абрикосів.
Спосіб приготування
Дістаньте дріжджове листкове тісто, розгорніть його і дозвольте йому зігрітися і піднятися в обсязі.
Розріжте тісто великим ножем спочатку на 4 смужки, дивлячись якого розміру його листи. А потім ще розріжте смужки від кута до кута, щоб вийшли трикутники.
На площу більшої частини трикутника покладіть половинку абрикоса.
Розтягніть тісто пальчиками в сторони біля начинки, щоб створити можливість закрутити їм половинку плода.
Насипте в кожну половинку абрикоса цукор. Без цукру буде начинка кислою.
Кінці трикутника листкового тіста загніть вперед і закріпіть натисканням.
Потім закрутіть тісто разом з абрикосом і знову пальчиками натисніть по краях начинки для закріплення з іншою частиною трикутника. Вийде як би звичайний вареник.
Частину трикутника, закрутіть навколо вареника.
У вас на долоньці вийде виріб з тіста у формі крутого тіста з начинкою.
Закручені круасани викладіть на деко з пекарської папером. Змастіть зверху збитим яйцем.
Випікайте 15 хвилин в духовці при 200 градусах С.
Готові круасани посипте цукровою пудрою.
Розламайте рогалик, щоб подивитися начинку. У розломі рогалика красиво виглядає начинка з желтенького абрикоса.
Приємного апетиту !
Домашній рецепт круасанів з шоколадом
Це мій найулюбленіший рецепт, який зовсім простий і дуже смачний.
Необхідні продукти:
- Листкове тісто — 400 г
- Шоколад — 200 г
- Яйце — 1 шт.
Рецепт приготування
- Готове листкове тісто дістаньте з морозилки і накрийте плівкою, щоб зігрілось.
- Дайте йому розморозитися при кімнатній температурі.
- Потім тісто розкачати в пласт товщиною 4-5 мм
- Потім наріжте розкачане тісто на довгі трикутники.
- На широку сторону трикутника викладіть кілька шматочків шоколаду.
- Щоб шоколад краще ламався, відправте його на деякий час в холодильник. А вже потім, поломайте його на шматочки.
- Поверніть круасани як рогалики, щільно притискаючи тісто. Поступово надавайте рогаликам форму півмісяця.
- Змастіть рогалики збитим яйцем і перекладіть на деко.
- Поставте деко в духовку і запікайте 5 хвилин при температурі 220 градусів С.
- А потім ще запікайте при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Приємно їсти !
Відео про те, як зробити з готового листкового тіста багато круасанів
Магазинне листкове тісто завжди виручає, щоб швидко спекти кондитерські вироби до чаю.
У даному рецепті рогалик спочатку випікається, а потім начиняється. Спосіб зручний, бо так їх виходить відразу багато.